Sveveflue på rose
Bildet inngår i albumet Insekter -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger78
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_479374} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Carsten A.

Sveve/blomstefluer er et populært motiv, de ser jo også bra ut (de ulike hundrevis av arter).

Til dette bildet har jeg to innvendinger:

1) Bildet virket noe undereksponert, jeg tok bildet onn i PS for å sjekke. Må vel konkludere med at her er det ca. 1 trinn som mamgler, +1EV i kommpensasjon burde nok vært brukt ved opptaket. Det er jo dessuten hva som oftest passer best i diffust lys (som bildet har).

2) Valg av fokusplan er alltid krevende på kloss hold. Her er vingene i fokus. men ikke resten av insektet. Særlig burde øynene vært i fokus. Til slikt er det viktig å tenke plan, dybdeskarpheten er uansett minimal.

MVH CA
Kirsten H.

Tusen takk, Carsten.
Jeg har ikke erfaring nok til å velge riktig eksponering selv, jeg må stole på kameraet og bildebehandlingsprogrammet mitt. Men jeg forstår at dette er et felt jeg må arbeide med.

Jeg øver hele tiden på å treffe riktig med fokus og dybdeskarphet. Teorien er en ting, men å få det til i praksis er verre.

Jeg er i alle fall veldig takknemlig for at du tok deg tid til å vurdere bildet mitt og håper at du også i fremtiden kan gi meg gode råd.
Geir K.

Synes bildet ditt er flott om en ikke 100%. Det er det uansett ikke mange bilder som er.
Ser at fokus sitter på vingene og de er sylskarpe. Neste gang sitter fokus perfekt skal du se. Flotte duse farger i bildet. Liker det godt jeg.
Rådene du får fra Carsten her er gode og lærerike for de fleste av oss og de bør vi ta med oss og lære av. Det er bare det og huske alt da når en står der og tar bilder,det er jaggu ikke enkelt det.

Mvh Geir
Solvår B.

Det er SÅ vanskelig å få til det "perfekte" bildet. Flott å få mange råd her på dotten. De kan være vanskelige å følge i praksis. MEN det er SÅ kjekt når man lykkes.
Jeg liker bildet ditt. Det er herlige fargetoner i blomsten. Neste gang eller neste...kommer insektets øyne i fokus. Lykke til med øving og øving!
: ) Solvår
Bent S.

Nært og gode detaljer.

vh
Bent
Kirsten H.

Tusen takk, Geir, Solvår og Bent.
Ja dette er et felt man ikke bare kan lese seg til, man må nok øve lenge nok til at det "sitter i fingrene". Men dere er flinke til å oppmuntre meg!
Knut R.

Jeg synes bildet er delikat og er et av dine beste!

Likevel så er jeg jo enig i Carsten sine kommentarer.

mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu