Rødnebbterne
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger268
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_51969} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Tarjei Ekenes K.

sprekt utsnitt.

likte det.

klarer ikke helt å se noe alternativ kutting...

litt skarpere?

:-D ! son tarjeiav !
Jostein M.

Hei Kjetil! Nært og vakkert. Liker utsnittet en hel hau. Du har virkelig dreisen på disse bildene. Noen skygger her og der som forstyrrer litt men det ser ut som bilde er tatt i govær, derav det fine lyset, så skygger må mann vel regne med:-) Stå på!
Mvh
Jostein
Christian E.

Bra utsnitt. Hardt lys, men likevel tegning i skyggepartiene - de utbrente partiene på vingen er små og betyr ingenting. Ikke sylskarpt, men dog...

Mvh CE
Carsten A.

Bra utsnitt med god, dog ikke perfekt skarphet. Bærer kanskje litt preg av korrigering for det harde lyset. Dertil litt blåstikk og overraskende lav fargemetning.

Rødnebbterne - hvor fins den sånn noenlunde i nærheten?
MVH CA

Nils B.

Flott og en nytelse og se på. Helt topp utsnitt som viser denne pippen å en utmerket måte.
mvh Nils
Lars Teppan J.

Modig utsnitt, dog spennende... Litt mer farge på himmelen hadde gjort susen!

mvh
Lars
Ketil K.

Takker for kommentarene.
Rødnebbterne kan faktisk nesten årlig ses så nært som ved Østensjøvannet! Der ses den temmelig årvisst på vårtrekket. Ellers hekker den både på fjellet og ved Vestkysten i det meste av Norge, og på Svalbard. Dette bildet er tatt på Island.

Den bok som best gir oversikt over hvor de enkelte fuglearter finnes i Norge er Norsk Fugleatlas, koster kr. 450,- og kan kjøpes på

http://www.norsk-naturbokhandel.no/indexfn.asp?sidefn=bok...p;GRID=55.

Det finnes ellers en glimrende guide til fuglelivet i Oslo og Akershus med kartanvisninger som selges samme sted for kr. 368,-.
Avsluttet .

Nyyyydelig bilde !

Vh Svenn
Avsluttet .

Spenstig beskjæring og meget god eksponering. Det er langt fra de fleste forunt å ta så gode bilder, men jeg har sett deg strekke deg høyere enn dette før. Kontrastene og fargemetningen virker litt i slappeste laget, og den siste knivskarpheten som man kunne ønske uteblir litt.

Uansett; fantastisk fint bilde, jeg bare er litt ekstra ''hard'' mot akkurat deg, for jeg vet (tror?) at du tåler det, og jeg vet samtidig at du er en fantastisk bra fotograf som jeg har sett bedre fra før =)

mvh marius
Avsluttet .

Veldig bra dette.

-k
Reidun G.

Slenger meg på alt skrytet her !
Reidun
Jan W.

Veldig nær!

Jeg vet hvor vanskelig det er å få gode fluktbilder helt tett innpå.

Er enig med noen av de andre i at det allikevel ikke er helt 100%.

Mvh. Jan
Ketil K.

Jeg er glad for all konstruktiv kritikk - og den kritiske som kom her setter jeg stor pris på! Det er mange ting ved bildet som det går an å forbedre, som jeg bare var delvis obs på på forhånd. Så andres vurderinger og tilbakemeldinger er veldig viktig skal man ha håp om å utvikle det en holder på med!

Bildet er nesten ikke beskåret. Fuglen var nesten innenfor nærgrensen - jeg sto på en vei antagelig ikke så langt fra hekkestedet - for ternen var relativt aggressiv og bildet er tatt mens ternen forsøkte på ''stupbombing'' i stor fart. Lukkertid var 1/1600sek og blender f/5. 300 mm tele benyttet. Jeg har ikke oppnådd å få noe skarpere enn dette i en slik situasjon. Ellers viktig å ikke forstyrre fuglene unødvendig eller langvarig på hekkeplassene.
Ann F.

Fint utsnitt, litt vel blålig og en tanke for soft, dvs. det som er sagt allerede.
Mvh Ann
Thorfinn B.

megert bra utsnitt, men som andre også har vært inne på sitter ikke den riktige smellen i bildet.
John G.

Fint - og da først og fremst kompsisjon med utsnitt - og veldig fascinerende med motlyset i Rødnebbternas høyre vinge.
Fine detaljer...
John :-)
Roy S.

bra bilde. fint ballansert utsnitt.
Svein B.

Jepp, Ketil, som du sa i kritikken til mitt bilde bilde nr. 147460 så likner de to bildene her hverandre en hel del. Du har dog et helt annet lys i ditt bilde, noe hardt for å gi det helt optimale resultatet, og et generelt blå/magenta stikk som skjemmer litt. Likevel et spennende bilde, og jeg skulle ønske at jeg hadde en bakgrunn mer som denne i mitt bilde.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu