Rare fugler i svalestup, fanget i et perfekt teknisk øyeblikk
Jfr. diskusjonen fra 2/4/03 her på dotten! http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=64840
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger775
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_46964} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Anders B.

Ser heldig vis ut til at du slipper unna den møkka kladden der.

Artig bilde, du var heldig med treffet.

hilsen Blommern
Haiman A.

kult
Ketil K.

Takker - vil gjerne slå et slag for at alle typer bilder med innhold som man selv liker og synes holder kvalitetsmessig mål må kunne legges ut. Og for å understreke: For mange er det gøy også å fotografere fugler! Liker du ikke fuglebilder er det bare å hoppe videre til neste tumbnail.
Øyvind A.

Å ikke like fuglebilder på prinsippielt grunnlag blir jo vås. Men ganske mange av fuglebildene som presenteres er ikke så mye mer enn (teknisk) god dokumentasjon av hvordan fuglen ser ut. Interessant for noen, uspennede for andre.
Men dette bildet synes jeg absolutt er noe mer. Fin spenning i komposisjonen og fuglene fint gjengitt. Bra.
mvh Øyvind
André M.

Bra bilde med fin komposisjon. Å diskutere hvorvidt man liker fuglebilder eller ei?. Hallo...???
Jonas L.

Flott bilde!
mvh JL
Carsten A.

Dersom jeg skulle omskrive ØA sin kommentar til å stemme litt bedre med eget syn, ville jeg skrevet omtrent som følger: Ganske mange av konsertopptakene/biler i fart/aktbildene [stryk det som ikke passer, evt. fyll ut det som mangler] som presenteres er ikke særlig interessante selv om det tekniske er bra løst (hvilket det ofte ikke er). Muligens interessant for noen, ganske uinteressant for andre.

Men selvsagt er det riktig at mange fugleopptak (eller opptak av annet liv) her på FOTOdotNO ikke går så mye lenger enn å være rene artsportretter (og med sterkt varierende teknisk kvalitet). En skal imidlertid huske på at naturopptak med høy teknisk kvalitet som samtidig er noe mer enn rene artsportretter setter meget store krav til fotografen.

Dessuten, naturbilder er en egen sjanger, der mange har interesse for artene (dyr, fugler, insekter, livet under vann etc) og for å se dem eller vise dette fram. Faktisk er kretsen av naturinteresserte ganske stor (og er gjerne koblet med interesse for å bevare miljøet generelt). Mange av de ivrige deltakerne på FOTOdotNO er også med i BioFoto.

Videre, interessen for natur og naturopptak utelukker såvisst ikke andre billedmessige interesser. Mange av ''fugle''-fotografene her på FOTOdotNO (og andre steder) viser også bilder i helt andre sjangre. Det ene utelukker ikke det andre.

Selv ser jeg omtrent aldri på f.eks. konsertopptak, men ser ingen grunn til å gjøre noe nummer av det. Heller ikke om noen foretrekker Lomo, Holga eller pinhole. Men det passer ikke for meg, vanskeligere er det ikke.
MVH CA
Jonas L.

Kloke ord, CA.
mvh JL
Ketil K.

Enig. Selv om mange måtte synes at naturbilder kan bli dominerende, er det vel liten grunn til Stalinmetoder for det? Da kutter man fort hodet av hele Foto.no. Ved å snu problematikken til å gjelde andre kategorier er det lett å se hvor inkonsekvent og ganske lite empatisk argumentet er.
Tom E. F.

Luftig og vakkert!
(Har du klonet her? Synes jeg ser nebbet til den nedre hettemåka 3 ganger til nedover.)
mvh Tom
Ketil K.

Nei - men jeg har tydligvis gjort noe ikke teknisk perfekt da jeg forsøkte å fjerne rusk etter en noe flekkete digital CCD!
Tom A. T.

Pent bilde og et bra bidrag til fremme for vår kjære kunstart naturfotografering.
mvh Tom T
Anders B.

De nebba trodde jeg var måke møkk det var grunnen til min komentar. Men tok fist feil da.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu