Ved Rondane
Liggende på magen i lyngen. En fantastisk dag oppe ved Rondane. To eksponeringer som er lappet sammen for å få skarphet i både mose og fjell.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger102
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_474321} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jóhann Á.

Nydelig! Det er vel ikke mer å si om det!!! :o)

MvH, Jóhann
Monika Frisvold V.

Et eldorado.. vakker natur!
Monika
elin a.

Aldeles praktfullt.
elin
Venke K.

Helt nydelig av det vakre landskapet!

:-) Venke
Ingrid Milly L.

Vakkert komponert!
Ingrid Milly.
Steinar B.

Et veldig godt eksempel på at landskapsbilder trenger både forgrunn og bakgrunn. At det ikke er klart om du tar bilde av blomster med fjell i bakgrunnen, eller om det er fjellet som er hovedmotivet og blomstene bare utgjør forgrunnen, er flott.

Hadde jeg behandlet dette bildet ville økt kontrasten noe og/eller flyttet sortpunktet for å få mer "smell".

Noe kortere lukkertid ville også fjernet bevegelsen i blomstene skapt av litt vind (antar jeg). Ser av EXIF data at det er benyttet f16, 1/50s, 100ISO. Kombinasjonen f11, 1/200, ISO 200 ville trolig hjulpet. Med så kort brennvidde som 24, er det sjelden man trenger mindre blender enn 11 om fokuspunktet plasseres riktig.
Lars Ivarson F.

vakker komp og flott bilete, men heilt samd med Bleken når det gjeld kontrast og svartpunkt ..
Kåre G.

Tusen takk til dere alle. Spesielt til Bleken for meget informativ og lærerik kritikk. Det er mye jeg ikke kan om fototeknikk og er derfor veldig glad for informasjon om dette. Jeg har lekt meg litt i levels og ser det er mange muligheter for forbedring.
Mvh. Kåre
Steinar B.

Hei Kåre. Fint du likte innspillene mine. Hadde vært artig å se hvordan det ble etter de endringene du har "lekt" deg med. Da kan du også prøve å beskjære litt på begge sider (ca 5% på hver side) og kanskje litt mer øverst. Da blir det noe "tettere" og områder hvor det ikke "skjer noe" blir borte.

Om jeg får pirke forsiktig litt til så tror jeg en posisjon én meter nærmere og en halv meter lavere ville vært bra. Da hadde blomstene blir tørre og det øde området frem til fjellet blitt mindre. Dessverre ser man slikt gjerne først år man sitter ved PCen etter på, og da er det for sent.

Alt i alt, et flott bilde :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu