Råd søkes....Sv/hv-øvelse
Jeg har jobbet lite med sv/hv, og vil gjerne ha råd.
Bildet er fra Akershus festning i påsken. Jeg liker trossene fra seilskuta i forgrunnen, de vil sikkert irritere noen.
Av en eller annen grunn synes jeg det var finere å beskjære bildet i sv/hv. Jeg vet at det er mye oppskarpet. For mye?
Jeg synes mange av de sv/hv-bildene som legges ut, er spennende. De får et annet uttrykk en fargeversjonen. Tenker dere i sv/hv, vet dere på forhånd at dette skal være sv/hv, eller er det noe som faller på plass etter at bildet er knipset?

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-05-03 16:57:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-05-03 16:58:51
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikkor 18-105mm
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/20
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger82
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_526370} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Roar K.

Ingen linjer eller elementer ut i hjørner er da hvertfall noe.
Kompen går jeg for i V2 og V3. Svarthvit eller farger blirr hipp som happ. Liker begge versjoner, men holder nok en knapp på fargeversjonen. Overskjerpinga kommer da mest fram i V3. Prøv et klikk med blur.

Roar
Lars Ivarson F.

v3 for meg, men er det nødvendig med så mykje hamp..trur kanakje eg ville ha satsa på muren folket og trea..
Kirsten H.

Jeg er ingen ekspert på s/h, men jeg synes ikke dette motivet er så godt egnet. Jeg ville beholdt fargene her, mye på grunn av det grønne gresset. Bilder med rene linjer uten for mye vegetasjon blir ofte best i s/h. Arkitektur faller ofte innenfor dette, synes jeg. Men smak og behag gjelder her også.
mvh Kirsten
Avsluttet .

Spennende med forskning Solvår! Det er det vi lærer av! Synes det er fint i B&W men fargeversjonen var også spennende! Motivet gjør at man stopper opp for det er litt annerledes med linjene som dannes i fremgrunnen av trossene...jeg liker det!
Ha en fin kveld!
Mvh
tove
Solvår B.

Tusen takk for tilbakemeldingene Roar, Lars, Kirsten og Tove!
Jeg kommer nok til å fortsette å prøve og feile og kanskje lære litt. :)))
Solvår
ketil g.

Shv: Et bilde der fargene ikke har nevneverdig betydning for innholdet. Eller der en vil forsterke innholdet/historien/fortellingen dersom den er tilstede. (Kanskje litt kryptisk men...)

ketil

Trond W.

Fin serie. Liker godt S/H bilder, så jeg faller veldig for den versjonen. Litt usikker på hvilke utsnitt jeg likte best. Så jeg sier som ole brum. Jatakk begge deler :)

Trond
Solvår B.

Takk skal dere ha Ketil og Trond!
: ) Solvår
Wilko J.

Absolut med farger.....jeg som holder på sh....fargene gir mer dybde og viser at det er ved sjøen....i bw går det i et...best #2....kaptein sabeltann =)....ellers #1...etter min mening ;-)

Mvh Wilko
Solvår B.

Takk for dine synspunkter Wilko!
: ) Solvår
Tove H.

Synes dette var best i farger. Synd himmelen er så kjedelig.
Synes v1 har best utsnitt, men ville personlig valgt et enda mindre utsnitt ved å kutte på høyresida., tauene til høyre... men ikke sikkert det er et bra forslag, ville nemlig da også klonet bort hustakene til venstre.

Tove
Solvår B.

Takk for din kommentar Tove!
Jeg har prøvd meg fram, men kan ikke nok i PSE til å klare å klone bort hustaket på en ok måte. Når jeg blir stor, skal jeg lære. :)) Jeg tror dette kunne blitt bra, men....
: ) Solvår
Eli R.

Av disse tre syns jeg den opprinnelige fungerer best. For meg :-)
Ideen med "foreground interest", dvs repene, syns jeg er god og den skaper mer dybde i bildet. Imidlertid kan du vurdere om du kanskje skal sette fokuspunktet på repene, som det er nå blir det noe uskarpt støy som man prøver å se rundt. Du kan også vurdere om du kanskje skal ta med mer av båten. På den annen side er det kanskje ikke noen naturlig sammenheng mellom forgrunn og bakgrunn, så kanskje noe annet foran?

Når det gjelder sort-hvitt så kikker jeg etter dramatiske himler. Slik at det blir mer som "skjer" på himmelen. Ikke en klar blå pen dag.
Solvår B.

Takk skal du ha Eli!
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu