Aprikosblomst i hagen til Egil
Dette er første gang jeg bruker min Sigma 150mm F2,8 APO Macro DG - Har funnet ut at Makro er ikke noe for meg. Så mye styr med fokusering!
Men nabo og pensjonist Egil ba meg om å 'forevige' denne blomstrende aprikosbusk i hagen hans, fordi den aldri har vært i blomst så tidlig noen gang, så da trår man selvfølgelig til!
Greit nok, men du verden så mye styr med makro (fokusering..)!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-04-29 14:30:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-04-29 14:32:38
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2011-04-29 21:55:31
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Sigma 150mm Macro APO f/2.9
  • Brennvidde150mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • AnnetStativ (selvfølgelig), 5 bracket-shots fordi morgensolen (det er mindre vind om morningen) skinnte rett på de hvite blomstene.
    HDR Tone Mapping for å unngå utbrente høylys mot den mørke bakgrunden.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_525602} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Solvår B.

Makro er kjempespennende! Bare vent til du blir bitt av basillen. :)))
Her er det hardt lys og mye "rundtomkring". Hvis du går nærmere inn på motivet, er det lettere å få et vellykket resultat, selv om du må fokusere og holde pusten og prøve igjen og igjen...er min erfaring. Jeg bruker stort sett ikke stativ. Iblant er det klaff! Da kommer smilet fram.
: ) Solvår
Lars Ivarson F.

litt mykje bakgrunn i originalen medan v2 og v3 er langt betre..flotters
Elisabeth M.

Moro med makro:)) Flotte farger du har fått med her. Liker godt bakgrunn på versjon 3, men holder en liten knapp på versjon 2 med fine farger, skarphet i toppblomsten, fint lys og litt spindelvev!
mvh/elisabeth
Avsluttet .

Nydelige bilder av blostergreinene V2 er min favoritt!
Mvh
Tove
Walter S.

- Takk for gode råd, Solvår!
Jeg får vel prøve *litt til* - som det heter - før jeg avertere 150mm'n for salg. Har hatt objektivet liggendes siden 1. oktober ifjor uten å ta det ut i det fri. Det fulgte med en D300 jeg kjøpte brukt. Når det gjelder "å gå nærmere" så var jeg opptatt av det, men en bratt skåning og dårlig / løst underlag for stativet kom i veien. Derfor er alle versjoner tatt på litt avstand og croppet (noe man ser godt på 2'ern spesiellt).

Forresten, jeg er ikke typen til å ligge på magen i duggfrisk gress og vente på noen insekter!

- Takk, Lars for alltid posistiv og konstruktiv kommentar.


- Takk også til Elisabeth for hyggelig kommentar. Personlig liker jeg også bakgrund(sfargen) i V 3 godt - den er så "lun & vennlig".

Mvh,
Walter
Walter S.

Takk også til tove caroline - som fikk sneket seg inn her med sin vennlige kommentar, mens jeg holdt på å svare de andre!
:o)

Mvh,
Walter
Tove Mette L.

NYDELIG !!! Først, gratulerer med nytt utstyr :) Alle bildene i serien tiltaler meg, men originalen har mer lys på motivet og også skygger, så det er best etter min smak :) Med bare den greina og roligere bakgrunn hadde det vært toppers!
Willy K.

Makro er kjempespennende, men det er om å gjøre å ta mange bilder for det med fokus kan fort variere fra bilde til bilde. Synes det er fine bilder, kanskje litt mye "rot" i v1, ville sikkert ha kuttet litt i venstre side, men blomstene er jo uansett vakre. Liker også v2 hvor det grønne skuddet får all min oppmeksomhet, det fikk dermed mer innhold enn bare "vakkert".
Walter S.

Takk til både Tove Mette og Willy!

Når det gjelder alt det "rotet" som er i bakgrunnen på #1 så skal jeg prøve å beskjære venstresiden en del i en ny versjon, litt senere i kveld.

Takk igjen for gode forslag, dere!

mvh,
Walter
Rune N.

#2 ER bra. De andre blir i overkant mye blomster.
Krystallklart, veleksponert etc.
Alle bildene i serien er teknisk meget bra.
Jeg kunne tenkt meg en annen vinkel på greina, der du får en blomst superskarpt nært kamera, og repetisjon diagonalt bakover mer og mer ut av fokus.

Rune
Walter S.

En takk til deg også, Rune. Desverre var det kun 1 sted man kunne stå der p.g.a. en steil skråning med masse løs masse på bakken rundt.

Mvh,
Walter
Erik L.

Du tar helt sikkert feil! Macro er for deg også, og som du selv markerer, har sesongen begynt. Dette er flott levert, og jeg regner med å se flere forsøk fra deg fremover.
Et tips kan være at 150mm er litt lang brennvidde og gir følgelig enda mindre DOF. Ille nok som det er på macro. Se om du kan prøvekjøre en 90mm, f.eks og se om du blir mer venner med den.Lykke til.
mvh. Erik
Walter S.

Takk for oppmuntrende kommentar, Erik. Jeg skal nok prøve litt til før jeg eventuellt gir opp. Dette med brennvidden har du rett i. Jeg skulle nok heller hatt en Tamron 90mm eller Nikon 105mm (tror jeg...).

Mvh,
Walter
neil robert jones f.

Deilig farge, godt skarphet og komp.
synes v/1 og V/2 funger utmerket bra.
mvh. neil
Walter S.

Takker for hyggelig tilbakemelding, neil robert!
:o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu