Fiskeørn fra Tokke
En kort biltur fra Oslo til Tokke, kan man oppleve fiskeørn på meget forsvarlig avstand.

Se min blogg for flere bilder og opplevelser jeg hadde:
http://dapham.blogspot.com/
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-07-21 14:02:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-07-21 14:04:45
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt fra fotoskjul. Brukte både D3s/D300s med 500mm og veksling mellom 1,4 og 1,7 X
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_477412} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Frode H.

Teknisk utsøkt, Duy!

Liker godt komposisjonen, og lys og farger er bortimot optimale. Flott bakgrunn som er passende uskarpt. Skarpheten sitter som den skal.

John S.

Jeg synes ikke at det er noen god ide å fotografere Fiskeørn, fra sjul, midt i hekketiden.

Sjulet er plassert slik at det også er mulig å fotografere Fiskeørnonger på rede. Jeg synes det er uansvarlig å leie ut et sjul mens det er unger på rede og jeg synes det er uansvarlig å reise dit mens det er unger på rede.

Hensynet til naturen skal alltid komme foran det å skaffe seg bra bilder.
Duy P.

Takk for kommentarene.

John :)
Skjønner din bekymringer, men hadde du tatt deg en tur, ville vel endre din mening.
Skjulet er langt fra reiret og gjemt bak en fjelltopp, altså absolutt ingen innsyn fra skjulet.
Voksne fiskeørn stasjonerer på forskjellige grener rund omkring. Kan nevne for deg at de unge fiskeørner er på vinger rundt i dette området også. Ingen på reiret.
Men takk for at du viser stor hensyn til naturen.
John S.

Jeg håper at du har rett i at dette er på andre siden av en fjelltopp. En felles bekjent hadde nemlig lagt ut en 10 minutters video med bilde av Fiskeørnunger på facebook og youtube, som er tatt på denne plassen. For meg så ser den greina ganske så lik ut en som ble vist på den filmen.

Skjønner du ikke at det å skal dra fra plass til plass for å fotografere mer og mer skjeldne fugler og dyr lett medfører at man tråkker over en grense for hva man bør fotografere. Dette er jakt på trofeer. Hvor ligger vernet om en rovfugl som Fiskeørn i dette bilde. For å ta slike bilder er det bare å betale en eller annen x antall kroner så får man det motivene man ønsker.

Venke K.

Jeg falt for V1.Nydelig bilder av ørnen i flott positur med god skarphet og nydelig bakgrunn.

:-) Venke
Duy P.

Hei John !
Før du uttale deg noe mer, bør du kontakter og sjekker plassen.
Hvor og hva en felles bekjent har gjort blander jeg meg ikke i. Jeg vet fiskeørn er en sjelden art og må ikke forstyrres. Men jeg mener selv jeg og driveren har gjort dette meget forsvarlig.

Vet jo selv at man får kjempe bilder i Finland som koster x-kroner ellers et reir ikke langt unna jeg bor "som er gratis, ville det være forsvarlig nok da" . Nok av fotografer som har utrolige flotte fiskeørn bilder, så trofeer er uaktuelt for meg.
John S.

Nei, du kan ikke la være å blande deg bort i hva en felles bekjet har gjort. Redefotografering er og blir både ulovlig og forkastelig. Enten er du enig i det eller uening i det. Men å ikke ha en mening om det holder ikke.

Det kan godt være at jeg tar feil når det gjelder hvilken av de to sjulene du har vært i. Det er fult mulig.

Men fortsatt så mener jeg at man burde holde seg borte fra slike plasser i hekketiden og når de har unger på rede. Det gjelder både den som oppsøker slike plasser og den som leier ut. Hensynet til naturen bør alltid komme i første rekke.

Når det gjelder bilde så må jeg beklage at jeg ikke liker det. Fuglen flyr bort fra fotografen, ble den skremt? Å få et bilde av en Fiskeørn hvis man betaler for å bruke et dertil egnet sjul er ingen fotografisk prestasjon. Du sier at trofeer er uaktuelt for deg. Hva er hensikten med å dra til et fotosjul da? Hvilket fotosjul skal du bruke neste gang?


Rune S.

Hallo!

Tre veldig gode!!
Som vanlig teknisk perfekt!
Komposisjonsmessig synes jeg ver2 er best. Mens org. er tatt just in perfct time(!), men mangler litt luft på høre side!

Hilsen Rune
Duy P.

John, du har kjempe kunnskap on denne plassen allerede. Med din foto erfaringer burde du beslutter godt at hvor jeg satt og fra hvilket skjul.

Det er smak og behag John. Jeg dør ikke om du ikke liker mine bilder og jeg blir rik/overglad du liker det. Reiret ligger ca. 50-70 meter fra vannflaten hvor det traffikeres nok av båter. Og hver gang det finnes noe båter i nærheten letes de. M.a.o de er vant til fisker, turister, hytte folk o.l i nærheten.

Under 500kr får alle en kjempe flott rovfugler og ugler bok av Stig Frode Olsen, s114-123 nok av flotte bilder av fiskeørn og tekst. Hvorfor skal man betale mange tusen kroner i skul når jeg allerede en mange flotte bilder. Hvorfor knipser du hele tiden når du har allerede tatt et perfekt bilde John eller hvorfor befinner du deg fortsatt ved Østensjøvannet når du har et bedre motiv i arkivet.

Du kan selv definere hvorfor en leie seg in et fotoskjul. Neste gang drar jeg kanskje til Japan, Australia, Nepal, India, Sri Lanka eller you name it. Gi meg tips. Jeg drar dit det finnes muligheter som jeg ikke har selv.
Trym S.

Kjempeflotte bilder Duy! Nå fikk jeg virkelig lyst til å dra til Tokke :)))
Frode L.

Hei.
Tre flotte bilder der jeg liker v2 best,
skarpe med flott lys og fint miljø.
Sikkert en fin opplevelse.

Frode.
Trond W.

Herlig serie Duy. Versjon 2 ble min favoritt, med fint komp, på topp når det gjelder det tekniske og flott miljø. Godt jobbet av en sjelden fugl. Ha en fortsatt fin fotouke.

Trond
Bjørn T.

Flott serie av fiskeørna! Varme fine farger og flott komp. Nydelig bakgrunn! Liker best V2, hvor den for øvrig har en poositur som minner om en gribb.. Flott fanget! Mvh Bjørn
Svein O.

Likte godt v#2 der ørna stirrer på deg.

Inger-Lise S.

Her har du tatt tre flotte bilder, Duy! En vakker og vill fugl, som du presenterer meget dyktig.
Jeg tror at både du og andre fuglefotograferer er så interessert i fugler at dere viser den nødvendige forsvarlighet!

Gode bilder alle, men jeg går for v#1 her.

Hilsen Inger-Lise
Lisbeth S.

En fin serie av den stolte havørna som du har tatt på enmesterlig måte i forhold til det tekniske.
mvh Lisbeth
Nils Christian S.

3 knallfine bilde der versjon 2 ble min favoritt!
Kjempegodt formidlet!
Mvh N.Chr.
Bjørn Aksel B.

Flott lys og flotte farger der det tekniske også er på topp.
V2 er min favoritt. bra jobba Duy.
mvh
Bjørn A
Håvard F.

Flotte fotos av fiskeørna dette Duy. V1 og V2 er solide. V2 blir min favoritt.
mvh
Håvard
Tor Eirik P.

Hei Duy!

Meget flotte bilder av fiskeørna dette! Hyggelig å se at du fikk bra bilder og hadde en ellers fin tur der oppe :)

Det er jeg som har bygget dette skjulet, og jeg vil bare bekrefte det Duy sier at dette skjulet står i trygg avstand fra reiret! Alt er gjort med hensynet til fuglene som førsteprioritet fra a til å, med god hjelp fra noen av landets størtse eksperter på fugler og natur. Jeg kan derfor garantere at disse bildene ikke har forstyrret fuglene på noen måte :)

Mvh Tor Eirik
Duy P.

hei folken!
Takk for at dere kommenterte denne serie og bildene faller i smak.

Inger Lise S takk for din forståelse.

Tor Eirik, godt at du kommer med noe ord. Sannhet vil alltid være sannhet, ingen kan endre på fakta. Jeg hadde ikke tenkt å forsvare meg, men for andre fotografer sin del holdte jeg på, som tilslutt ble mektig F. Ingen har noe med hvilke fotoskjul jeg leier meg inn. Jeg har jobbet hardt og spart for disse kroner
til denne hobbyen. Jeg sitter aldri på R eller gått på sosialt heller.Får det over fortstått.

mvh duy
Ronny A.

Hei Duy!
Liker veldig godt de to første bildene dine. Teknisk gode og greie utsnitt :-)
Det siste bilde virker noe for lyst, og helt utbrent i de lyse partiene.
En flott fugl som ikke er i slekt med annen ørn - egen "artsgrein".
mvh Ronny
Tove H.

Så bra.. de to første liker jeg, de er teksnisk bra, som allerede sagt over... og fuglen er stilig fanget i fluktøyeblikket. Fin bakgrunn.Toern er favoritt.
Hilsen Tove
Marit O.

Fin serie Duy,versjon 1 og 2 er teknisk bra!
Liker positur og blikk!

Versjon 3 blir litt for lys,syntes jeg!


Mvh Marit
Stig H.

Litt mer opptatt av diskusjonen selv om bildene her er "drit"bra spes ver. 3 hehe..! Har selv mitt "eget" fiskeørn område jeg besøker innimellom beliggende ca 1 time fra Oslo men i en helt anne retning. Har snakket med både ornitologer og profesjonelle fotografer om denne diskusjonen og snittuttalelsen er å utøve forskiktighet men at de også er vandt med både dyr og mennesker, så overdreven panikk er nok noe i overkant. Du er hjertlig velkommen å bli med meg GRATIS en tur før de drar sydover igjen om du vil Duy, men det er ikke så lenge til de drar nå så........men mest av alt forsett ditt flotte fotoarbeide. Jeg er stor fan av dine bilder.

Stig!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu