Dansegulv
Britney Spears på stereoen under et bursdagsselskep i Dunda. Men ikke alle liker Britney Spears (Takk og lov!!!)
Fotograf
Utstyr
  • D100
  • 35-70 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger412
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_52457} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Frode Smelror H.

Likar komposisjonen, medviten bruk av det gylne snitt ? Eg reknar med at blur er lagt på i photoshop, eg likar effekten for å få fram guten. Blikket på guten er spennande, ein lurer nesten på kva han tenker på. Er litt skuffa over at eit så bra bilete er redusert til å ha med Britney Spears å gjere :-)
Håvard K.

Ja! Flott øyeblikk, bra at du er i høyde med gutten og tøff fargeretusj. Kvadratformatet fungerer også svært bra her. Eneste er at jeg synes det er vanskelig å knytte tittel og bilde. Bildet kan godt stå uten tekst, men det er alltid et vanskelig spørsmål synes jeg. Er bildet en del av en større serie?
Alf B.

Hehheh.... Ærlighet varer lengst! Jeg er klar over at jeg 'ødelegger' dette bildet med den prosaiske bildeteksten. Kunne sagt at det var matkøen på et barnehjem i Tibet. Ingen kunne etterprøvd det. Men det er det jo ikke :-) Dessuten skal du reise LANGT for å slippe unna Britney :-)

Hele situasjonen er jo fremprovosert - det er ikke så ofte det er en fotograf på tur i Dunda, så bak meg står det fem voksne og krever dans av junior (Det er vel derfor den lille ser litt usikker ut.) Halvparten av danserne glor på meg.

Jeg synes dokumentarbilder sjelden gjengir en ren sannhet, og ofte tillegges til og med en annen (halvparten av årets bilde og World Press Photo Awards-bildene 'jukser' med sannheten - og dette godtas av fotografen, fotosjefen, desken og prisutdelerne.)

Derfor bør man vel fortelle åssen det egentlig lå an?? Dette opptar meg litt.....
Håvard K.

Denne debatten har vel gått her før, men den er ikke mindre viktig av den grunn og den engasjerer meg også. At fotografier ikke gjengir ren sannhet kan vi sikkert være enige om helt fra starten av. Spørsmålet er vel hva en legger i 'juks'. Dersom en med det mener å 'med overlegg forsøke og indusere en annen oppfatning hos betrakteren enn det en selv anser å være riktig', tror jeg at en tråkker over noen grenser ved å jukse. Det er det samme som å lyge. Innenfor pressefoto og dokumentarfoto vil det være viktig å ikke lyge. Som pressefotograf eller dokumentarist benytter du deg av en eksisterende almen holdning om at fotografer ikke lyger. Utgir du deg for å ha dokumentert noe bør du dermed også holde deg til de normene som gjelder for denne formen. Dette blir veldig pragmatisk, men det er det jeg har kommet frem til at er det mest ærlige. Ved kunstprosjekt benytter du deg ikke nødvendigvis av den samme forståelsesrammen, men snarere en der betrakterne forventer at du vil si noe mer enn det som er 'face value' på bildene. Dersom en begynner å tøyle dette mister fotografene og avisene troverdighet og det er ikke noe en uten videre ønsker. Vet ikke om dette gir noen mening og det er lett å angripe det, men jeg håper du forstår hvor jeg vil. Dette er morsommere å diskutere på en pub :-) En kjapp oppsummering er at en må stole på at fotografen ikke lyger fordi en ikke har noe annet valg.

For å relatere det til bildet, så kan du vurdere selv om du mener du jukser ved å utelate teksten. Jeg er enig i at det er mer ærlig å skrive ned alt omkring bildet. I hvilken grad du gjør det kommer an på hvilke intensjoner du har med det.
Helene B.

Kort sagt;jeg syns det er et herlig bilde,liker det utrolig godt.Flott utført!
Ioannis L.

Utrolig stemningsfult! Meget vakkert!
Har du brukt blur i ps eller manuell kontroll av dybdeskarphet med belg?
Egentlig ikke så viktig det... Fantastisk bilde uansett!
Alf B.

Jadda. Det er PS.

Levels, curves, fargebalanse, gaussian blur, burn tool. Jeg er en forbanna juksemaker :-)
bjørn g.

Ærlig talt Alf !
Det største jukset her er kanskje at du har kappet hodet av alle de andre personene på bildet :-)
Men det er vel nettop det som gjør dette bildet så bra. Alle valg du gjør som fotograf er med på å vinkle bildet dit i en eller annen retning, men er det juks?
Alle kommentarene går jo på at dette er et flott bilde, og så er folk interressert i hvordan du har fått det til.
Kritikken går på at du ikke har vært mer kreativ med teksten.
Takk for et fantastisk bra bilde !!!
Mvh Bjørn


ellen-k w.

...målet helliger middelet (midlene...)

ellen-k.
Silja H.

Åj... Bra.
:)
Linda L.

Likte dette veldig godt. Flotte fargetoner og et godt uttrykk på gutten. Bra jobba, uansett hvor mye PS-juks!!
Siv D.

knallfint bilde. og er forøvrig enig med håvard kallestad i det han sier om fotografers integritet :)
Mehrzad G.

Meget vakkert !

mvh Mehrzad
Frank W. G.

Meget bra!!

Frank
Ida M.

Kjempe kjempe bra!
IdaEline.
Avsluttet .

Jeg synes de uklare personene foran gutten ble for uklare. Det kunne fort blitt et veldig bra bilde, men det ser rett og slett ikke ekte ut.
Merethe W.

Trodde jeg hadde skrevet på dette før:-) Liker de grumsete fargene, lyset på ansiktet til den lille gutten, og beskjæringen av de store gutta. Bildet holder seg også bra. Mvh Merethe
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu