Ruston kabelgraver
Ved Valdres skiferindustri i Øystre Slidre står det igjen endel gammelt utstyr etter over 100 år med industri.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-01-02 17:59:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-01-02 19:05:09
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_504619} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Bjørnar P.
Interessant motiv. Er den ekstreme lyskontrasten et bevisst valg? Hvis ja; hvorfor?
Steinar N.
Joda, Bjørnar det var et bevisst valg. Prøvde med fram med ulike presets før jeg starta opp med bildebehandlingen, under denne prosessen ble jeg inspirert til å framstille bildet mest mulig kontrastfyllt. Ser at dette skaper områder som er tilnærmet utbrente, men det var det jeg hadde lyst til å formidle der og da;)

mvh Steinar
Andreas K.
Er det greit at jeg spør videre?

Hvorfor bestemte du deg for at dette var et bilde du ønsket å formidle med sterkest mulig kontrast som mulig?

Personlig synes jeg det bare blir surr av all den kontrasten, og at versjon 3 er MYE bedre. Jeg liker "urbex", men er mer interessert i å se detaljer og hvordan naturen spiser det mekaniske; det menneskeskapte.

Det jeg føler du har gjort med originalen er å fremmedgjøre begge elementene; både det naturlige og det menneskeskapte - det er ingen ting som ser naturlig ut lenger - det er bare.. ting.

Derfor jeg lurer på hvorfor du synes dette var den beste veien å gå med et bilde som dette :)
Bjørnar P.
Versjon 3 definitivt min favoritt. Her kommer fortellinga mye bedre frem. Mulig du syntes den ekstreme kontrasten var bedre fra en estetisk synsvinkel, og du vektla dette fremfor fortellinga.
I mine øyne er også estetikken best i versjon 3.
Andreas K.
Nå tror jeg du må lese inlegget mitt på nytt, ettersom jeg sier det komplett motsatte av det du tror jeg sier...

(Om det er uklart, så sier jeg at versjon 3 er den beste, og setter spørsmålstegn ved redigeringen/den sterke kontrasten i originalen. Som du sier, så er jeg også mer opptatt av "fortellingen", og synes du har ødelagt den med den sterke kontrasten.)
Steinar N.
Til Andreas: Hvem kommenterer hvem sin kommentar her? Jeg tolker ikke Bjørnar dit hen at han kommenterer din kommentar, men mitt bilde;)

Når det gjelder hvorfor jeg tok det valget jeg gjorde med kontraster så var det ikke min hensikt å fortelle en historie med bildet, men mer at jeg ville formidle et uttrykk. Men til vanlig liker jeg å dokumentere gjennom mine bilder, og bildeserien av kabelgraveren vil nok bli brukt til det samme, men med et annet uttrykk enn det kontrastfylte her. Jeg har fått endel tilbakemelding på at jeg kanskje er for opptatt av å formidle ro og harmoni i mine bilder, derfor prøver jeg meg fram litt etter litt med litt "spenstighet". At jeg kanskje er på ville veier med det jeg prøvde på med versjon1 her får jeg bare godta, men det skapte i hverfall engasjement og det er jeg glad for. Så takk for tilbakemelding begge to;)
Andreas K.
Jeg må bare beklage til Bjørnar, jeg trodde det var han som hadde lagt ut bildet, og kommenterte meg. My bad.

Jeg kan skjønne at du har gjort et bevisst valg med originalen, og det respekterer jeg, og det er godt å høre at du faktisk prøver ut ting når folk gir deg konstruktiv kritikk. :)

For meg er ihvertfall dette et bilde hvor jeg ønsker ro og harmoni, med tanke på elementene i bildet ^^
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu