Hus ved Ganges
Fra Varanasi - Benares
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-03-01 18:18:33
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon 70S
  • AF Nikkor 70-300
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt fra båt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger62
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_515014} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Roar K.

Nokså typisk indisk byggestil dette kan man vel si - enten det er ved Ganges eller andre hinduområder. Goa er noe anderledes etter 451 år med portugisisk styre fra 1510 til 1961.
Det jeg savner her er gitter foran vinduer og balkonger mot innbrudd. Men det foregår kanskje ikke slikt her?
Ellers en fasinerende og interessant samling av arkitektur.
Fotomessig ville jeg hatt litt luft over hvis det var mer i originalen for bildet tåler kutt nede for å beholde formatet. Jeg ville gjort en oppretting av høyresiden før beskjæring og kuttet kanskje 3 mm til av venstresiden for å komme innpå det øverste huset hvilket ville gi en roligere og renere bildekant. Mulig at også venstresiden er skjev så det er derfor du får den glippa oppe.
Bare småting det jeg har nevnt her, men det vil nok presentere bildet på en bedre måte.

Roar
Geir F.

Mye å lære av dine kommentarer, Roar.
Det er nok mer fredelig i Varanasi enn mange andre steder i India, som for øvrig har lav kriminalitet sammenlignet med andre land. Det er vel ikke her, ved den hellige flod, at kjeltringene slår til. Så derfor har husene gjennom århundrer forblitt nokså ubeskyttet.
Jeg hadde ikke mer å gå på oppe, så der blir det ikke mer luft. Men oppretting + små kutt ga en bedre kant både på høyre- og venstresiden, som V#2 viser.
Geir F.
Liv F. D.

Et ureolig spennende bilde. Her får vi et innbilikk i hverdagslivet langs Ganges. Så interessant å se på alle detaljene. Mennesker opp og mennesker ned i trappene, noen på terrassene, dyr og styr om hverandre. Litt falma reklameplakater som innbyr til Cafe. Tepper og klesvask på terassene..... ja, det er ikke grenser for alt dette bildet rommer. Og, ikke minst - arkitekturen. Fantastisk interessant - jo mer jeg ser på dette jo mer fascinerende er det.

Bildet er ikke allverden teknisk og komposisjonsmessig, men i HØYESTE grad severdig.

Har forsøkt å se forskjell på #1 og #2. Hva er endret?

mvh
Liv ")
Tove Mette L.

Standaren på bygningene ble eksotisk og fortellende fremstilt her. En kan sitte å studere dette bildet i timevis og finne en ny detalj hele tiden, spennende!
ketil g.

Liker det jeg ser her. Fin dokumentasjon og i tilleg en god komposisjon og flotte farger.

ketil
Rita H.

Dette likte jeg også - utrolig flott dokumentasjon på livet ved Ganges og fine naturtro farger.
Ser ut for å ha vært en spennende opplevelse :-)
Mvh Rita
Geir F.

Ja, Rita, Ganges, Varanasi og for den saks skyld hele India er spennende. Takk til alle for fine og stimulerende kommentarer. At han som holder kameraet ikke har allverds erfaringer med denne type bilder kan bidra til å forklare den tekniske kvaliteten, Liv. Jeg har rettet opp bildet en smule i #2. Det kan sees i høyre og venstre billedkant, som Roar påpekte. Ellers ingen endringer.
Geir F.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu