Bukkesprang i mot i motlys
Fikk litt hjelp av nabobukken idag. Ble en liten revirkamp utpå jordet, og når inntrengeren var jagd bort, tverrvendte denne seierherren. Rakk et par motskudd i vendinga - resten ble sideskudd.

Ble utfordret av en kresen fotograf på doten om å få til bukkesprang imot innen bukkejakta starter (10/8). Det har sittet langt inne, og disse to er heller ikke teknisk på topp, men det er nok det nærmeste jeg kommer siden det blir begrenset med fritid de nærmeste dagene.
Bildene er tatt rett imot sola.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-08-03 11:04:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 7D
  • EF 500mm/f4L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger89
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_541804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Astrid S.

Kjempe flotte versjoner!
Teknisk bra, som alltid..
Stilig lys som gjorde at bukken kom godt frem i miljøet. Fine farger og komposisjoner :)
Likte begge versjonene godt.
Astrid
Roar K.

Velger meg V2 her. Flott positur og brukbart med detaljer.
Min vane tro ville jeg nok fjerna minst halvparten av det uskarpe nede.

Roar
Solvår B.

Vakkert og gyllent. To flotte versjoner, men V1 er favoritten.
: ) Solvår
Dag Tore ..

Hei Odd Chr. Gratulerer med nye bilder av fine råbukken!! Dette tar aldri slutt...Du er en ener!!! Jeg ser at du bruker Canon 500mm. Er det mulig å få så skarpe opptak på frihånd? Bruker du mye stativ? Ha er god dag....
Duy P.

Her er det to flotte action versjoner Odd C.
Ja snakk om utfordringer vi har over den kresen fotografen :)
Det er kun slik vi kan bli bedre og moro enn aldri slutter. Vi tåler mye mer skudd fra mr. kresen eller hva :)

Nå må du svare Dag Tore Silseth siden du eer Canon fans .

mvh
duy
Odd Chr. K.

Takker. Dag; jeg bruker monopod (ettbeinsstativ). Jeg kombinerer postering og oppsøkende smyging på dyra og da syns jeg monopod gir meg støtten jeg trenger ved langvarig postering, samtidig som den er smidig ved smyging på dyr jeg har oppdaget i terrenget. Fordelen ved monopod er at det er mye lettere å ta stående bilder håndoldt hvis det plutselig skulle dukke opp noe som krever litt "hagleskyting". 500mm`ern lar seg håndholde noen sekunder. Med IS på tar jeg brukbart skarpe bilder håndholdt på stillestående dyr ned til ca 1/400s hvis avstanden er relativt kort. Hvis du kun posterer så vil jeg nok anbefale stativ.
He-he Duy; Som du sa her om dagen; "Det beste bildet er ennå ikke tatt". (Kommer sikkert aldri til å bli tatt heller...:-)
Mvh
Odd C.
Frode L.

Hei.

Dette ble da du gode, men om han andre blir fornøyd gjenstår å se :-)

Frode.
Bjørn Aksel B.

Se her ja, der fikk jeg noe å tenke på:) Ja, det mangler litt på skarpheten, men nå leder du iallefall en-null! Det værste er at jeg har lite tid å ta av frem mot den 10.aug.
Bra jobba Odd. Som jeg sier, har du timer får du resultat. Dette har du jobba for, og dermed fortjent.

En kpmmentar til Dag, ikke noe problem å få skarpe bilder med det utstyret han(Dag) refererer til. Man må bare velge rett tid da det er lys/lukkertid nok, eller vri på iso hjulet. Prøv å ligg på 1000 sek så sitter det helt greit på rådyr.
mvh
Bjørn A

Dag Tore ..

Hei Odd Chr. Takker for fint svar.Mye nyttig for meg!! Dettte går nesten på helsa løs når det gjelder å få det beste rådyrbilde i følge "Dotten " Dette er jo en oppfordning til alle som tar gode rådyrbilder.Jeg får henge meg på......Jeg får spare til en 500 mm.Dette er nokk tingen....DAG
Dag Tore ..

Hei....Bjørn. Takker for svar. Man blir aldri utlært mester....Ha en god dag.... DAG
Odd Chr. K.

Takker igjen. Ganske fin opplevelse dette. Satt og fotograferte bukken gjennom tett løvverk da den plutselig skjøt ut sideveis. Trodde jeg hadde støkket den, men årsaken var en rival som nærmet seg. Som nevnt, bildene er tatt de to sekundene den dreide tilbake og hvor retningen var imot fotografen. Typisk at sideskuddene satt best fokusmessig og skal se om ikke det blir en liten serie...
B.A, helt enig i at skarpheten ikke er optimal. Falt nok litt av fokusmessig i galloppen. Faktisk et lite problem på hoppende dyr i høyt korn, nemlig at dyret tidvis er gjemt i åkeren, noe som induserer et lite fokusjag - og det kan være nok til at noen bilder i en hurtigserie blir litt softe. (Lukkertiden i motlyset her er mer enn god nok til å fryse dyret i sprang)
Mvh
Odd C.
Bjørn Aksel B.

Har ikke du en 400mmDO f 2,8 Dag, den er jo helt superideell.
Bjørn A
Dag Tore ..

Idag jobber jeg mest med Canon. Men mye av det gamle Nikonurstyret har jeg også beholdt Den linsen jeg bruker mest er ef 400 mm f.4 .DO IF + Extender ef 1,4 x 11.Dette fungere greit. I følge tester:Er dette objektivet ikke så skarpt som (Canon 400 mm F.5,6 ) Jeg regner med i løpet av neste år,stiller jeg også med Canon 500 mm....DAG
Asle B.

Grattis, Odd! Du fikk siste stikket!! Flotte bilder av bukken i motlys, synes ikke det er noe særlig å utsette hverken på komp eller skarphet heller. Flott skutt!

Mvh
Asle
Geir K.

Fikk med meg utfordringa fra Bjørn,og artig og se at du tok den på strak arm. To knallfine bilder. Her har du jobba hardt og fått godt betalt. velfortjent.

Mvh Geir
Odd Chr. K.

Mange takk Asle og Geir.
Odd C.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu