Dikemark Sykehus
Dikemark sykehus er et psykiatrisk sykehus med 170 pasienter ved Dikemark. Sykehuset ble åpnet i 1905 da bystyret i Christiania hadde kjøpt gården Dikemark i Asker. Pasienter ble overflyttet fra Christiania kommunale Sindssygeasyl ifølge Byarkivet i Oslo kommune.
Resten av bildene ligger på http://photo4dummies.wordpress.com
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-04-19 10:29:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-04-19 10:30:21
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2011-04-19 10:31:01
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Canon 550D
  • Sigma 10-20mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger79
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_523689} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Tore R.

Fin serie, du har fått fram dysterheten ved hjelp av HDR. Likte hele serien.

mvh
Tore
Jan K.

Takk for tilbakemelding. Det er nok litt urettferdig å fremstille Dikemark slik. Det er et flott sted, ikke dystert, men lyst, pent og rolig.
Runa Maylen S.

WOW!!
Dramatiske og flotte bilder fra Dikemark.
Liker spesielt godt V3.
Du er dyktig.
Avsluttet .

Fanget oppmerksomheten med engang. Siden dette virker mer som en serie, føler jeg det mest naturlig og kommentere hvert enkelt bilde, beklager i forveien for en meget lang kommentar.

V1. Dette falt mest i smak, utsnittet og dybden dette bildet har føles veldig dramatisk. Jeg vet ikke om det er et bevisst valg, men å lage silluetter av toppen av trærne utnytter lyset på den beste måten. Har egentlig bare gode utspill å komme - farger, lys, skarphet, kreativt, spennende, utsnitt osv. Unntaket er den lille irritasjonen oppe i toppen av høyre hjørne, hvor det stikker ut en grein. Jeg vet pirk pirk.

v2. Varme fine farger og gjennspeilingen i vinduet er en nydelig detalj som gjør bildet mer interessant å se på. Tror derimot at du kunne utnyttet symmetrien av linjene du har i bildet. Kanskje det var meningen å lage litt uro ved å ikke gå den veien, men har mer sansen for symmetri når det kommer til slikt. Og så et problem alle blir utsatt for med arktitektur - det ser ut som om bygningen holder på å falle over. Men liker fortsatt at du har valgt bildet fra dette perspektivet, blir så mye mer dramatisk.

v3. Symmetri HURRA! Godt bilde, mye fine detaljer å spekulere over. Får en følelse av å falle "ned" mot himmelen, så det er ingenting å klage på utsnittet her. Derimot har du en del utbrente områder, som for min del får øye til å falle i fokus på disse områdene.

v4. Imotsetning til de andre bildene, føles dette mer harmonisk. Antaklig med tanke på utsnitt og valg av et horisontalt layout enn et vertikalt, noe som passet knall til dette motviet. Refleksjonene i vannet speiles godt tilbake, og tonene i bildet er nok engang nydelig. Men føler at det har gått litt i overkant av bruk av HDR her. Stolene blir overskarp og har markerte hvite linjer. Det ble og en slags kræsj med markerte linjer rundt vinduet, mens selve vinduet er uskarpt, som ikke var noe særlig smigrende. og jeg tror noe i forgrunnen for å skape mer dybde, ville tatt dette bildet opp noen hakk. Selv om det kanskje ikke var noe der til å starte med, kan man alltids finne små ting å stille foran for å "manipulere" utfallet.

Konklusjon: veldig god serie, spennende å se på, mye å plukke ut på godt (litt på vondt). Det virker som du har god kunnskap med hva du driver med. Skal ta en liten titt innom profilen din å finne mere spennende. Keep up the good work.

Mvh
Janita
Jan K.

Takk for meget gode og utfyllende tilbakemeldinger. Jeg har et litt ambivalent forhold til symetri. Tidligere har jeg forøkt å unngå symetri, men ser etterhvert at det fungerer veldig bra på utvalgte motiver. Jeg skal være flinkere til å få med meg et symmetrisk utsnitt i tillegg når jeg tar bilder.

V4 er ikke "ødelagt" pga HDR, men fordi jeg har skarpet opp veggen og stolene for mye i Photoshop. Jeg ekspreminterte med forskjellige versjoner av bildet for å få frem stolene på brygga. De ble for usynlige i orginalen. Jeg er helt enig med deg at dette burde vært tonet ned.

Jeg setter stor pris på dine tilbakemeldinger. Jeg har under et års erfaring som hobbyfotograf - og ser bla på dine bilder at jeg har et langt stykke å gå når det gjelder å finne motiver og ikke minst etterbehandling i Photoshop.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu