Ridderspranget
Gjelet har fått navnet sitt etter et sagn om Sigvat Leirholar. -En av kongens rådgivere, som mottok brev fra en vakker jente som skulle gifte seg med ridderen Eldjarn. Jenta ville ikke gifte seg, og Sigvat bestemte seg for å befri henne. Han red til Eldjarns gård og hentet jenta. Eldjarn jagde etter dem, men måtte gi seg da Sigvat hoppet over Sjoa — nemlig Ridderspranget.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-07-29 21:11:05
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_478623} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Rune N.

Jeg liker motivet, og er for litt harde spaker i HDR. Hvis HDR skal se ut som alt annet, hva er da vitsen?
Så til minuset: Det er akkurat som alt i bildet er litt uskarpt. Dårlig stativ?

Rune S.

Hei!
Takker for HDR-støtten! Helt enig!
Stativet var nok det stødigeste jeg noen sinne har brukt; steinblokk på (sikkert) mange hundre tonn;) Det var nok det som lå mellom(kamerastroppen, snus-eske, papir og annet skrot fra lomma, for å få riktig posisjon) som gjør evt bevegelsesuskarphet. Kameraet har muligens fått en liten bevegelse mellom alle eksponeringene.

Rune
Vegard L.

Kjempeflott motiv. Når det gjelder den tekniske siden så mangler det en del. V1 falt ikke i smak og V2 ble litt kunstig. Du kan få mer ut av dette motivet. :-). Litt mer forsiktig bruk av HDR kan hjelpe.
Vegard
Rune S.

Hei Vegard!
Er helt inneforstått med at det tekniske er ganske grumsete. Men jeg likte motivet såpass godt at jeg ikke ville sende det i søppelbøtta. Derfor dro jeg HDR-spakene ut av alle dimensjoner for å lage min egen lille "Tidemann & Gude", og la for sikkerhets skyld på et lerrett-filter for å sikre meg at ingen skulle tro at det var ment som et perfekt naturfoto:)
Eneste muligheten er å dra tilbake og håpe vår herre kommer med en sky foran sola, så lyset blir litt mer dempet.
Takk for kritikk!

Hilsen Rune
Duy P.

Hei Rune!
Alle har jo sitt budskap når man tar bilder av den ene eller andre.
For min del faller jeg heller ikke for v1, men v2 kunne kutte litt nederst (den kraftig brytningen) på fossen og litt demping av høylys kan gis bedre utfall. Men igjen alt er smak og behag.

Ha en god fotohelg

mvh duy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu