Høst ved Vråvatn
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-10-12 20:07:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkor 16-85
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger148
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_491562} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Gunnar V.

Flotte haustfarger og speglingar i vatnet. Likte dette godt :) M.h. Gunnar
Wilko J.

Hei Harald,

Ser at det går en kraftlinje litt lenger opp...eller tar jeg feil? denne hadde jeg tatt vekk....huset gjør bildet. Den har du fint plassert.

Mvh Wilko
John B.

Klassisk høst dette, flotte farger og speiling, likte dette...
John b.
Harald N.

Takk for raske og hyggelige tilbakemeldingar. Ja Wilko; det går ei linje der som eg klona vekk, men eg ser at eg har slurva, dumt.

Mvh harald
Bent S.

Flott speiling og fine høstfarger.

vh
Bent
tove j.

Enig, flotte farger og vakker speiling. Mvh tove
Venke K.

Et fargerikt og flott høstbilde. Velkomponert med fint lys og en vakker speiling.

:-) Venke

Roar K.

Her var det allerede langt til bånns og lenger blir det vel utover dagen etterhvert som folk stikker innom for å se hvordan den høstfargede åsen speiler seg i Vråvatn.

Roar
Terje M.

Fine høstfarger, fine speilinger.

Mvh
TerjeM
Solvår B.

Flotte høstfarger i nydelig lys og fine speilinger. Et vakkert høstbilde (selv med litt slurv. hehe).
: ) Solvår
Johan Mathis G.

Hva er det som skjer på forumet for tiden...?
Det her bildet hadde hatt godt av rett fargerom og eksponering, kutt under kraftlinjen (eller kanskje valgt en mer spennende komposisjon, der ikke alt blir som en lapskaus..), stille vann, vente minst en halv time til til rette lyset og forsøke å få frem et noe skarpere verk (stativ, stativ OG stativ, om man ikke er veldig stødig på labben..).
Nå har jeg ingen forutsetninger for å vite noe om deg, men velger å gi en usminket tilbakemelding da jeg alltid er ærlig og edruelig i responsen. Dog har jeg vært borte herfra nærmere året, nettopp på grunn av altfor mye kos-klapp og klemming fra altfor mange - og lite konkret kritikk som gir noe tilbake...
Plusser for deg: Du har sett motivet, farger og lyset som danner bakteppe for et godt motiv, nå gå ut å fange det!
PS: Ble tilfeldig at jeg gav en såpass ærlig tilbakemelding på akkurat ditt bilde, men valgte det ut etter å ha blafra gjennom galleriet, og ville helst gitt respons på et annet bilde som bare var graut sett gjennom en badeball, OG ble omtalt som både nyskapende og genialt av "menigheta" - forstå det den som kan..... Avsto da jeg har sett at sterk kritikk mot disse, gir enten fullt hylekor mellom disse, eller total tauhset gjennom mørketida...
Ha en flott mørketids-foto-tid!!

Mvh

JMGaup
Harald N.
+1
Takk for tilbakemeldingar. Til Johan Mathis: Eg set pris på klare meldingar. Når det gjeld "kosemeldingar" kan eg føle meg truffet. På den andre side gje eg positiv respons på bilete eg likar godt, det er lett for "å henge seg på kommentarane før. At ein får snille tilbakemeldingar er med på å inspirere til meir av same medisinen. Eg vil at folk seier det dei meiner, det er det ein lærer av. Det er trasig å ikkje få respons på bileta ein legg inn. Utblåsinga di er ein vekkar, og eg håpar at du tek deg tid til å kommentere fleire av mine bilete framover.

Mvh Harald
Johan Mathis G.

Alt i orden kamerat.
Bra du tar utfordringen fremfor å bli frustrert, men det er bare rettferdig og kontruktiv kritikk en lærer av. Og med flott natur rundt deg, vaktsomt øye på lyset (og fargene), samt tilpasse rask nok lukkertid, eller stativ, så kommer nok resultatene kjapt. Og husk; ta bilder, mye bilder :-)

Mvh

JMGaup
Solvår B.
+1
Bildet ditt er vel neppe rette stedet for en stor debatt, Harald, men siden Johan Mathis har begynt, velger jeg komme med en kommentar.
Stativ er tydeligvis det viktigste for et godt bilde. Hvorfor? Hvem har bestemt dette fasitsvaret? Jeg har sett flotte store foto-kunstbøker hvor et bilde av en uskarp klype er fotokunst. Jeg burde selvfølgelig hatt skikkelige referanser nå, men det har jeg ikke. Boka med klypebildet og andre fotobøker finnes på Stavanger bibliotek, og er en av mange med "rare", annerledes bilder som jeg antar at mange ikke oppfatter som "fine bilder". Det skal litt til å få utgitt slike dyre bøker, så det må nok finnes mange der ute som setter pris på dette.
Jeg fryder meg over bilder sett gjennom en badeball eller andre eksperimenter, samtidig som jeg setter pris på sylskarpe makrobilder. iblant gjør en rett tittel alt for å heve et bilde. Hvorfor ikke se på og sette pris på mangfoldet? Det er gøy å eksperimentere. Vi kan like eller ikke like resultatet, men ikke sett en stopper for utfoldelsen, gleden og eksperimentene med ett eneste fasitsvat - stativet!
: ) Solvår
Ottar P.

Fine høstfarger i bildet og fin
speiling i vannet men det tekniske
er ikke helt på topp.
Uansett, bra fanget!
Johan Mathis G.

Og hva f.. er dette da..??
En arme ridderinne som iler til unnsetning..?
Først: Tror ikke vår venn Harrald Naper trenger dette, når man leser hans reflekterte svar på min ærlige kritikk... Han tar min kritikk som en utfordring, og dermed pointet med bildekritikk, i motsetning til...
Så din tåkeprat: Jeg har ikke anmodet noen om konsekvent å bruke stativ. I denne situasjonen, om med den lukkertid Hr Naper har benyttet, har jeg anbefalt stativ da bildet ganske enkelt er ukledelig uskarpt. Dette bildet burde både hatt skarpe og med 1/125 burde en greid å ta bildet skarpere (ift stødige hender), men om ikke, Stativ!
Skjønner ikke hvorfor du blander inn at det innimellom er kledelig med uskarpe bilder og henviser til bøker med andre "rare og fine" bilder. Jeg er da f... godt klar over både dette og frie kunstneriske uttrykk i bilder - men regner fortsatt vi holder på med kritikk av Hr Napers bilde..??
Men (sukk) Frk Berg har jo bifalt det omtalte badeball-bildet som genialt, og selv om jeg ikke er Snåssamainn, så sa jeg i min første kommentar her hva som kom til å skje om man så mye som turde nevne noe kritisk til bilder tatt av, eller omtalt av englekorert og menigheten, så......
Jeg står forøvrig på at akkurat det bildet var hverken nyskapende eller genialt. Eksperimentelt, joda - vellykket eller noe å si? Langt ifra.
- Overskrifter hever ikke eller skaper gode bilder. I gitte settinger forsterker de gode bilder/bildeserier..!! Dustete påstand!!
Hva angår idyll og ikke en eneste faglig eller matnyttig kommentar, les dette svada som er kommentert på dette søppelbildet;
http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=551725

Til slutt; beklager så mye Harald (at denne disputten kom på din side)... Var ikke meg som "begynte" denne debatten. Det vil alle se... Og for å kunne fortsette med mitt kreatove og skapende, i kontruktive omgivelsere, trekker jeg meg som mange fler, atter tilbake fra forumet stille og... Så får noen lure på hvorfor det har blitt slik, og fortsette å regjere sine hegemonier - forøvrig med minimal fremgang fra ifjor da man sist var her inne...
Stå på Harald!!
Solvår B.

Beklager Harald! Jeg burde ikke kommet med min kommentar under ditt bilde.
Johan Mathis - Mitt svar var ikke akkurat diplomatisk. Jeg håper du kommenterer flere bilder. Debatt og uenighet skaper gjerne rom for mer eksperimentering og bedre bilder, uten at vi trenger å være enige hele tiden.
: ) Solvår
Ingrid Milly L.

Naturbilde med fine farger og fin speiling! Fint fanget av deg!
mvh. Ingrid Milly.
Harald N.

Takk til Ottar som kom litt i skuddlinja har.

Denne debatten har gått (går?) på debattforun i det siste. Eg synes det er intressant med debatt. For å kommentere mitt bilete som er utgangspunktet her var det eit forsøk på å lage eit litt malerisk uttrykk, om det har lykkast er det ulike meiningar om. Eg har nå (litt seint) lagt inn orginalen, der eg har vore litt meir stø på labben enn bilet på dotten viser. Eg er ein gamal mann etterkvart og brukar ofte stativ, så eg har forstått meininga med det, særleg på makrobilete, men og ellert.

Ellers meiner eg at forlk må skrive det dei vil i kommentarane. Er nokon uenig i det som blir skrive, er det det beste med sakleg kritikk, der ein seier det ein meiner i staden for å ergre seg over andre. Dersom ein held seg vekk frå dotten fordi ein ikkje likar det andre skriv, blir det lett tamt.
Eg håpar at eg kan legge inn fleire bilete som både Solvår og Johan Mattis finn interssant å kommentere.
Eg stiller gjerne sida mi til disposisjon for fleire debattar.

Mvh harald


Avsluttet .

Jeg så bilde ditt. Jeg så på kommentarene nedover, og ble mer og mer skuffet over kommentarer som ikke inneholder noe verdens ting.
Mange ganger holder det med få ord, når et bilde f.eks. er meget bra, finnes det ikke så mye å si.

Her derimot, skjønner jeg ikke hva du har gjort Harald. Kjenner deg jo litt da med vakre bilder fra deg, men her er det bare grøt, og må dessverre si meg enig med Gaup.
Utgangspunktet, v2, er mye bedre enn v1. Derfor tror jeg nok at vi må legge mye av skylden på hva som har skjedd i etterbehandlingen i PSE. Her har du muligens prøvd noe som ikke falt så heldig ut.
Det kan se ut som at fokuset ligger helt i forgrunnen. Har du sjekket fokuspunktet, muligens er det feil?
Dermed blir det bak grøtet og uklart.

Vel, for å si det sånn, du er ikke den første som bommer:) Jeg har gjort det selv, gang på gang. Og tatt lærdom av det. Men selv den dag i dag, gir jeg ut bilder som er teknisk dårlige. Kanskje hadde du en dårlig dag når du behandlet bilde, ja du kan til og med se deg blind på bildet. Derfor prøver jeg i de fleste tilfellene å legge ut bildet dagen derpå.

Men så er det nå sånn også da, at vi ikke er like, ingen av oss. Ikke alle kan vi forvente skal gi gode kommentarer. Ikke alle kan vi forvente skal klare å forbedre sine bildekunstskaper. Ikke alle kan vi forvente at alle til enhver tid må hugge løs på ethvert bilde.

Nok om det, vi er alle forskjellige, med forskjellige utgangspunkt, både hva gjelder å skrive kommentarer, og å fotografere.

Ser nesten ut som at du har tatt støyfjerning på hele bildet?

Vel, av og til må vi røske opp litt, vi må ikke sovne på tastaturet. Det handler om å gi korrekte tilbakemeldinger, slik at ikke author blir ledet i feil retning.
Stå på videre Harald, jeg vet du kan, det har du bevist. Dette var kun en glipp, ikke sant:)

mvh arild

Harald N.

Takk til arild for god og sakleg kritikk, det set eg pris på. Eg forstår budskapet ditt og det er med på å skjerpe innsatsen, men på den andre sida kjem eg nok til å eksperimentere av og til. Stikk ein hovudet fram, må ein rekne med at ein kan få seg ein kilevink, det må ein tole og kanskje lære av.
Ha ein god dag!

Mvh Harald
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu