Hare
Denne og en hare til kom hoppende omtrent rundt bena på meg på en setereng, mens jeg var en tur innpå Krokskogen i forrige uke. Ikke ofte man kan oppleve noe sånt, men det samme skjedde meg bare en uke før - et helt annet sted! Så jeg tror det er et ''hareår'' i år??
Greit å ha kameraet for hånden, da den reiste seg opp på bakbena og speidet rundt. Ellers kan nevnes at kamerautrustningen, med det veldig lette D100 og med linse (med VR) -tilsvarende 600mm filmkamera, hvor VR-en samtidig gjør at jeg slipper stativ på grunn av den effektive stabilisatoren, får en praktisk talt konkurranseløs lav vekt . Det fører til at dette utstyret enkelt kan tas med overalt.

Tester det litt ut før en lengre reise til Afrika, hvor tungt fotoutstyr er lite aktuelt. Så langt har det vist seg helt ypperlig, og gitt bilder jeg tidligere normalt aldri hadde klart å få - ikke minst fordi VR-en virker også med konverteren montert.
Dette haremotivet er et slikt overraskende bilde, som for meg bare har vært mulig å ta fordi utstyret er så lett og anvendelig.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon VR 70-200 AF-S + 2x converter
  • Brennvidde350mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Annet -1,0 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger290
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_53742} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Christian E.

Flott harebilde - savner litt mer miljø for å sette prikken over i'en.

En annen ting - jeg har samme kamera og objektiv som du, og en stund hadde jeg også konverteren (TC20EII) - jeg var ikke i nærheten av å få såpass skarpe bilder som dette. Kanskje jeg hadde et dårlig eksemplar? Ser at bildet ditt er tatt på full åpning også. Hmmm.....

Mvh CE
Jostein M.

Sier meg enig med CE her. Ellers så må det vel la seg gjøre å få det skarpt når du har en lukketid på 1/1000 sek?
Afrika! Høres spennende ut. Planlegger en fotosafari der til neste år. Prøver å få til noe der jeg kan ha med kona og min fem år gamle datter. Hadde problem med å få det til i år da ingen ville ha med små barn. Har du noen kontakter der nede som er villig til å ta med barn?
Mvh
Jostein
Carsten A.

Flott hare!

Er dog litt usikker på ditt valg av teknikk, her syns jeg -1 EV ga et litt vel hardt toneforløp. Tok bildet inn i PS, og ser at det likevel lett lar seg korrigere til av litt mykere gjengivelse (som passer min smak litt bedre). Lurer på om ikke 400 ISO uten EV-korreksjon ville gitt like godt eller bedre resultat - hadde vel vært mitt valg så lenge jeg brukte D100.

Sånn som du farter rundt i store høyder (Andesfjellene) og tropiske skoger (Afrika), så forstår jeg utmerket godt vektleggingen(!) av lett utstyr. Selv tasser jeg ikke så langt fra bilen, og stort sett på mer hjemlige trakter. Da går det greit med utstyr som antakelig veier 2-3 ganger det du fører med deg. Tyngde i selve opptakssituasjonen gir som kjent økt stabilitet.

Ellers enig i at en 70-200/2.8 med konverter er svært så fleksibelt.
MVH CA
Svein B.

Føyer meg til tidligere kommentarer. Haren er fin og skarp, men litt mere miljø hadde nok gjort seg. Henger meg også på konklusjonen ang EV-korreksjon. Synes det blir i hardeste laget her, men det er slett ikke mye.
Godt jobbet.
Og når det gjelder utstyr og vekt, så ser det ut til du har en god kombinasjon på gang. Noe å tenke på når ryggen og skuldrene verker etter en dag i fjellet med F4e, 300/2,8 og stativ, pluss sekk med litt dill og dall.

mvh
Svein B
Øyvind K.

Enig med Carsten når det gjelder toneforløp. Det ble litt vel hardt her.

Ellers en fin positur på haren!

-Øyvind
Steinulf L.

Fin hare og god diagonalkomp.
Tom E. F.

Ikke alle forunt å få oppleve slike situasjoner. Heller ikke alle forunt (langt fra) å fange dette motivet slik du gjør! Imponerende!
mvh Tom
Jan W.

Ikke ofte en ser harebilder her på dotten!
Og skarpt og fint var det og.

Ellers må jeg si meg enig de andre om det tekniske.

Jan
Jens H.

Dette er supert... Glem alle negative kommentarer.... Bettervissere er de... :)

JENS
Avsluttet .

Morsomt og skarpt!
At haren står på føttene er gul vært på bildet.
Det er dette som gjør fotografering artig!

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu