Skallet trollsten
Utstyr
  • EOS 1N
  • -
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/22
  • Lukker5s
  • FilmtypeKodak EIR
  • Nei
  • AnnetStativ, snorutløser
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger267
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5059} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Carsten A.

Akkurat hva dette er eller hva du kaller det, spiller mindre rolle. Fint valgt (og komponert) naturutsnitt, og meget bra presentert. Antakelig fra dine vanlige jaktmarker, tenker jeg. I så fall vises grønt sjøgress dels nærmest som cyan, dels som kaldt blått. Korriger meg om jeg tar feil!
MVH CA
Hans- Georg S.

Det er jo så mye fint på den plassen Carsten!
Torbjørn V.

Noe mystisk og trolsk over dette. Fin komposisjon. Tøft bilde.

:-)
Mats N.

Ännu en underbar bild, HGS.
Strukturen i stenarnas yta påminner om det man ser på bilder tagana med svepelektronmikroskop, mycket vackert.Även utsnittet är på topp på min skala...
MVH/Mats N.
Hans- Georg S.

Carsten, du kan sammenligne fargene med bilde nr. 6638. Det er den samme stenen, men i et ikke så tett utsnitt.
Carsten A.

OK, så det er altså antakelig den rødbrun/magenta vekstligheten som vises som cyan (omtrent), mens det frisk-grønne ''sjøgresset'' vises som som kaldt blått.

Etter at jeg nå har sett mange av EIR-bildene dine er jeg nok kommet over på et annet syn på denne filmen ja. Det er jo rett og slett urenslig om en ikke skifter mening fra tid til annen!
MVH CA
Birna R.

HGS: du har fått dreis på IR-bildene dine, men er det noen spesiell årsak til at du bare bruker den ''blå'' delen av filmen? Akkurat dette bildet kunne du like gjerne ha tatt med kunstlysfilm, eller dagslysfilm med blåfilter. Disse alternativene er jo både billigere i bruk og lettere å få tak i enn EIR.

Misforstå meg rett: jeg liker bildet, men forstår ikke helt bruken av EIR akkurat her. Du har sikkert en god forklaring.
Hans- Georg S.

BR:Forklaringen til at dette bildet har fått denne effekten, er vel at det ble tatt omtrent på samme tidspunkt og samme kveld som bilde bilde nr. 6554. Der forklarer du at på dette tidspunktet kunne man like gjerne brukt kunstlysfilm. Visste ikke at man får samme effekt med dagslysfilm og blåfilter.
Dette må prøves.
Det er jo selvfølgelig billigere.
Selv om jeg har en forkjærlighet til blått, er det ikke noen spesiell årsak til at jeg i det siste har vist de ''blå IR-bildene''. Holder på med andre alternativer nå!



Perra M.

Denna bild blir bara bättre och bättre ju fler gånger jag tittar på den. Vilket blåfilter framhäver denna effekt med vanlig daglysfilm, den må väl vara väldigt kraftigt?
Jan Rune B.

Oj oj oj, denne var bra, kan ikke si noe mer enn det.
JRB ::)
Birna R.

Sett på et blått filter av typen som konverterer fra dagslys (5500 K) til kunstlys (3200 K), og kjør opptaket i skumringen i tillegg. Jeg garanterer at det blir ''blått'' til lyst.
Lars-Anders M.

Dine bilder holder en meget høy klass. Du har lykkets med å få din stil. Jeg ser det på farvene mm.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu