"The Sanctuary of Truth III"
Monumentale prosjekter i Thailand er nesten alltid fellesskapsbasert, vanligvis foretatt av templer. Sjelden de er foretatt av en enkelt person, andre enn kongen. En av de få unntakene fra denne regelen var den eksentriske milliardæren Lek (Praphai) Viriyaphant generelt kjent som ”Khun Lek". Han bygget parken Ancient Siam. Det er et sted for Bangkok beboere å se den rike arkitektoniske arv i Thailand. Så kom Erawan Museum I Samut Prakan også kjent for sine trehodede elefanter. I 1981 Startet han opp med ”The Sanctuary of Truth” utenfor Pattaya som forventes ferdigstilt år 2025. Dette startet han opp 20 år etter Erawan Museum etter mange års forskning på religion og tradisjonell thailandsk arkitektur. Sanctuary of Truth formål er å bruke kunst og kultur som en refleksjon av den gamle Vision of Earth, Ancient kunnskap og østlig filosofi. The Sanctuary of Truth har fire gopura (et monumental tårn, vanligvis utsmykkede, ved inngangen til et tempel) som representerer bilder fra buddhistiske og hinduistiske religion og mytologier i Kambodsja, Kina, India og Thailand. Dette går på handskårne skulpturer der det er 250 treskjærere i arbeid på helligdommen til enhver tid. Khun Lek fikk ikke se helligdommen sin ferdig da han døde november 2000 86 år gammel. Hans etterfølgere har overtatt prosjektet som altså forventes ferdigstilt i 2025. Det fortelles at regnskapsmessig er det ingen som har oversikt på hva dette har kostet hittil. Forøvrig er bygningens høyde hele 105m. Her er et av tårnene utvendig og en av de 4 religionene gjengitt i de forskjellige figurer. Joda, forståelig at dette tar tid.
Utstyr
  • Nikon Nikon D700
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger34
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_468682} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Venche J.

Et bilde som jeg finner vankelig å kommentere fordi det er så mange detaljer å forholde seg til. Jeg tror man må se det "live" for å forstå dimensjonene.
Dog, skarpt og flott presentert med gode "trefarger".
Wenche.
Inger Anne Maritsdotter V.

Blir imponert over alle detaljene, det er et unikt byggverk. Veldig interessant å lese din historie, som vanlig presenterer du en fin historie, som er positivt:)

Inger Anne
Lars Ivarson F.

berre fantastisk dette..flott dokumentar serie du har fått til her, og du zoomar såpass inn at me får med oss det meste..god komp og fint utsnitt
Roger K.

Hei og takker for hyggelige kommentarer til bilde. Som du sier Wenche e det nok vanskelig å skjønne de dimmensjoner dette er via et bildemateriale. Helt klart noe som en får et forhold til når det er beskuet med egne øyne.
Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu