Spor
1. i en serie på 4
Utstyr
  • EOS 1N
  • EF 100-300
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/32
  • Lukker1/8s
  • FilmtypeProvia F
  • Nei
  • AnnetStativ og snorutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger271
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4813} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Are S.

Yes! Mønster og noe som bryter mønsteret. Ypperlig og enkelt! Har du noe imot at jeg bruker bildet ditt som eksempel når jeg holder fotokurs?
Carsten A.

Bra, meget bra!
MVH CA
Jo Arthur A.

dybde-form-farge, skjønner godt at bildet kan brukes som skoleeksempel, flott bilde
Torbjørn V.

Kan vel ikke annet en å si meg enig!

:-)
Avsluttet .

Nästan lika snygg som mitt ''spår'' :-)En grej bara..sista kröken på spåret ger en tendens att gå ''uppåt''..gillar jag inte..
mvh/Gunte..
Hans- Georg S.

ATS: Tja det skulle vel være mulig, tenker du på å bruke det slik det er presentert her?
Anders J.

Mönstret är ju så vackert, grönt är också en härlig färg som inger ro och stillhet. Denna bilden har allt detta vilket gör att den får full pott. Om du hade lyckats fånga en traktor som körde över fältet,röd då förtås, hade det blivit en mycket dynamisk bild där komplementfärgerna kommer till sin fulla rätt. Även utan den röda traktorn är detta självklart en mycket bra bild. Ledsen att jag spårade iväg ;-) med traktorn, men du kan ju se det som ett bra tecken då bilden ingjuter kreativitet och tänkande.
mvh
Anders
Tom B.

Her kommer grinebiter'n igjen:
ATS: ikke bruk dette på et fotokurs - please.
I et kurs for grafiske fagarbeidere eller en bok om foto i siste del av forrige århundre - ja, men ikke for nye fotografer. Er vi ikke ferdige med denne typer bilder da....
Avsluttet .

Tom B.Menar du allvar med det du säger? Skulle den typ av bilder som du har lagt in här dominera 2000-talet,då ser framtiden verkligen mörk ut..Nej fortsätt med vackra naturbilder med form,färg och ljus...stora delar av vår natur och miljö ändras till det sämre så rädda det som räddas kan..också på bild..
mvh/Gunte..
Hans- Georg S.

TB: Du mener vel ''nye bildeskapere'' og ikke ''nye fotografer''.
Carsten A.

Det er rom for flere typer bilder, de TB lager (og syns mest om, som også jeg syns mye om), og andre bilder, som f.eks. Hans-Georg sine (som jeg også syns mye om). Her er det etter min mening ikke så mye spørsmål om noen liker mora, andre dattera, men om visuelle budskap, som tar mange former, stilarter etc. etc., og om det visuelle budskapet formidles slik at det når fram. Og det gjør det her.
MVH CA
Tom B.

Gunte er jo her inne på noe vesentlig. Dette er bilder som *dokumenterer* og som sådan er de verdifulle.

Som -- jeg liker ikke å bruke ordet Kunst -- men som kreative tilbud (om du vil) er dette lite verdt.

Pent. Dokumentasjon av fint landskap. Kjekke mønstre som finnes der fra før. Ja, men mer enn det; nei.

Dette er pen reportasje. Ikke annet.
Hans- Georg S.

Vel TB: Det er vel ingen her som har påstått at dette er kreativ kunst heller, kanskje jeg ikke ønsker å formidle annet en dokumentasjon av et landskap med dette bildet.
Men, jeg håper i likhet med Gunte at må vi i framtiden forvrenge motivene slik som du gjør med dine bilder for å lage kreativ kunst/bilder/fotografier, ser framtiden mørk ut. Det må være som CA nevner rom for alle typer utførelser av bilder...og jeg er åpen for de fleste motivområder. det er mer et spørsmål hva jeg ønsker der og da, ikke hva du ønsker.
Torbjørn V.

Enig med siste taler og med CA.

:-)
Tom B.

Som koomentert under ''Spor''. Så lenge det er mange som liker denne typen bilder er det selvfølgelig kvaliteter med dem og de skal fremdeles ''tas''. Jeg tror likevel at du forstår mine poenger også - eller ?
Avsluttet .

Det är tur att vi har BÖNDER,så det kan bli lite trevliga pratstunder på foto.no..hehe..
TB..den typen av bild som ovan är lite mer än
''dokumentär''..den innehåller en skönhetsupplevelse med hjälp av form,ljus och färg,om konst är användbart vet jag inte,(jag kan inte komma överens med mig själv om det ordets innebörd)
men det ligger nära till hands..däremot så hade en röd traktor gjort bilden mer''dokumentär''
Och visst ska det finnas plats för olika stilar ,självklart men på TB låter det som att det är dags att sluta med foto på ''vanlig'' sätt...Foto är i de flesta fall ''färskvara'' och att det togs fina bilder på 80-talet är tämligen ointressant..
mvh/Gunte..
Tom B.

Skjønnhetsopplevelse er jeg enig i. Det som muligens er det vesentlige i min holdning er at det er lite eller ingenting SKAPT av fotografen. Det meste dreier seg om registrering.

Skape->kreere->kreativitet.

Det er denne mangelen på - og til og med motstanden mot - kreativitet som fikk meg ut av fotomiljøet i sin tid.
André M.

Støtter de som støtter!
Er tilhenger av grafiske bilder med det det bringer med seg av linjer, buer osv.
Liker også det andre ''bonde''-bildet, men dette er det beste av de to, synes jeg.
Am
Jens L.

Liker bildet godt, men jeg er vel litt avhenger av et klart objekt i bilder.
Avsluttet .

TB :I den mån en naturfotograf kan ''skapa'' något i sin bild,så blir det ju valet av brännvidd,filmval,kameravinkel,tid,bländare,invänta eller vara nöjd med ljuset,kanske se ett motiv men återkomme vid en senare tidpunkt för att det inte var dom förutsättningar som önskades m.m..det är väl ett sätt att skapa tycker jag..sen går det ju att städa bort några störande barr och det är ju ett litet sätt att skapa en bild som man vill ha den..lika mycket som att pussla ihop en bild i datorn...
mvh/Gunte..
Tom B.

Ja,ja - da fikk vi jo luftet det temaet litt også. Bildet er pent, det !
Mats N.

Diskussionen må fortsätta om de olika sätten at ''skapa''. Jag har väl inte direkt fått stor smak för det mer renodlat digitala bildskapandet, men det liksom renodlad fotografisk avbildning har sin plats. Det oavsett vad man kan tycka eller inte tycka om det.
Även jag tar till mej denna bild som uttryck för ''konst'', bildkonst genom gott seende, och urval, av det fotografen/bildskaparen ville ha ''i ramen''.Så skönt att det fastnade på filmen.Just denna hade väl varit en god del mindre ''konst'' och mer ''dokumentär/reportage'' med tex en traktor inkluderad. Jag tror inte vem som helst valt detta utsnitt bara för att dessa åkrar befunnit sej framför kameran...?
För övrigt är det väl nästintill en kreativ handling att INTE ta en bild ibland, när ''alla'' ''normala'' fotografer SKULLE tagit en...???
MVH/Mats N.
Tom B.

--Denne meldingen legger jeg inn på flere bilder. Ikke for at mine kommentarer er viktige, men for at jeg antar at mange kan ha interesse av web adressen på slutten av den.--

Jeg synes denne diskusjonen begynner å bli litt sliten (den om dokumentere/skape)... Men den kommer vel til å dukke opp igjen.

Jeg mener definitivt at vi er kommet dit at vi får lage to kategorier:
Tradisjonell fotografi
og
Bilder som kan ha utgangspunkt i bilder som har blitt tatt med et kamera.

Vi kan jo ha det flott hver for oss og kanskje til og med lære av hverandre.

For å gi dere nok en input på hva digital kunst (med utgangspunkt i foto) kan være:
ta en titt på sidene til den jeg skal stille ut sammen med neste år; Steinar Rosenberg http://www.digitalkunst.com/
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu