Fysikkens lover..
..bryr humla seg ikke om. <Br>Den jobber fortrøstningsfullt nå om dagen.<Br>Visste du forresten at humla også har vepsetalje?<Br>Den synes bare ikke pga hårene.<Br>Noe å tenke på i disse dager: <Br>Finner du humler på bjørkeblomstene?
Utstyr
  • Fujifilm F601Z
  • -
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger172
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_50212} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jostein M.

Hei Tom:-) Har også vært ute å sett på disse skapningene i det siste. Det virker som de har det travelt nå. Noen ordentlige proletarer. Synes du har fanget bia i en fin posisjon. Kompet sitter også men kanskje en 0,3 cm beskjæring på venstre side hadde hevet bildet enda et hakk:-)
Mvh
Jostein
Stig S.

Litt for kaldt her til at denne aktiviteten har startet for fullt, men ser frem til å ta opp konkurransen med deg ;-) Fint fanget, ser ikke behov for beskjæring. Neste gang får du be'n om å snu seg...

--stig--
Tom E. F.

Stig: Er enig i at posituren kan virke noe kompromitterende, med her var det altså stor travelhet og raske forflytninger.
mvh Tom
Steinulf L.

Må man, så må man! Fin komp og godt utnyttet skarphet.
monica p.

Nydelig skarphet Tom, bedre går det vel knapt an å få det, likte godt at vi for en gangs skyld fikk se rumpa på denne fyren, synes det er moro med litt variasjon.
Flott bilde dette
Mvh Monica:o)
Finn M.

Skarpt og flott. Enig med Monica om at det gjorde seg med den uvanlige posituren på humla.

mvh Finn
Hans-Einar O.

Interessant bilde med humla midt i ''smørøyet'', Tom! Skarpt og fint;-)
mvh Hans
Ketil K.

Flott motiv! Ville vel gjerne sett hode og forkropp på humla - og noe mere bluring i bakgrunnen - her flyter deler av forgrunnen og bakgrunnen litt sammen - kontrastene og fargetonene i forhold til forgrunnen blir for liten.
Tom E. F.

Takk for kommentarer!
Det er jo nettopp dette med de små vingene i forhold til den store kroppen fysikerne har sagt ikke kan være en flygedyktig kombinasjon, men humla vet jo ikke det!

Ang. seljepollen, så er pollineringen insektbasert - selja slipper derfor ikke ut store mengder pollen slik bjørka må gjøre (vindpollinering).
mvh Tom
Thorfinn B.

Det man altsa ikke vet har man ikke vondt av, og så lenge den ikke vet det er ''umulig'' er det selvsagt ikke noe problem å fly lell. Bildet for øvrig fikk jeg vel ikke all verden ut av, men du har andre budskap du formidler med ord som er både lærerike og morsomme.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu