Twin Peaks
Opptaket er gjort på Leka med dias film. Nytt forsøk på etterligning av IR effekt.
Bildet inngår i albumet Leka - Namsos Fotoklubb reiste på tur til Leka en helg i vår. Noen av mine bilder legges ut i denne serien.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-06-10 11:15:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2003-06-10 11:17:14
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon T90
  • 35 f.2
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeFuji Sensia 100
  • Nei
  • AnnetOpptaket er gjort med Pola filter. Farger kjørt opp litt ekstra, siden lagt om til sv/hv via Channel Mix. +rød, +grønn, -blå. Lagt på Diffuse Glow på eget lager, justert ned til 50%. Gitt tonig med rødt og gult. Er fortsatt ikke helt fornøyd, men prøver videre.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger242
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_52526} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Christer B.

Ble ikke så galt dette Johann, men ikke helt i mål som du selv nevner. Strever selv med å oppnå en tilsvarende effekt. Må vel finnes en eller annen plug-in eller oppskrift for IRfilter et sted? Skal legge det ut på diskusjonssiden, jeg! Jobba på, bara!
Birna R.

IR er mer enn bare mørk himmel, gutter: det hører med DYPE skygger også. og IR refleksjon fra vegetasjonen.

for ikke snakke om at IR reflekteres på en annen måte enn synlig lys: et blad reflekterer *ikke* IR fra overflaten, men ''innenfra''. det finnes ikke den plugin i verden som kan få til dette, så hvorfor ikke kjøre digitalkameraet direkte i IR, evt. putte inn en IR-film i analogkamaeraet? mye enklere, sannerere (om det har betydning) og adskillig mer lærerikt som sidevirkning.
Fred S.

Der var du, gitt ! Så deg ikke med det samme. Trodde det VAR IR, jeg, da jeg så bildet, men jeg er jo litt lettlurt da. Naturen på Leka egner seg i alle fall for denslags, synd det er så vanskelig åfå tak i IR-film her oppe. Men Haagensen skaffer på bestilling , Johann, og sommeren er lang enda. Bildet ? Likte det !
vh fred
Jóhann Á.

Takk og takk!
Christer jeg vet at bla annet januar utgaven av Digital Photo hadde ''oppskrift'' på hvordan. Har ikke hørt om plug-in, men hvem vet?
Helt klart, Bjørn, ingenting slår virkeligheten uansett. Poenget mitt med å gjøre IR på dette viset er at da trenger jeg kun en film, som jeg kan bruke til det meste. Utopia? Mest sannsynlig. Har faktisk aldri brukt ekte IR film, så kanskje jeg bør gjøre det. :o)
Plassen passer for IR, Fred, ingen tvil om det. Jeg tenkte faktisk på IR prosjektet når jeg tok noen av bildene. Med en knallblå polahimmel, hvite skyer og røde berg burde jo alt ligge til rette. Men så er det den indre strålingen som Bjørn snakker om!!
Vet faktisk at noen brukte IR film på denne turen og er spent å se resultatet.
Birna R.

Med digitalkamera har du tilgang til IR ved enhver anledning, om du ønsker så. Bare å smekke på et IR filter og vips er det gjort.

For film er det vel lettest å bruke Konicas film (750 tror jeg den heter), ikke veldig IR-ete, men anvendelig til mer normal fotografering om IR blir for sært.
martin t.

Blir det med filter likt resultat som med film?

mt
Avsluttet .

Veldig spesielt bilde synes jeg. Min kjennskap til IR, er det jeg har brukt av utstyr i min jobb i marinen. Mitt inntrykk er at hvis det ikke foreligger store variasjoner i lysintensitet er IR er dårlig idè. Som sagt har jeg ikke erfaring med IR i fotosammenheng, men jeg vil tro prisippet er det samme om man har en IR kikkert eller et IR kamera.

Vh Svenn
Jóhann Á.

Morsom diskusjon og nyttig!
Kjenner til Konica sin og så har vel Ilford en ''semi'' IR film også. Disse er også litt rimeligere en Kodak sin. Og jeg har sett bilder fra disse filmene + rødfilter og de er veldig OK.
Birna R.

Problemet med å bruke grønnkanalen i Channel Mixer er at slett ikke alt grønt SKAL reflektere mye IR .... Det vil fungere med gras, men definitivt ikke med grantrær, f.eks.

Jeg fastholder at ''IR'' laget i PS alltid er falsk-IR, uten en gang den sjarmen som falskfarge-IR kan gi. Ta opptaket i IR. Om du ikke har et passende filter så kan du gjerne fotografere gjennom et stykke ueksponert, men fremkalt, E6 film (de derre svarte endestykkene vi alltid klipper vekk og kaster).
Jóhann Á.

OK, Bjørn. Akkurat det er nok riktig og sier vel litt om hva jeg vet om IR! Men lurer litt på om skanning av negativ med IR opptak. Går det greit, som hvilken som helst annen sv/hv film? Ser for meg ganske høye kontraster osv.
Hans-Einar O.

Interessant diskusjon og spennende bilde.
Trodde også det var IR med det samme. Har selv en Canon EOS 5 og en EOS 500 og så vidt jeg vet går det ikke å bruke IR film i disse kameraene, pga at filmen ''leses'' med infrarødt lys. Arrester meg hvis jeg tar feil. Men jeg har et eldre kamera, og har egentlig hatt lyst til å prøve ut dette lenge. Utfordringen blir vel å skaffe film...
Bildet ditt var severdig, også i farge.
mvh Hans
Rune Edvin H.

Fint, men jeg ville ha likt det bedre om det var litt mer skille mellom skog og fjell.
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu