Det finnes mange slags klisjeer....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-08-31 00:18:09
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger306
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_483976} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Espen S.
Klisje? Ja, kanskje. Men utrykket til personen i vinduet er såpass underfundig at det vekker interesse. Det kvadratiske formatet og tredelte komposisjonen fungerer også utmerket. Så alt i alt blir dette en god og mystisk klisjé.

mvh
Espen Seierstad
Jan Erik F.
Klisje eller ikke, synes ikke det spiller noen rolle om det fungerer. Det gjør det her synes jeg. Liker formatet, fine kontraster også. Liker det "døde " uttrykket på personen i vinduet, og at det er såpass dust. Liker dette jeg!

Jan Erik
Kyrre M.
Liker godt patinaen du beskriver i overflatene, har også sansen for shv konverteringen. Setter pris på at du søker å skape en historie.
Den direkte kontakten vi får med personen i bildet blir litt i meste laget for min del, hadde gjerne sett at vedkommende var mer unvikende. Det ville gitt meg mer inntrykk av et gjenferd, men det var du kanskje ikke ute etter. Størrelseforholdet mellom person og døra er et annet moment jeg henger meg opp i. Døra virker unaturlig lita.

mvh Kyrre
Avsluttet .
Mystikk, et omen er hva jeg ser med personen i vinduet med sitt "døde" utrykk,eller også en kvinne som venter....på hva? Tror kanskje jeg ville kuttet hele taket, kun veggen, dør og vindu med sin slitte struktur ville konsentret bilde mer,er min mening, men klisje...nei, et bilde til fortolkning. Synes det ble et flott fotografi.

mvh Ulv
Lars-Anders M.
Døren og vinduet står godt til hverandre.
Mvh
LAM
Fred S.
Takk for kommentarer til alle dere. Undertittelen om klisje bør en egentlig holde seg for god til, men jeg har tre-fire mer eller mindre tilsvarende bilder på samvittigheten, sannsynligvis derfor.
Mulig jeg burde ha gjort jenta enda mer vag og utflytende, Kyrre M., men egentlig esynes jeg selv dette er passelig. ...og døra er høyere enn hva det i farten kan se ut som.
Taket vil jeg ikke kutte, Ulv, jeg liker de gamle "takplatene". Men de kommer bedre til sin rett i fargeversjonen.

fred s
Fred S.
Legger forresten ut en fargeversjon, bl.a. for å vise taket på denne eldgamle fiskerbua på Verdensarvøya Vega.
Håvard F.
Småguffent og litt skremmende. Liker best sort hvit versjonen her Fred. Godt utført foto.
mvh
Håvard
Anne Gunn P.
Spennende! Flott med sh og den grove teksturen, likte det og har ikke noe konstruktivt å komme med, beklager..;)
Anne Gunn
Avsluttet .
Fred,
jeg liker begge versjonene godt.Jeg ser en trist jente bak vinduet i farger, men jeg ser en jente med frykt i s/h
Åpent for mange tolkninger og tanker rundt bildet, det liker jeg.
Flott tekstur på vegg
Enig med Ulvs kutteforslag
Et kreativt og fengende bilde
Kate
Fred S.
og hjertelig takk for kommentarer fra Håvard, Anne Gunn og Kate.

fred s
Wilko J.
Dette var ekkelt. Grosser!! Jeg likte "1, den virker mest på meg. Litte granne mer kontrast for min del.

Uansett så likte jeg dette veldig godt. Tørr virkelig ikke å se for mye på det. Det gir meg en ekkel følelse....det er nok derfor jeg likte det.

Mvh Wilko
Thorbjørn R.
Jeg synes dette fungerer bra. Sorthvitt kler denne type stemning best. Kontrastbruken er bra. I motsetning til de som vil kutte, synes jeg faktisk det blir litt trangt slik det er nå.

Mvh Thorbjørn
Jóhann Á.
Temmelig creepy, Fred! Liker det...og liker da den sv/hv versjonen best! Kanskje mest fordi struktur detaljene kommer godt fram og figuren i vinduet glir mer inn i omgivelsene på en måte...blir nesten bare hode...stilig!! :o)

MvH, Jóhann
Fred S.
Hjertelig takk til dere tre siste også. Hyggelig å kunne skremme noen av dere også...

vh fred
Roar K.
Originalen minner både om gammalt gardshus og foto fra fordums tid da bare svarthvit var tilgjengelig med film. V2 kanskje mer gardshistorie med slitte bordvegger og rustent tak. Liker dette for jeg har sjøl en serie med gamle gårder i Solør som forfaller. Jenta innafor vinduet kan vel godt gå for å være nysgjerrig på kallen med kamera utfør glaset. Mye linjer både horisontalt og vertikalt å ta hensyn til her. Fort gjort å få skeive perspektiver om en ikke har aua med seg i etterarbeidet. Det har du greid bra.

Roar
Hans Olav S.
Det der ligner veldig på det gamle uthuset vi hadde på gården, før det ramla ned. Det var forresten også falmende rødmalt.

Jeg ser et halveis spøkelse bak vinduet, minner meg litt om det berømte "Ansiktet på ruten" ved Glomdalsmuseet i Elverum (kjenner du til det?). Det gjelder sv/hv versjonen altså, som jeg liker best. Men hun kunne nok vært mer utflytende som nevnt.

Jeg synes taket bør være der, men at du kunne kutte vekk den halve takplata øverst. Til slutt lurer jeg på om det er meningen at plankene skal være litt skjeve? Nåvel, ikke verst dette.

Mvh
Hans Olav
Magnar B.
Falt mest for fargeversjonen her, den fikk frem enda flere nyanser i det fine gamle huset. Liker uttrykket på dama, det forteller en historie, det er ikke opplagt hva hun tenker eller ser, men noe skjer. Bra!
Tom A. T.
Fin historie du forteller her. Den slitte bua, strukturen i treverket, gresset foran døra, den diagonale komposisjonen og ikke minst jenta bidrar til at dette henger fint sammen. Jeg også likte fargeversjonen best.
mvh Tom T
Erling K.
Litt skummelt, ja.. Ansiktet i vinduet gjorde susen. Svart-hvitt versjonen kler motivet, men fageversjonen er bra den også.

Hilsen Erling
Marit O.
Ekel stemning med denne dama i vindue,som jeg syntes kommer best frem i sh versjonen,fint komp gode kontraster.
Guffent bilde i natten dette Fred!



Mvh Marit
Fred S.
Takk for enda flere kommentarer; det var da ikke måte på.
Gjenstår å si at jenta i vinduet er satt inn, og at hun absolutt ikke er skummel, men veldig søt. Har lånt henne fra et annet av bildene mine herinne: bilde nr. 181278

vh fred s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu