Poserer for julekort .....
Har vært på besøk ofte nå og noen ganger med dame men denne har jeg ikke fått på brikke enda i høst!
Bra hvis en tar i betraktning at det er lang lukkertid og høy iso.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-11-09 10:02:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2010-11-10 12:50:46
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde200 mmmm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • AnnetISO 1000, kamu.. og stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger186
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_496457} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Trond W.
+1
Se her har du dompapen på besøk. Nært og gode farger. En del støy i bilde, men godt komponert.

Trond
Avsluttet .
+1
Jeg anbefaler deg sterkt om å benytte Adobe Photoshop Elements til å redigere bildene. Og at du bestemmer bildestørrelse før du legger ut. Hvis ikke, krymper bildet ditt ved utleggelse og gjør bildet ditt dårligere. Og pass på at det er jpeg-fil.

Du har et flott motiv her, helt riktig komponert, men som sagt, det mangler ennå mye på den tekniske biten.
Stå på.
mvh arild
Frode L.

Hei, Ingrid.

Henger meg på Arild's kommentar.
Flott komp, du har så mange fine motiver, så jeg håper du lykkes bedre snart, det har du klart også med noen andre bilder.

Stå på!
Lykke til videre.

Frode.
Ingrid Milly L.

Trond, takk for hyggelig kommentar!

Arild, jeg kan vel ikke endre på noe du ikke har spesifisert som feil på "den tekniske biten"!

Frode,du har heller ikke spesifisert hva det er som kan forbedres? Og jeg bruker vel den fotoshop som jeg synes funker best slik dere også sikkert gjør!

Men uspesifikk kritikk er jeg desverre ikke mottagelig for da denne kan skade mer enn forklare!

Med vennlig hilsen
Ingrid Milly.
Frode L.

Hei.

Jeg vet ikke hva du gjør med bildene dine, Ingrid.
Prøv det du har gjort med denne flagspetten bilde nr. 552203 og det du har gjort med denne gransangeren bilde nr. 551612.

Dette er to veldig gode bilder, v2 ble også bedre på denne her, støyen har blitt borte, men det mangler skarphet på fuglen.
Hvis du vil, så kan du ta deg en tur opp til oss om 14 dagers tid. Vi skal ha valpefødsel i helga, så da må vi ha litt ro i heimen.
Da kan jeg prøve å hjelpe deg litt med etterbehandling, ta kontakt hvis du vil.

Frode.
Ingrid Milly L.

Hei Frode!

Ditt tilbud er sikkert positivt ment - og jeg takker for det - men jeg har mulighet til veiledning fra folk som bruker og har god kunnskap om den type fotoshop som jeg bruker nå for tiden! Så mitt valg er enkelt i så måte all den tid jeg er nesten helt utrent med fotoshop og bruk av disse hjelpemidler i bildebehandling. Bildet ovenfor var et resultat av ny utprøving ifht. støy.bl.a.Må jo prøve for å bli bedre?
mvh. Ingrid Milly.
Ann Kristin S.
+1
Stakkars deg Ingrid nå synes jeg du har slitt lenge med skarpheta på bildene dine.Dette bildet føyer seg inn i rekken gode motiv, men teknisk dårlig.
Enten stiller du kameraet ditt feil eller så er det noe med etterbehandlinga/redigeringsprogram.
Jeg gjør nesten aldri mye med bildene mine, de blir kun lastet fra kamera til pc. Jeg laster rett inn i photoshop. Bruker ikke programmer som fulgte med kamera. Så er det bare å lage dem i rett størrelse for å laste dem ned til foto.no. Men dette har jeg fortalt deg før.... Det er noe helt riv ruskende gæli et sted i prosessen hos deg. Jeg har sluttet å ta bilder når lysforholdene er for dårlig til de objektivene jeg har. Det blir alltid for dårlig samme hva slags redigeringsprogram en har... Tenk litt på det også!
Stå på. Jeg venter på en skarp dompap på greina neste gang. Masse dompap her om dagen så om været holder til foto burde en ha gode sjanser.
Mvh Ann Kristin
Ingrid Milly L.

????????????
Svein Erik S.
+1
Hei Ingrid. Jeg har aldri kommentert bildene dine før og tenkte jeg skulle prøve.
Jeg skal prøve å være konstruktiv i min bedømmelse og begrunne mine synspunkter godt.

Først av alt er det et flott motiv du har funnet. Utsnittet og komposisjonen er veldig bra.

Bildet er desverre uskarpt. Dette skjer fort hvis lysforholdene er dårlige og lukkertiden lav. Eller rett og slett fordi at du har bommet med fokusen på kameraet ditt.

Fargene er blasse og har et sterkt blåstikk, noe som tyder på at hvitbalansen er litt ute å kjøre. Anbefaler å sette den til auto på kameraet i starten. Dette kan selvsagt også korrigeres i ettertid hvis du har RAW filen til bildet. Hvilket program du velger å bruke er selvsagt helt opp til deg selv.

Støyen i bildet (utenom fokusen) kommer av at du bruker alt for høy ISO. Sannsynligvis fordi lysforholdene var for dårlige eller at objektivet du bruker rett og slett ikke er godt nok til slike bilder.

Konklusjon: Sett hvitbalansen på auto. Vent til en dag med bedre lysforhold. Bruk stativ og ta deg tid til å stille fokus riktig før du skyter.

Øye for motiver har du uten tvil, og utsnitt og komposisjon sitter som et skudd, så jeg gleder meg til å se en sylskarp dompapp i flotte farger snart fra deg! :) Stå på.

Mvh
Svein Erik
Avsluttet .
+5
Du laster bildet ditt opp til foto.no som en råfil, som jeg har sagt før at du ikke må gjøre. Og du bruker ikke photoshop som du antyder i dine svar, du bruker CaptureNX 2. Det ser jeg av basisinfoen som følger med bildet.

Vi alle vil jo bare hjelpe, men når du ikke gjør som vi sier, så kommer du dessverre ikke videre. Og blendertallet 2.8 er vel ikke særlig hensiktsmessig å bruke i et slik opptak.

Gjør som Ann Kristin anbefaler, og ta bildene i beste jpeg-fil. Jeg garanterer deg et mye bedre resultat, det har jeg også sagt før.

Da redigerer kameraet bildet før du laster det inn på PC'en.
Ingen nybegynnere starter med å ta bilder i RAW. Det tror jeg samtlige her inne kan skrive under på.

Så, bort med NX2, og inn med Photoshop Elements som du kjøpte.
Jeg anbefaler deg på det sterkeste å gjøre som jeg listet opp til deg i en melding tidligere til deg.
Der fikk du hele arbeidsflyten i PS Elements. Skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig å lytte til gode råd.

Lykke til videre.
mvh arild
Ingrid Milly L.

Takk til deg Sven Erik, du har helt rett i alt du har skrevet!Jeg vet godt hva jeg har gjort og hva som er hva i fotograferingen. Vet hva som er gjort i fotoshop også men er litt utrent på å se de ulike variasjoner så derfor tar jeg i bruk kun noen få hver gang. Men velger kanskje ikke alltid de som jeg skulle brukt på det enkelte bilde fordi jeg ikke kjenner den type innstilling som jeg skulle ha brukt i fotoshop.Jeg har også brukt litt ulike hvitbalanse og sett hva dette endrer i bildet på kamera!
mvh. Ingrid Milly.
Ingrid Milly L.

Arild, jeg håper at du og evt. andre ikke har fått synskader pga. mine dårlige bilder. Og at hvis så ikke er tilfelle at du godtar at andre har et annet "syn"
på hva som er bra og dårlig!

mvh. Ingrid Milly.
Avsluttet .
+4
????????????????????????????????
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu