Svartøreglente - Milvus migrans lineatus
Jeg tror bestemt dette er en Blackeared kite eller svartøreglente på norsk spesielt grunnet den gaffelformede stjerten og de hvite feltene under vingene. Den vanlige svartglenta har kløftet hale og er mer ensfarget brun.
Jeg satt på en restaurant nær sjøen i sydlige Goa da jeg fikk øye på denne. Hadde akkurat sjekket at stabilisatoren var på og på riktig instilling på objektivet. Jerg satt under tak så av og til forsvant glenta og kom tilsyne igjen. Prøvde en del eksponeringer og dette ble vel sånn noenlunde. Disse går i svinger og buer, stuper og stiger så det er ikke alltid lett å følge dem med søkeren. Desto mer spennende å se om man har fått en god treff når man får det opp på skjerm i etterkant.
Dette er noe croppet.

http://pbase.com/kneppen
Kanskje ikke et resultat som en proff ville vært fornøyd med, men jeg er fornøyd.
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 150-500m F5-6,3 APO DG OS
  • Brennvidde267mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt for frihånd. ISO 200, Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Avstand til fugl 25,7 meter. Lukker og blender automatisk fra kamera som var instilt på RAW og P.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_516876} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ingrid Milly L.

Stilig silhuettbilde av glenten mot en himmelblå bakgrunn.Farger i fuglen speiles i ramme omkring og det gir bildet et noe helhetlig uttrykk, synes jeg. Mvh. Ingrid Milly.
Odd Chr. K.

Skjønner at jeg har bommet fullstendig der jeg sitter på post i den norske steinrøysa og fryser nøttene av meg, når det er mulig å ta slike bilder fra restaurant, og kanskje med "en kald en" i hånda... At den flyr i leseretningen er vel ingen tilfeldighet?:-). Ellers så blir det jo ofte litt nedenfra og opp bilder på slike seilere, noe som kan være utfordrende eksponeringsmessig når fuglen er mørk og himmelen er lys. Men her har du klart å få gode detaljer i fjærdrakta samtidig som himmelen har delikat blåfarge. Bra dette.
Odd C.
Kirsten H.

Jeg er ingen fugleekspert, men denne ligner veldig på den som svever over hodene våre på Kreta. Har alltid trodd det var en Musvåk.
Fuglen er fin der den svever med blå himmel som bakgrunn.
God helg!
mvh Kirsten
Svein Ove L.

restaurant besøk med innlagt fuletitting..:)
skulle vært slik her i kalde nord og..
Et bra bilde.
Harald N.

Fint bilete! Nyt livet medan du kan.

Mvh Harald
Fredrik S.

Hei!

Du boltrar deg i spennande, og for oss, eksotiske fugleartar. Eg kan ikkje hjelpe deg med artsbestemminga, men stolar på di vurdering.

Fin komp, og den blå bakgrunnen framhevar rovfuglen godt. Lurer imidlertid på om fuglen kan være skarpa opp i hardaste laget?

Særegen ramme i kjent "Kneppenstil", som eg syntes passa godt til fuglen.

Henger meg ellers på Odd C sin kommentar. Ikkje verst å kombinere restaurantbesøk med rovfuglfoto!! =)

Mvh Fredrik S
Lars Ivarson F.

masse latin i svevet her..velkomponert silhuettbilete..gromt
Anne Elisabeth S.

Flott bilde av fuglen - en fugl jeg aldri har hørt om engang!

Anne Beth
Frode L.

Hei.

Det var ikke dårlig og få en slik fangst når en sitter på en restaurant.
Ellers så støtter jeg meg på Fredrik S. sin kommentar.

Frode.
Tove H.

Flott fluktbilde...stilig!

Tove
Lisbeth S.

stilig fluktbilde, ble veldig rødbrunt på fuglen, er den slik? Artig å se andre varianter en de vanlige.
mvh Lisbeth
Lars-Anders M.

Enig med Tove.
mvh
LAM
Roar K.

For meg er det umulig å si hva Kirsten ser av fugl på Kreta. For alt jeg vet kan det godt være glenter der. Men musvåken i flukt kan godt forveksles med denne på et foto, men musvåken er en del mindre. Svartglente blir opptil 61 cm, men svartøreglenta kan bli noe større. Hvor mye står ikke oppgitt i min lokale fuglebok. Vingespennet kan også bli ganske stort, men ikke som ørnas selv om glentene jo er i slekt med ørna og er ingen våk eller hauk.

Ser her kommer spørsmål om overskjerping. Tok derfor en titt på min lagrede versjon som er noe større og er tilbøyelig til å si at når det gjelder den lyse delen av vingen som er nærmes kamera så kunne den kanskje tålt enda litt, men ikke et fullt klikk på sharpen - muligens 30% av et klikk. Men ser ikke bort fra at skjermer kan vise forskjellig også. Men tror nok uansett at jeg ikke demper på skarpheten her. Den får heller ligge i tvilsland.

Takker så mye for alle kommentarer.

Roar
Maria E.

Stillig og velkomponert bilde av fuglen i flukt!!!
Liker også rammen rundt...

Forsett å nytte livet mens du kan Roar.... Jegleder meg så til sommeren og reisen til Toscana ;)

Mvh. Maria
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu