Toppdykker
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger298
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_48503} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Per R. G.

flott
monica p.

Owæw dette var litt av en type, flott bilde.
Mvh Monica:o)
Carsten A.

Dette ble jo meget bra - mye bedre enn det andre opptaket du sendte meg! Kanskje litt i mørkeste laget, men hodet med fjærdusken står fint Dette er forøvrig ingen enkel fugl å gjøre teknisk gode opptak av - det vet jeg ut fra ferske erfaringer!
MVH CA
Bjørn H.

Flott bilde,likte dette:)
Thorfinn B.

fint lys og fin positur. Bra!
Ketil K.

Takker for kommentarene. Carsten A: Jeg var ikke fornøyd med opptakene fra i ettermiddag. I kveld var det et nydelig kveldslys, så jeg dro bort til Østensjøvannet (som jeg i likhet med veldig mange er så heldig å bo rett i nærheten av - et eldorado for de som ønsker å benytte området til fotografering - og relativt lett tilgjengelig for ca. 1/4 av Norges befolkning - ikke mange land som har en slik miljøressurs kort vei fra sentrum av sin hovedstad. Dette til tross for politikere som stadig vekk har kommet med utbyggingsplaner, men reddet takket være en enorm innsats og fremtidsvisjoner av Østensjøvannets Venner og ildsjelen Finn Gulbrandsen - men dette blir en annen historie.)

Fikk mange opptak jeg synes holdt mål av denne fantastiske fuglearten.

Bildet er ikke mørkt på den skjermen jeg benytter, så det er meget bra a du melder fra at det blir for mørkt på din skjerm. Kan vel være for fremtiden derfor være fornuftig å lysne bildene jeg legger ut noe. Dette er for øvrig tatt med -0,7 EV (for å unngå utbrenning av lyse partier) og behandlet med bibble uten ytterligere vanligvis nødvendig lyskorrigering i PS, dog er bildet viderebehamdlet i PS på detaljer.

Jeg har her forsøkt å få til en ''kunstnerisk'' vri, utover det rene artsportrettmessige. Det er lett for at bilder av denne typen blir uoriginale ( les kjedelige).

Her er det kommet en linjeforsterkning mellom foten og siluetten som sammen med hodets vridning og blikket skal prøve å bøte på det.
May-Lise L.

For meg er dette et perfekt bilde :)
Avsluttet .

Flott bilde av en toppand som klør seg i nakken (?) Herlig lys og flotte farger og skarphet. Ellers enig med CA at det ser ut til å være en liten anelse for mørkt, men dette er ren flisespikkeri fra min side. Meget bra igjen !

-mvh Marius
Carsten A.

Marius, toppand var vel feilskrift for toppdykker, som forøvrig ikke er en and men en lappedykker. Har spisst nebb (fanger fisk) og en helt annen utforming av svømmeføttene enn det vi ser f.eks. på ender og måker.

Ellers slutter jeg meg fullt og helt til Ketils lovprising av Østensjøvannet - selv har jeg bare ca. 10 min. med bil dit. En perle.
MVH CA
Carsten A.

Når jeg skrev ''Kanskje litt i mørkeste laget,...'', var dette basert på inntrykk med nettleser og en skjerm som ikke er min beste. Jeg tok så bildet inn i PS og betraktet det nøye med en god skjerm (PS oppdaget at fargerommet var sRGB, men det gjør vel ikke all verden fra eller til, la bare merke til det ettersom jeg selv bruker AdobeRGB).

Uansett dette er inntrykket av nivå og tonefordeling et annet i PS enn sett på med nettleser. Meget store deler av bildet ligger i et ganske mørkt mellomtoneområde med svak kontrast (=forholdsvis svak toneseparasjon), noe PS likevel viser rimelig greit. Min personlige erfaring er at nettlesere kanskje ikke gjengir slikt på beste måte, og at dette bildet blir av en type som det er vanskelig å yte full rettferdighet uten optimale betraktningsforhold, det vil normalt si i PS. Vel, dette blir min vurdering, andre kan ha andre vurderinger.
MVH CA
Rune Edvin H.

Dette er rått!.
Rune
Tom A. T.

Herlig bilde med en skjelden flott belysning som du evner å formidle på en elegant måte. Severdig bilde og mye interessant å lese.
mvh Tom T
Jonas L.

Flott bilde av en flott fugl. Litt kunstnerisk som du sier selv.
Synes ikke det er for mørkt. Faktisk synes jeg det er akkurat passe på min skjerm.
mvh JL
Tom E. F.

Nok en ''perle'' fra din side!
mvh Tom
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu