From an old Mans Sandbox 351 = Indian Mugger
Vanskelig å få noe skikkelig bilde av de krokodillene jeg så på siste tur på kanalen. De lå stort sett godt gjemt bak mangrover og greiner. Jeg var i ferd med å peile meg inn og finne en åpning mot denne da noen begynte å sprute vann på den for å få den uti vannet. Det klarte de utmerket for som et olja lyn kom den seg uti og borte var'n. Dette bildet var såpass uskarpt at det ikke lot seg gjøre å få et vanlig foto ut av det. men jeg hadde ikke helt lyst til å slippe det så jeg prøvde min vane tro å få noe ut av det. Dermed endte jeg opp med dette "veggteppet". Dette er ingen fullvoksen krokodille som kan bli opp til 4,5 meter, men en litt stor unge. Det burde vært mer luft foran snuta, men orginalen hadde ikke mer og jeg vet med sikkerhet at jeg hadde ikke greid å lage noe troverdig der så jeg lot det være som det var. Nevner at det er tatt for frihånd med folk styrende rundt i båten og er vel mest for en snapshot å regne før jeg startet herpeseringen i ps.
Tatt i betraktning hvilket utgangspunkt jeg hadde så sier jeg meg fornøyd
Utstyr
  • Canon 40D
  • CANON EF28-300mm f/3.5-5.6 L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet tatt for frihånd og herpesert med ps-filtere.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_461602} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Lars Ivarson F.

jaudå, herpeseringa har verka og gjort biletet grumsete mystisk og slik sjåverdig..likte ramma rundt også, som liksom styrkjer fargeopplevinga i biletet..
Solvår B.

Skrekk og gru! Ved første øyekast så dette ut som et spennende abstrakt bilde, men det tok ikke lang tid før krokodillen kom til syne. Jeg liker bildet ditt, synes ps-behandlingen er flott. MEN krokodiller er skremmende....og fascinerende.
: ) Solvår
Bent S.

Dette ble et flott veggteppe. Spenende og fine farger.

vh
Bent
Roar K.

Takker så mye for kommentarene.

Roar
Dirk R.

det er veldig bra synes jeg. veldig intresant å lese texten din. alt sammen er helt topp.
hilsen dirk
Roar K.

Takker så mye Dirk. Det gleder meg når jeg en gaNG I BLANT KAN LESE AT NOEN SYNES JEG TRAFF MÅL.

ROAR
Solvår B.

Roar, dette virker sutre surte. Skal vi bare jatte med deg?
Jeg roser bildet ditt, men synes krokodiller er skremmende. Det må alle ha lov til!
Hvor mange bilder kommenterer du hver dag? Hvor mye ros gir du til andre? Eller konstruktiv kritikk?
God tenksom helg fra Solvår!
Roar K.

Solvår Berg:

Sutre, sutre??? Forstår ikke helt hva du mener med det. På denne side er jeg faktisk glad for å få kommentarer da her er så mange bilder å velge mellom at man lett drukner i mengden. Hva dette bildet gjelder så var det i utgangspunktdet et mislykket bilde som jeg eksperimenterte med og kom fram til dette og da er det jo moro når noen synes jeg har kommet fram til noe likandes. Krokodiller er skremmende, ja. Derfor ville jeg aldri finne på å gå ut av båten. Kan fortelle deg at det går med et par fiskere i året på dette stedet. Hva angår antall kommentarer jeg skriver pr. dag så skriver jeg ikke hver dag, bare når jeg sjøl legger inn et bilde og da skriver jeg på bilder der jeg synes jeg har noe å komme med - ofte litt lange og konstruktive framfor mange intetsigende. Jeg påpeker ofte hva jeg ville gjort f.eks for å få et bedre perspektiv da mange fotografer ofte slurver med det og lar linjer og elementer gå direkte ut i hjørner hvilket er negativt for perspektivet. Noen har uskarphet både foran og bak hovedmotivet hvilket i de fleste tilfeller er forstyrrende da uskarpheten som regel kun bør være i bakgrunnen. Jeg forsøker å gi folk råd om hva de kan gjøre for å rette opp utbrente og/eller gjengrodde flater - gir forslag om beskjæringer som kan være positive for bildet. Jeg skriver heller færre og lange forhåpentligvis konstruktive kommentarer framfor mange med bare ros. Jeg setter sjøl pris på råd og tips som jeg kan lære av og ta med meg videre selv om jeg kanskje ikke endrer akkurat det bildet der slike dukker opp. Det meste jeg kan har jeg nemlig lært ved å få slike råd på fotosider og eksperimentere og leke med abstrakte bilder og på den måten lære meg hvordan filtere og verktøy også kan brukes i vanlige fotos. Hvis jeg ikke er enig med en kommentator som foreslår endringer på et av mine bilder så sier jeg dette uten at det behøver å være sutring for det finnes vel like mange meninger om fotos som det finnes fotografer så konstruktive uenigheter er positivt, men man bør holde seg innenfor folkeskikkens grenser hvilket ikke alltid er tilfelle på alle sider. Her på dotten ser det ut til at slike typer er luket ut ellers så har man jo muligheten til å filtrere bort uønskecde elementer. Men på andre sider jeg bruker eller har brukt er ikke så alltid tilfelle og jeg er ikke av dem som går av veien for å si hva jeg mener om slikt. Det har også mer enn en gang hendt at jeg har slengt dritten tilbake dit den kom fra. Her på dotten er slikt ikke nødvendig - heldigvis.

Hva du mener med å spørre om man bare skal jatte med meg håper jeg du nå har fått svar på. Ikke alltid tar jeg meg tid til å gi tilbakemelding på hver enkelt kommentar, men gjør som mange andre, bare gir en kollektiv takk til de som tok seg tid til å kommentere mitt bilde. Finner du feil eller har forslag til endringer på mine bilder så vil jeg gjerne ha det i konstruktive former som hva som kunne vært gjort anderledes og hvorfor - gjerne hvilke verktøy som kunne vært brukt og hvorfor og hvordan. Det er slik jeg gjør det når jeg ser ting på et bilde som åpenbart kunne vært gjort anderledes. Hvorvid author da velger å gjøre bruk av mine forslag og tips er ikke noe jeg har noe med. Vi bruker jo fotosider ikke bare for å få skryt, men ofte for å få tilbakemeldinger på ting vi burde ha sett, men ikke så da vi i kampens hete redigerte bildet.

La meg til slutt komme tilbake til dette med antall skrevne kommentarer. Det slår ofte tilbake på en selv hvis man ikke skriver kommentarer for da får man ingen selv heller.Nå er det jo også slik at de som bruker mye tid på å skrive mange og korte kommentarer ofte får mange og korte hilsener under egne bilder. Jeg foretrekker å skrive under bilder som jeg føler å skrive på uansett hvem fotografen er. Det gjelder ikke bare her, men også på andre sider jeg bruker.

Nå håper jeg du har fått utfyllende svar på dine spørsmål. Hvis ikke får du bare spørre igjen så skal jeg svare etter beste fattige evne.

Roar

Solvår B.

Hei Roar!

Takk for veldig langt svar tidlig på morgenen.
Jeg forsto ditt svar til Dirk som om du bare ville ha ros. Det var det jeg reagerte på og ble litt oppgitt over. Derfor en litt flåsete kommentar som det er dumt å skrive. Men her har jeg misforstått.
Nå ser jeg at du mener noe helt annet. At du vil ha og vil gi konstruktive tilbakemeldinger.
At jeg skriver mange og korte kommentarer, og ikke kommer med kommentarer av teknisk art, er fordi jeg ikke kan nok om dette. Men jeg forsøker stadig å lære mer. Og nå tror jeg at jeg har lært at jeg ikke skriver en slik flåsete kommentar igjen.
Jeg vil gjerne gjenta at jeg liker bildet ditt og den "rare" behandlingen du har gitt det. Jeg har nettopp begynt å lære PSE, men har ikke oversikten over alle mulighetene som finnes.

Ha en fin helg.

: ) Solvår

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu