Santorinikväll
Från Fira, ''huvudbyen'' till Santorini, hellas, 1994.
Utstyr
  • Nikon F-801
  • Sigma AF 70-210APO/4-5,6
  • Blender-
  • FilmtypeKodak E-chr.Elite100
  • Nei
  • AnnetBordsstativ, f:ca 11, T :ca 1/30.
    Skannad från 20x30cm kopia.
    Små ändringar i kontrast & färgbalans + försiktig Unsharp Mask, i PS LE.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger310
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_5358} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tom B.

Mats,
Dersom du hadde fjernet en del antenner og ledninger, abstrahert bildet litt og kanskje kostet på litt mer fargemetning e.l. så hadde du fått et mer ''monumentalt bilde''.

TomB
Mats N.

TB : Provade i PS, med alla möjliga varianter när jag höll på med färgmättnad/balans etc, men tyckte den var bäst som här, även om kontrasten blev större än på kopian.
En variant såg rätt intressant ut, och den ''might just make it in here...'', vi får se ;-) Ska nog ta några fler varv i PS, och finna ut ett par alternativa versioner...
MVH/Mats N.
Erling S.

Enig med Tom B. Antennene bør tas bort og fargekontrasten/metningen burde blitt gjort større. Ellers liker jeg bildet godt og det skaper ferieminner.
Dag T.

Bra bilde, du kunne fått et mer monumentalt bilde ved å fjerne ting, men trenger du et monumentalt bilde? Det går an å uttrykke noe annet enn det alle allerede vet om Santorini, det som begynner å bli en klisjé.

Det er kanskje litt rotete og mørkt i skyggene, men jeg liker den tette følelsen av hvordan hus og kirke er stablet tett sammen og oppå hverandre.
Ann F.

Jeg synes bildet er bra som det er, kanskje en anelse for mørkt i skyggene. Det er jo slik det er i det hjørnet av Europa. Hvite murhus tett sammenstablet oppover fra havet og ledninger og antenner i et salig virvar overalt.
Mvh Ann
Marcelo V.

Bruk polafilter neste gang, prøv også med Fuji Velvia eller Kodak extra colour. så det blir mere krutt i fargene og himmelen, antennene bør stå der de er den av landskape de også, ikke sant.
Avsluttet .

Flott bilde, Mats. Synes ikke du skal endre så mye, jeg.
Mats N.

Tack alla för synpunkter!
Jag brukar bara ta bort stöv etc, men visst kan det vid noet tillfälle vara OK att fjerne även en ''elakartad'';-) antenn eller så.
Inte här, denna bild är en ren avbildning, som i och för sej inte är helt 100% korrekt, lite varmare färgton pga sent kvällsljus på dagljusfilm tex. Lite för hög kontrast blev det tycker jag, men ändå OK så som visad.
Hur mycket man evt skall förändra/försköna är en smaksak, som jag nämnt provade jag en del men blev inte nöjd, ännu. PS LE är svårt har jag märkt, om man vill göra manipulation snyggt, med litt finess, och inte allt för grovt...
Vidal : Jag brukar använda p-filter, men just här minns jag inte om jag gjort det, är inte säker på om det skulle gjort den bättre. Ektachrome Extra Color använder jag till mer än 90% vid dia, men den fanns inte 1994...och Velvia tycker jag inte så värst mycket om, bara 50 ISO dessutom.
Tom & Erling : MER färgmättnad? Kollade även det i PS, och det skulle kunna vara ett sätt att göra den mycket mer ''dramatisk'', men rätt kedeligt som det verkade...men andra ändringar kan kanske bli gjorda...
MVH/Mats N.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu