Casiokids @ Bluebox
Mitt første konsertfoto
Ringte vokalisten før konserten, fikk lov å ta bilder, og fikk innpass på gjestelista. Positiv opplevelse! Liker bildet pga. stemningen som skapes av røyken!
Utstyr
  • Canon EOS 500D
  • Canon 50mm f/1.4 USM
  • Blenderf/1.7
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetFargebehandlet i Lightroom.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_497195} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Pål R.

Fint Intiativ med å ringe bandet ! Flott konsertstemning. det ser ut som bare bakgrunnen,trommisen har fått lys,så bildet står frem som det har litt mye mørke partier. jeg prøver å følge med på hvilke musikere som blir lyst opp av frontlys. Her er et bildet hvor artisten lyses opp forfra http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=553110&...erid=71461
Henrik A.

Takk for kommentar! Jeg erfarte i etterkant at Mange av bildene ble for mørke, og dette siden jeg gjorde en antageligvis ganske vanlig nybegynnerfeil: Brukte kamera-LCD'en for å vurdere bildene under konsert. Så det fett ut på LCD - så det sikker fett ut på PCen også, men dette viste seg å være feil.

Til neste gang ville jeg nok brukt lengre eksponeringstid, og heller justert mørkere senere, isteden for motsatt. Lukkerhastighet 160 er kanskje litt høyt for rolige bevegelser her.
Marius Y.

Tøft bilde, håper det ikke var røyking forbudt der...

Min erfaring fra konsertfotografering er at man bør sette kameraet i manuell modus (noe du sikkert hadde her), ta bildene i RAW-format så har du større muligheter for å fikse på bildene i ettertid.
Om du har lysstyrken i LCD-skjermen på fullt kan det kanskje være lurt å skru ned på den for å se mere av den reelle eksponeringen av bildet.
Henrik A.

Jeg har lest at mange bruker Av-modus på konsert, men erfarer også at Manuell-modusen er mye mer til å stole på, når det gjelder å få riktig lukkertid...
Har også prøvd meg med å skru ned AEB-instillingene..

Skyter selvsagt alt i RAW :)

Godt tips med LCD-lysstyrken, det skal jeg se mer på neste gang.

Videre er det bare erfaringen det står på, for utstyret er hvertfall i orden foreløbig ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu