Menneske møter fjell
"The smaller we come to feel ourselves compared to the mountain, the nearer we come too participating in its greatness. I do not know why it is so..."

(Arne Næss)
Dette bildet klarer på en måte å bringe fram i meg mange av følelsene jeg hadde da det ble tatt, noe jeg sjelden får til med naturopplevelser. Det er en kald februarmorgen (i år) like vest for Mårbu, jeg tror fjellet heter Austre Hettehove. Et annet fjell skygga for sola fra sør, så vi gikk og hutra og prøvde å få igang kroppen. Så ser vi dette fjellet foran oss, bada i sol, det formelig lyste mot oss som et Soria Moria slott. Det er i sånne øyeblikk jeg kjenner meg igjen i Vinjes "det strøymer på meg så eg knapt kan anda", man blir så slått ut av fjellets storhet at man bare står måpende stum tilbake. Vi sanset fjellet med hele kroppen, selv når vi lukket øynene følte vi at dette fjellet var der og at vi nærmet oss det. Og vi sto midt oppe i det og følte oss som verdens lykkeligste mennesker. Slike øyeblikk ville jeg ikke byttet bort for all verdens penger, for meg er de essensen av livet.
Bildet inngår i albumet "Love is all around" - Bilder av mennesker i natur
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-12-19 11:23:32
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger93
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_502649} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Walter S.

Her har du fanget vinterfjellet's karaktær godt! Det kjølige, mektige og majestetiske og den store, hvite naturen som gjør at menneske blir så liten i forhold.

Plasseringen av skiløperen er perfekt, stave- og pulksporet gir retning innover i bilde. Forhold mellom solskinn og skygge gir liv til bildet.

Flott komponert og godt eksponert bilde!

Mvh
Walter
Roar K.

Enig med Walter over. Men jeg kunne tenkt meg å beskjære himmelen ned til 1/3 av bildet slik grunnregelen sier for da får du enda bedre fram essensen i underteksten din. Scroll opp, dekk til og se sjøl hva DU synes for det er det som er viktig.

Roar
Solvår B.

Et nydelig fjellbilde.
Roars kuttforslag er verdt å prøve. Han er super til å se detaljer.
: ) Solvår
Lars Ivarson F.

godt eksponert bilete med fin veksling mellom lys og skugge..velkomponert, og den langstrekte forma på motivet ditt gjer at du nok kan gå for eit anna, meir panoramaforma utsnitt, som roar er inne på..på den andre sida, så er det fint som det er..toppers
Marie S.

Tusen takk for kritikk, Walter, Roar, Solvår og Lars!

Har lagt ut en versjon i mer panoramaformat. Synes begge funker på hver sin måte, takk for forslag!

Har skrevet litt om hvordan jeg opplevde situasjonen også, selv om jeg synes det kan være litt skummelt. Det ligger nok mye i bildet som bare den som var der kan skjønne, men nå har jeg forsøkt å forklare :)
anne g.

nydelig stemningsrapport fra turen deres, både i ord og bilder. du er flink til å skrive og fotografere. nydelig stillhet og ro du har formidlet.eneste som hadde gjort bildet enda bedre, var bildet uten pulk,men men...mvh anne
Jan Inge K.

Hjertet mitt ligger i fjellheimen.. Derfor kan jeg kjenne stemningen.. fornemme kulden.. Dette ble riktig lekkert, og jeg foretrekker originalversjonen, uansett hva "boka" sier...:-)
Frode L.

Hei.

Henger meg på rosen, flott av fjelheimen med ord og bilder, virker som du legger sjela di, i dette, og det gjør bilde enda bedre.
Skarpt med flott lys og fine farger, personen er plassert fint i flata.
Går for v2.

Frode.
elin a.

Et nydelig fjellbilde.
V2 ble veldig flott.
elin
Marie S.

Tusen takk for fine ord, Anne, Jan Inge, Frode og Elin! Det er artig når bilder fungerer for andre enn en selv, jeg var i tvil om dette nettopp fordi det er en stemning som er inne i meg.

Jeg er enig i at pulken blir litt rar, hadde kanskje ikke blitt sånn om det var en "normal" rød fjellpulk. Men så er dette et "autentisk" bilde av situasjonen som oppstod, Ane (venninna mi der framme) var ikke klar over at jeg tok bildet. Å fjerne pulken helt hadde nok ikke vært aktuelt, for meg viser den på en måte at vi ikke bare er på kortbesøk men faktisk bor på fjellet for lengre tid. Ikke noe er som den frihetsfølelsen en får når en har med seg alt man trenger, og kan gå og bo akkurat hvor en lyster :)
Men jeg ser helt klart at et bilde uten pulk kanskje ville ha understreket "lite menneske i stor natur" bedre, og blitt renere på en måte.
Olav Ø.

Likte i grunnen begge versjonene. Fjellets mektighet og det lille mennesket. Flott lys og fine farger.

God Jul

mvh. olav
Willy K.

Fint bilde, enkle elementer men stort innhold. Liker egentlig v1 best fordi himmelen gjør mennesket mindre i landskapet, men begge er fine.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu