....................
Her er det brukt lang lukkertid av blader, snudd og vendt på det til jeg fant noe som trigget min fantasi.
Bitte litt klonearbeid.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-12-08 21:51:12
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger189
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_501033} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Olav Ø.
Hei Anne
Utrolig tøff effekt. Ser mest ut som kulltegning. Jeg ville ikke tenkt abstrakt, når jeg så bildet, men absolutt konkret.
En slags menneskehop, med en utstrakt hånd lengst til venstre.
Flott svart tone i bildet.

mvh. olav
Knut Georg F.
Trigger fantasien gjør det, og de skrå "kullstift-linjene" og lag med vegetasjon gjør det til et dekorativt bilde, i mine øyne et litt truende / skummelt landskapsmotiv. "Klumpen" i midten bryter litt med resten, og "hånden" setter fantasien i sving, men jeg synes kanskje trærne skulle fått stå i fred her.
Mvh Knut
Anne Ø.
Takker for deres betraktninger:)
Knut: Kan du forklare litt mer hva du mener om trærne stå i fred?
Olav: Kan kanskje plassere det under "natur" Er jo natur, med en bitte liten manipulering, kloning.
Bjørnar P.
Ikke så lett bilde å vurdere. Hadde ikke tenkt i retning av blader dersom du ikke hadde informert om det, så for meg er bildet å betrakte som abstrakt.
Uttrykket har kvaliteter ved at det appellerer til fantasien og er pent å se på mht komposisjon og teknikk, emn samtidig føler jeg at du her beveger deg bort fra fotografiets kjerneområde.
Et slikt uttrykk kan, etter min mening, bedre ivaretas ved en tegning eller tilsvarende teknikk. Å lete etter element i naturen som passer med ens fantasi oppleves som en mer indirekte og tungvindt tilnærming enn å sette sine fantasier direkte ned på et papir eller lerret. For meg er det det dokumentariske som er fotografiets styrke, men gjerne i grenseland til det abstrakte. Nettopp dette synes jeg du klarte i ditt forrige bilde, mens jeg synes du her har beveget deg over i et rent abstrakt uttrykk som andre verktøy enn fotoapparatet kan gjøre bedre forutsatt at utøveren behersker begge verktøyene like godt. Akkurat det siste er kanskje grunnen til at mange av oss fristes til å lage abstrakte bilder også av og til. Vi behersker kanskje kameraet vesentlig bedre enn penselen, og da velger vi gjerne kameraet selv om det i prinsippet er det dårligste verktøyet.
Anne Ø.
Interessant det du skriver Bjørnar om penselen kontra foto. Når jeg holder på med mine bilder som strekker seg mot det abstrakte så er det nok et substitutt for å kunne la meg føre hen med penselen i hånd. Håper at det en dag "løsner" at jeg kan frigjøre meg og la penselen, fargene løpe litt løpsk.
Går på malerkurs i akvarellmaling,men har ikke "løsnet" enda :) Så da er det fotoverktøyet så langt. Håpet er også kombinasjon maleri, foto. Mye spennende i den sjangeren.
Takker for din kommentar:)
Tone A.
Med kategorien abstrakt får du fantasien i gang her. Men under infoen har du kome med både info om opptaksteknikk og litt om etterbehandlinga. Då dett litt av det abstrakte som skal setja fart på fantasien, litt bort for meg.
Den diagonale linjeføringa som gjentek seg her gir god rytme til biletet.Dei meir ovale og duse blada mjukar opp saman med mjuke vertikale linjer. Flott lys-og skuggespel og korninga gir ein fin effekt.
Sjølve hovedmotivet er mest skjult under greina med sitt bladverk, men likevel kjem personen fram med sine utstrekte armar. Her får eg assosiasjonar til Jesus som står med kjortel og strekk armane mot himmelen.Minnar om då han var i Getsemane og kjempa mot lagnaden sin.
Desperasjonen kjem best fram i v1 pga kontrastane i gråtonane på same tid som det er nokså kjøleg.Men den står mest til den bibelske historien eg fekk assosiasjonar til her.
V2 har vakre blåtonar og med vignetteringa blir uttrykket på biletet mjuka opp.I v2 kjem difor ikkje desperasjonen så godt fram som i v1.Og det er meir roleg i uttrykket.
Nå fekk dette abstrakte biletet fantasien i gang likevel.Pluss for at du ser slike motiv i naturen og kan arbeida ut frå dei.
:) Tone
SveinM M.
Dette tiltalte meg umiddelbart!!

Førsteinntrykket er at dette vitner om uforløste kunstneriske egenskaper hos utøveren.

Finner stor glede av å se såvel abstrakte fotomotiver som tilsvarende tegninger/malerier. Synes det ofte gir mer å se på slike bilder enn mange "vanlige" fotografier.

Dette bidraget tolker jeg som et uttrykk for å klore seg fast og ikke ville gi slipp på noe. Også et bilde på det å ikke gi opp.
Og som den musikkinteressert jeg også er så får jeg assosiasjoner til en låt av Peter Gabriel hvor Kate Bush bidrar med sin vokal: Don't Give Up

mvh
SveinM
Wilko J.
Trodde jeg så Jesus som strekker seg ut...et ansikte opp i venstre hjørne, og noe som flakser over Jesus....så det kan da være en engel og Gud opp i hjørne som Jesus strekker seg til?? Hadde nok passet nå =)

Uansett et flott kunstarbeid fra deg.

Mvh Wilko
Anne Ø.
Setter stor pris på deres tolkninger, tusen takk!!
Tove H.
Tøft og efektfullt! Tenkte kulltegning... og ser falne engler som kjemper mot mørket. Den lille hånden gjør mye for at det ikke blir helt abstrakt. Rom for mangt her. Liker spensten i strekene - bra utført!

Tove:)
Anne Ø.
Tusen takk Tove for din tolkning.
Artig å leser hva dere ser i dette.
Roar K.
Kulltegning er nevnt og det kan passe. Riktignok borti 40 år siden jeg tok i en kullstift, men har'kke glemt det. Liker de diagonale skygger og linjer som går fra øvre venstre til nedre høyre. Spennende former, men ikke helt sikker på hva jeg ser, men er'e så nøye'a? Litt usikker på de to som stikker opp til venstre på nedre ramme, men må kanskje være der for balansen (bare tenker litt høyt her). Ser de er borte i V2 der fargen nok er litt mer i min "gate". Men man kan jo verdsette gode arbeider fordi om et bilde ikke pirrer smaksløkene. Tror jeg går for V2 her, men ville hatt en avgrensing med grå list el.l. mot sort.

Roar
Espen S.
Likte originalen best. Og et et bilde åpent for spennende tolkninger har det blitt. Hånden er helt essensiell for meg. Ellers vill motivet blitt alt for abstrakt. Komposisjon, linjeføring og det tilnærmet kvadratiske utsnittet synes jeg fungerer utmerket. Men det er mange elementer i bildet som konkurrer om opmerksomhet. Kunne tenke meg å fjerne i alle fall det litt skarpere elementet nede ved venstre hjørne.

mvh
Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu