La meg bli din
Herreløs valp på gata i Portugal
Utstyr
  • canon ixus 85 IS
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger223
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_474464} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Fred S.
Hei Grete: som snarest innom, og fant bildet ditt på..., av alle steder, f/64. Tar det som et tegn på at du fulgte rådet mitt, for som jeg sa, det er ikke bildene som skal være cluet på f/64, men kommentarene til bildene. Og når så disse kommentarene etterhvert har blitt tannløse og utvaskete, er faktisk f/64 like ufarlig som en snill teddybjørn.
Så en snill kommentar fra meg, og det koster meg ikke så mye å være snill heller, for jeg liker mye ved bildet ditt: Plasseringen av selve motivet, f.eks, midt på passer kjempefint her, og når du har "brent bort" omgivelsene blir jente og hund nesten litt "skulpturelle", uten at vi skal legge så mye i det siste ordet.
Du forteller en historie også: Riktignok med hjelp av undertekst, men selv uten den ville en ha fått fram noe om et hjertelig forhold mellom hund og menneske. Med teksten vil dyrevenner som har besøkt spania,hellas, eller, som i dette bildet, portugal, kjenne seg godt igjen, hvem har ikke hatt lyst til å adoptere en av de sjarmerende hundene eller kattene en møter der nede.....
Vet ikke om det utbrente preget er tilsiktet, eller noe som har skjedd pga kameraet ( ser at du ikke har skiftet enda...), men på mange måter fungerer det. Som allerede nevnt rydder det vekk ting som stjeler oppmerksomhet fra selve motivet, videre har jeg sett adskillig mer erfarne fotografer enn deg bruke denne "effekten" på bilder som skildrer solsvidde gater eller strender i "syden". Kanskje kunne jeg ha tenkt meg aå se flere detaljer i hatt, veske og hundebakpart, men skitt au, totalt sett fungerer dette for meg. Skarpheten er forresten også slik den bør være ved et motiv som dette; du har jo hatt litt trøbbel med nettopp skarphet i en del av de andre bildene dine, men her funker det som det skal.
Fortsett å legge ut på f/64. ...og jeg oppfordrer andre her inne å legge inn en kommentar til Gretè, som jeg innbiller meg trodde at f/64 var skumle greier. ( På den andre siden synes jeg det snart er på tide at noen våger seg til å gjøre f/64 atskillig "skumlere" enn hva den desverre har blitt)

vh fred
Rune S.
Motivet og historien er 100%, får virkelig følelse av varmt syden. Eneste jeg har å pirke på her er at det kunne vært fint å se litt av ansiktet til jenta, nå blir det litt anonymt.

Enig i at midtstillt motiv fungerer godt her. Men det kunne blitt enda bedre med kvadratisk utsnitt - for min del tenker jeg ofte at oim det er "nesten kvadratisk" så er det like bra å gå for helt kvatratisk utsnitt.

Jeg liker og at bakgrunnen og motivet er utbrendt, men samtidig at man ser litt av bakgrunnen slik.Men jeg synes veska blir litt for utbrendt, den svever på en måte litt i lufta.
Grete F.
Hei.
Jeg valgte og følge ditt råd Fred og skjønner nå at f/64 ikke er så skummelt. Vil understreke at jeg trodde det kun var de proffe og erfarne som fikk lov å legge ut her, men nå som jeg skjønner det går mere på å gi og ta i mot konstruktiv kritikk, så bør jo denne plassen være mere hensiktsmessig for de fleste som ønsker å lære.Jeg tar gjerne imot negativ kvass kritikk som evnt slakter bildene mine, så fremt jeg kan lære noe ut av det.Er selv ganske fornøyd med bildet, men er enig i at bildet hadde vært bedre om ansiktet til jenta hadde syntes mere og at man så blikkontakten bak de solbrillene. Omgivelsene har jeg kuttet en del på og brent bort i etterkant.Også økt kontrasten på fargene.Opprinnelig var det en utedo for bygningsarbeidere bak der og steingaten var betraktelig gråere.
Takk for kommentarer begge to.Grete
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu