Vinter i sol og skygge
Tatt utenfor Tromsø.
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus 50-200mm
  • Brennvidde96mmmm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Annet400 ISO.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger139
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_515370} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Trond W.
Her liker jeg fargene sola skaper mot den hvite flotte snøen som dekker fjellene. Liker det fine linjene. Personlig ville jeg kansje komponert dette noe annerledes. Synes forøvrig ikke bebyggelsen er noe spennende, tror jeg ville fått frem mer linjene fjellene skaper ved et noe tettere utsnitt. Det hadde fått frem mer de vakre detaljene fjellet, fargene har å by på. Flott motiv!

Trond
Ivan H.
Hei,

Det jeg liker best med dette bildet er de røde husene som spiller på lag med snødekt fjell der solen gir fine magentatoner. Rødt mot rødt i et kaldt landskap. Så jeg er uenig med Trond ang bebyggelse og tettere utsnitt.

Ellers har jeg egentlig ikke så mye mer å komme med, synes komposisjon og budskap fungerer.

Men litt usikker enda om dette bildet fenger nok til å stå på egne bein. Det hadde iallfall fungert bra i en serie bilder fra dette stedet.
Eller, det jeg er ute etter er vel noe som kan løfte dette fra "bra" til "supert", om du forstår.

:ivan
Espen S.
Et harmonisk vinterbilde. Velkomponert og velbalansert etter min mening. Og det flotte vinterlyset i Nord kommer godt frem. Husene er viktige både som målestokk, og for å få noen ekstra fargeelementer i motivet. Er enig med Ivan i at motivet er på nivå "bra". tror ikke det uten videre kan løftes til "supert". Men bildet tåler beskjæring både til høyre og venstre side. Og kanskje kunne et kvadratisk utsnikk faktisk høynet bildet.

mvh
Espen
SveinM M.
Her får du fram flotte kontraster mellom lys og skygge. Makaløs fin farge på fjellet det oppe. Skiller seg ut fra et bilde med "flatt hvitt lys". !
Pluss for kompen hvor du også får med noe av bebyggelsen for å vise hvilke proporsjoner det er snakk om. Mektig og imponerende skue i det hele tatt.
Det eneste jeg kanskje ville gjort annerledes var et aldri så lite bunnkutt (altså litt mindre av sjøen).
Bjørnar P.
Takker for kommentarer.
Ser det er litt ulike meninger om husene er et pluss eller et minus.
Jeg valgte å inkludere dem fordi dem dels fordi de sier noen om dimensjonene i naturen og dels fordi jeg likte lysene fra husene som en liten gjentagelse av lyset på fjellet.
Ang. forslaget om å kutte nede så vurderte jeg det, men kom frem til at jeg ønsket å ha med fargerefleksjonen fra de solbelyste fjellene
Siri Elisabeth J.
Liker godt tonen i bildet ditt her. Den rosa fjellsiden har " falt" ned i havet, lekkert. Synes derfor bildet ikke kan kappes i havet. Liker delingen den mørke åskammen gir, den gir bildet dramatikk. Kunne du dratt litt mer i kontrastspaken for å få litt mer ut av husene? Eller synes jeg nok motivet er greit og pent, men ikke mye mer enn det.Litt enig med det Ivan skriver på slutten av sin kommentar.
Hilsen fra Siri:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu