Veps på blomst
Utstyr
  • Canon 400 D
  • 18-55 mm.
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger79
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_478204} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Carsten A.

Er nok ikke noen hveps, men en blomsterflue. Den benytter seg av såkalt "vernelikhet" (eng. mimicry), dvs. her har denne fluearten (og mange andre i den samme gruppen - syrphidae) etterlignet stikkehvepsenes bakkropp. Få fugler tør ta en hveps, dermed har slike blomsterfluer et visst vern.

Slik bilder gjør seg nok best om hovedmotivet er skarpt og kronbladene ikke er blitt utbrent.

MVH CA
Jóhann Á.

Det er synd at fokus har havnet på blomsten og ikke blomsterflua. Med flua skarp hadde bildet blitt mye bedre. Men jeg liker hvor den sitter på blomsten, fint at den vises godt. Også pluss for litt bakgrunn som er fint uskarp. Og selvsagt et stort pluss for å ha fanget flua, for de har det med å flytte på seg... :o)

MvH, Jóhann
Geir K.

Takk for fine kommentarer!

Mvh Kornelia
Kornelia A.

Ops, jeg glemte at det var pappa som var innlogget.

Mvh Kornelia
Avsluttet .

Neimen hei Kornelia. Velkommen til oss her på foto.no. Hehe, lurer på om ikke han pappa har vist oss noen bilder som du har tatt:) Husker en liten pusekatt bak et gjerde, det var så koselig.

Så nå har du blitt stor jente og du har vel arvet pappas gamlekamera. Ja slik begynner det hele. 12 somre, å så heldig du er, håper du får mange blinkskudd, dette er da en god begynnelse må jeg si. Dette er jo tatt med vanlig zoom-objektiv og kan jo ikke sammenlignes med macro-objektiv.

Synes dette ble veldig bra. Selvsagt kan det bli bedre, det kan alle bilder.
Øvelse gjør mester, bare se på han pappa, hvor flink han har blitt med insekter. Bra du røpet deg med å takke med pappa som innlogget hehe, hadde jo ikke visst noe om deg ellers:) Så det var jo ganske lurt hehe.
Ikke alltid lett å være ny her på foto.no. Om jeg får lov, vil jeg gjerne følge deg fremover. Om jeg kan noe om fotografering? he, nei ikke mye, men skravle det kan jeg:)

Hils pappa da, stå på, ta bilder, mange bilder. En slik blomsterflue som du har her, har du sett når de står stille i lufta? Stilige flotte fluer disse. Kona mi trodde også det var veps første gang:)
God natt, nå burde jeg være i seng.

Lykke til videre.
mvh arild
Kornelia A.

Tusen takk for hyggelig kommentar Arild!

Mvh Kornelia
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu