Gravemaskinen Gunda
Som liten gutt, en gang i 18pilogbue, leste min far til meg fra boka om gravemaskinen Gunda. Gravemaskinen Gunda var en dampdrevet gravemaskin, som ble utkonkurrert av moderne dieselmaskiner, og endte som fyrkjele i rådhuset. Så sa ihvertfall boka. Desverre fant jeg igjen Gunda. Hun står der ensom og forlatt ved foten av Kirunavarre. Stakars Gunda, fortjente å foreviges.
Bildet inngår i albumet Det e en evighetsmaskin - Alt som snurrer rundt. Leamikk i alle fasonger
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-07-25 23:39:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-08-06 03:34:21
    Versjon #3
Utstyr
  • Pentax K20D
  • Pentax smc da 16-45 f4
  • Blenderf/8
  • Nei
  • Annet5 bilder i serie, med stativ, satt sammen til et HDR.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_477905} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Roar K.

Artig historie rundt bildet og denne gamle doninga fortjente så absolutt en forevigelse. Bildet bærer litt preg av vidvinkelfortegnelse på begge sider. Hvis du før beskjæring da oppretting stjeler av bildet hadde klikket Select og valgt All før du gikk til Edit og valgte Transform der du i dette tilfellet skulle tatt Perspective og deretter satt musepekeren i et av hjørnene oppe og dratt rett ut til kantene var rette. Begge sider følger da med. Skew f.eks. tar bare en side av gangen og kanskje vil du trenge den til en avsluttende korreksjon. Her tror jeg at jeg ville forsøkt en løsning med kloner for å fjerne bilene nede i høyre hjørne.Lett blir det ikke så kanskje burde jeg forbigått det i stillhet.

Roar
Odd A.

Flott og detaljert bilde av en fin gammel maskin. Riktig nok noe preget av tidenstann, men rusta gjør seg godt på bildet. Morsomt for en gammel maskiningeniør å se slike bilder. Her er bare å sitte å kose seg med detaljene se hvordan ting ble gjort i den tida.
Litt pirk. Ser ut som du har dratt litt hart i spakende slik at himmlen blir noe mørk og at det har blitt halo rundt armen på graveren. Kunne også ønsket litt mer i bunnen slik at hele beltet var blitt med.
Mvh
Odd
Rune N.

Takker for tilbakemeldingene. Skal se på vidvinkelfortegnelsen, om jeg kan forbigå den.
Bilene bak...... Har forsøkt det meste, bra ble det ikke uansett, så jeg valgte å beholde.

Halo rundt armen og himmelen skal være sånn. Det er min hyllest til Gunda med glorien :)

R M.

Tror til og med boka finnes (velbrukt eksemplar) heime hos min mor... Si fra om jeg skal forsøke ordne en kopi

:)
RM
Rune N.

Jeg har den fremdeles, men takk for tilbudet
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu