Dyrenes venn
At han Franz er en skikkelig bygdeoriginal er velkjent, men allikevel var min overraskelse stor da jeg her om kvelden observerte ham nedi beitebakkene sammen med "Horsane" og "Bææææane".
Snakk om kommunikasjon og dyretekke!!!
Gir meg ende over....
Svært interressant og tankevekkende.
Virkelig moro å få på brikken.
Undrer meg storlig over han Franz...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-06-17 11:23:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-06-17 11:25:11
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2011-06-17 11:26:27
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2011-06-17 11:27:37
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon 7-D
  • Sigma 18-200mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger173
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_534645} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Solvår B.

Men kjære vene...hvor mye skal Franz rote seg oppi? Nå har han fått sparken på et cruiseskip pga svidde kjøttkakar..jaja, det skjedde kanskje ikke i går...MEN hvorfor skal han oppsøke slike situasjoner som tydeligvis setter ham i en slags sjokktilstand? Alle må jo se at han ikke føler seg komfortabel her mellom hestebein og muler. Jeg skjønner ham godt, jeg hadde vært like skrekkslagen som Franz i en slik situasjon...men går det ikke an å fortelle karen at han skal unngå slike situasjoner? Dette er helt sikkert ikke bra for hjerte, drøvel eller hypofysestilk! Bare hør på hobbypsykologen og kanskje litt hobbylege også!
Det er herrrligt at du er på dotten Tyrin! Hva skulle vi vel gjort uten sprø humor og mange smil? Flotte, skrekkslagne bilder fra deg.
God helg til deg og Franz hvis du klarer å oppnå kontakt etter dette traumet.
: ) Solvår
Avsluttet .

Hihi...for en fortelling du viser oss her i dag..stilig at du blander sammen natur/dyr og "døde" elementer fra vår hverdag...likte dette.. særlig V 4!
God helg!
hilsen
Tove
Tommy S.

Ja, han franz får være med på litt av hvert. Blinkskuddet fra lammerittet likte jeg godt.
Ha en trivelig helg!

Tommy S
Svein Ove L.

He he.. Får gjennomgå denne karen...:)
Ha en god helg der oppe..:)
Tove H.

Hehe, måtte le av din egen vurdering :-)
Tankene går til småfolket som folk så før i tida. Franz må jo være en slik, se så naturlig han omgås dyra, så naturlig han passer inn i blomsterenga.. Tror jammen sauen Shaun er borte og får gode råd, så rørende:-)
Liker best de tre første bildene i serien - flotte sommerbilder. Interessant - og ikke overraskende - at nettopp du kom over denne karen!
Fin fredag til deg:-)

Tove
Solvår B.

Og nå ser jeg at det ploppet opp flere versjoner. Jeg så bare to tidligere. Så tok jeg altså feil. Franz har det flott det ute. Så bra! Nå kan jeg slappe av og ta helg. :)))
Franz passer ypperlig på Øvrevoll, det spørs om hesten passer like godt. Det blir spennende å følge ham videre i livet.
: ) Solvår
Venche J.

Guri kor du får det tel. :)
Kopplammet og Franz var jo bare herlig, og hele serien i seg selv er jo flott. :)
Du og du...

Venche.
Avsluttet .

He he knall bilde :-)
Hans-Jørgen H.

Småfolket ja....
Hjelp...hu Tove er virkelig inne på noe.
Mulig Franz er av småfolkslekt, og at det er derfor han taler dyrenes språk.
Tror kanskje han Odd vet mer om dettane fra den tid Franz levde oppi Drivdaln.
Makan...
Takk for kommentarer.
Frode L.

Hei.

Han får det til denne karen der, en flott serie der jeg plukker meg v4 som favoritt.

God helg!

Frode.
Maria Therese H.

Ha, ha, ha! Fantastisk! Jeg har ikke ord, det er bare så gøy og bra med disse seriene dine :-)


Mvh
Maria
Ingrid Milly L.

Jeg synes at Franz er veldig stilig i den blå dressen for den har samme farge som øyenfargen til Franz. Men jeg tror også at det er noen som har bestemt for mye for Franz, siden han ikke klarer å ta gode valg, som gjør at han unngår de største vanskelighetene. Men slik er nå verden, det er de store som tar de små...stakkars Franz..
mvh. Ingrid Milly
Nils Christian S.

Mange blinkskudd her!!! Artig serie !
Odd A.

Flott serie.
Syntes Franz ser litt småredd ut i orginalen. Kanskje ikke så rart hesten viser intresse på denne måten den kan klype rimelig hardt.
Mange flotte bilder så det er ikke lett å velge versjon her. Som tidliger sauebonde må jeg si at bildene av Franz sammen med lammet sammen med v1 var fasinerende.
Mvh
Odd
Liv F. D.

Vanvittig stilig og morsomt fra deg Tyrin. jeg ler meg skakk, for et oppsyn på Franz :) Sykt morsomme alle bildene, flott teknisk i sommerlige farger. Men, jeg velger meg #4 da :) Lammerittet !!! :)
Takk for latteren.

Go natta i Eventyrskogen!

mvh
Liv ")
Marit O.

Dette har vært en lang og slitsom uke tyrin,med du for meg virkelig til og leeee her jeg sitter
v.4 jeg tror jeg snart tisser i buksa! :)

Go helg!

Mvh

Marit
Frode N.

Ja dette fikk meg virkelig til å trekke på smilebåndet.
Mvh
Frode N.
Tone A.

Kjære folk Hans-Jørgen!
Her har du verkeleg fått fram ein spesiell serie med
Franz og alle husdyra. Han virkar litt stussleg heile Franzen, mest som han treng noko som kan muntra opp kvardagen så dårlege føter og hender som han har.
V1 får pluss for idyllen og friske fargar og ikkje minst skarpe detaljar på hestane og flott lys.
Herleg sjarm i v3 kor Franz innyndar seg hos lammet.
V4 er berre til å flira av.Flott jobba i blomenga med både dyr og litt forskremte Franz.
Helsing Tone
Inger Anne Maritsdotter V.

Nei nå gav du meg ein god latter på morgonkvisten/føremiddagen......som vanleg......din humor og gode fortellerevner sammen med bildene, har eg stor sans for; dei gir meg alltid ein god latter........og det sies at ein god latter forlenger livet......så nå forlenga du mitt.....du og alle dyrene; for ikkje å snakke om den noe betuttede og litt skrekkslagne Franz gubben....men eg er overbevist om at du klarde å trøyste han....flott bildeserie som alle høyrer saman....:))

God helg til deg!

Mvh Inger Anne
Odd E. k.

Ja, alle vet vel at prematurfranz som er sønn av Storola og Olga ble fødd 5 måneder for tidlig og som de måtte skjule i fjøset blant høner og griser i Drivdalen. Ja, skammen var stor for 67 år siden, det var ikke så greit å få en unge som Franz. Faren Storola slo i bordet mang en gang så fagre Olga skvettet mang en kaffeskvett på nykjolen sin i gyngestolen. Han forbannet seg på at Franz skulle vokse opp som andre barn, men det lykkes bare ikke desverre. Storola tok han med på jakt og fiske og han såg ganske fort at Franz hadde evnen med å kommunisere med både fugler og dyr på bakken, ja fiskene under vann også. Franz er veldig kjent i Drivdalen, så han vet om de frodigste plassene der dyrene kan mengde seg i fordige enger med gress og villblomster. Her kan han snakket med hestene og fortelle de nøyaktig hvor gresset er mest næringsrikt. Dyra er veldig takknemmelige og tilbyr han ryggplass da Franz er dårlig til beins. Du verden for en flott serie Tyri, da dokumentasjonen forteller at Franz kan sitte i timevis og snakke med hestene og lammene ute i enga, der han fortelle de gamle historier om idyllen på garden for mange år tilbake. Hestene går amok over de gode historiene og ruller seg mange ganger over på ryggen med beina sprellene i været av latter, lammene med, det har drivdalskjerringa sett mange ganger...

Makalaust dette Tyri, en skikkelig sommerdomumentasjon fra Drivdalen dette!!!

Ha en riktig fin sommerhelg!

Mvh

Odd E.
Ann Kristin S.

Stakkars Franz ser litt tvilende ut til å bli kjent med hestene. De er rimlig store så jeg forstår Franz godt. Jeg har alltid langlinsa på og står gjerne utafor gjerdet når det er hester som skal foreviges. Franz sin hesteskrekk går fort over for på siste bildet har han kommet seg på hesteryggen. Ja, da har han jo øvd seg på saueritt, så det går sikkert ut på ett. Veldig søtt bilde det første bildet av Franz og sauen. De to er helt på nett og forstår hverandre.
Vemod vakker serie av dyreelskeren Franz - en mann helt i min smak.
Mvh Ann Kristin
Ottar P.

Her er det meste nevnt, men en herlig og
flott serie der jeg falt mest for v4.
Kreativt og bra utført!
Lisbeth S.

Herlig idè, liker rytteren Franz, ser passe krøplingaktig ut og trenger sikkert å bli transportert rundt, så hvorfor ikke benytte seg av lammet? Herlig øyekontakt med dyrene har han også, stilig serie av god kvalitet i kjent Tyrinstil, Fikk frem smilehullene :)
mvh Lisbeth
Inger-Lise S.

Morsom serie. Stakkar, Franz ser vettskremt ut i v1, men i v3 og v4 trives han bedre:)

Inger-Lise
Grete F.

For en fantastisk serie!! Hva mere kan en si!?:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu