Vagabond
Denne lurvete skapningen traff vi på Romsdalseggen for et par dager siden. Jeg er enda ikke sikker på om sauen har tre eller fire bein, vekta av ulla må uansett være formidabel.
Og Sauerasen ? Aner ikke, noen som vet ?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-09-06 18:20:31
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger206
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_547630} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Elisabeth B.

Denne var høyt til fjells! Storslagent landskapsbilde med sauen som viktig element i forgrunnen...stilig at forgrunnen er rmørk og fremstår litt siluettaktig, fin dybdevirkning innover i fjellheimen. Håper noen kommer å henter villsauen!
Mvh
Elisabeth
Avsluttet .

Et røft landskap med en trollakktig, nesten uvirkelig skapning i høyre billedkant.
Godt fanget, Fred!
Thomas F.

For ett gullskudd! Liker at sauen har kontakt med deg, ser nesten ut som han har stått og ventet! +1
Fred S.

Takk for kommentarer. Ja, uansett hvor på egga vi hadde møtt denne sauen, og uansett i hvilken retning jeg hadde tatt bildet, så ville bakteppet
ha vært ville fjell. De vi ser her er jo de "snilleste";(ovenfor Isfjorden), i motsatt retning legger Vengetind, Romsdalshorn, Trolltindene, og Kongen, Dronninga og Bispen overnfor Trollstigen.
Romsdalseggen er snart ferdig med sin første sesong etter et vellykket pilotprosjekt i fjor, og kommer utvilsomt til å bli enh suksess. Den er imidlertid svimlende luftig, og ærlig talt; Besseggen, som Åndalsnesingene ønsker å utkonkurrere, blir faktisk bare "barneskirenn" i sammenligning.

vh fred s
Håvard F.

For en ro i bildet... og så plutselig står det en "sau" der på toppen.. helt perfekt Fred :) At den har muligens 3 bein, synes jeg bare høyner bildet. Flott lys og dybde
God søndag
mvh
Håvard
Oddrun B.

Nydelig fjell landskap, fint lys og flotte farger. Sauen var bare helt topp:)

mvh Oddrun
Tove H.

Flott plassering av villsauen mot praktfull bakgrunn.
Takk for inspirasjon til nye fjellturer.
Trebeinigen var en fin veiviser inn i bildet.

Tove
Odd E. k.

Noen sauer blir nok igjen i fjellet, til over vinteren. Flott fanget denne, men tror nok han har beina i behold. Noe lett og pjuskete i pelsen, men fjellet med sitt vær tærer nok på ulla. Godt fanget der skarpheten på sauen og bakgrunnen er meget bra. Flott dybde i motivet. Liker komposisjonen og det store utsnittet også.

Mvh

Odd E.
Torbjørn M.

Hei Fred.
Dette er et fantastisk flott fjellandskapsbilde hvor komposisjon, farger, lys og skarphet er helt topp. Gjør seg med den stakkarslige sauen i bildet.
Mvh Torbjørn
Harald N.

Dette er eit flott bilete frå fjellheimen, med og uten sau, men sauen er prikken over ièn.

Mvh Harald
Avsluttet .

Et monumentalt bilde i all sin prakt og velde.
Den fortapte sønn (her maskert som sau) vender tilbake etter livets synlige herjinger.
Motsetningen mellom det formidable vakre og det ussle, lurvete og stakkarslige er til å ta og til å føle på.
Kontrasten bringer en vesentlig samfunnskritisk dimensjon inn i dette storslått naturbilde.
Noe slikt ser man ikke hver dag.
Følgelig blir verdens enorme spennvide og gedigne forskjellsbehandling tydeliggjort på en unik og grensesprengende måte her.
Dette er resultatet av visjoner og bevisste intensjoner hos fotografen.
Et grådig sterkt utrykk.
Marit O.

Bilde er utrolig flott,for et landskap
og på toppen står det jaggu en sau på 3 bein
og titter!

Bilde er utrolig flott komp i et nydelig lys
et knakende godt bilde Fred!

Riktig fin Søndag Kveld!

Mvh

Marit
Liv F. D.

Aller først - dette er et flott bilde av de mektige fjellene. Skygger av skyene gir fine tegninger i terrenget og er med på å gi en god dybdefølelse.

Sauen var spesiell. Et merkelig vesen du har møtt på her. Vil vel tro at det er en villsau som balanserer ute på kanten der.

Kan bare gi tumb up på dette bildet her Fred!

mvh
Liv ")
Kjell Ivar Ø.

Artig skapning i flott landskap.
Mvh Kjell Ivar
Fred S.

hjertelig takk for artige kommentarer og store ord. Bildet er nok desverre ikke et resultat av visjoner og bevisste intensjoner, Ketil H, derimot av tilfeldigheter; at den sto nettopp ved stien langs Romsdalseggen. Men jeg setter selvsagt pris på å bli tillagt flotte egenskaper ; har ikke så mange av dem.

Villsau, Liv F., det er vel ikke noe dårlig forslag. Måtte google det, og fant ut at den også er kjent under andre navn, bl.a. steinaldersau. Mener det var den arten jeg så på Runde for en stund siden, og den ligner på denne.
Hyggelig at dere liker bildet.

vh fred s
Avsluttet .

Det vi tror, og så hyppig mener er tilfeldigheter, kan ofte være resultat av slumrende kvaliteter, latente evner og egenskaper i oss som vi ikke er helt klar over at vi har.
Det var kanskje ikke så tilfeldig at du sto ved Romsdalseggen akkurat den dagen dette skjedde likevel?
Uansett, det er umulig å lage et slikt velfungerende bilde som dette dersom man er blottet for både visjoner og intensjoner.
Så den må du gå lengre ut på landet med.
Birthe H.

Et mektig bilde og et fantastisk blinkskudd, nydelige farger og "toppet" med Ketil H.s betraktninger gjør dette til en flott totalopplevelse!
Mvh. Birthe
anders s.

flott miljøbilde av den litt sletne sauen
ikke bare bare å være sau på fjelltur:-)
får håpe at det siste beinet var godt gjemt bak forbeina
mvh anders
Runa Maylen S.

Nydelig fjellandskapsbilde med en villsau fint plassert i bildeflaten. Den har nok 4 bein for kan skimte bakbeinet bak frambeinet :)
Ser den har bjelle. Så spørs det om den har forlatt resten av flokken av fri vilje..

Mvh Runa Maylen
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette er et storslagent og mektig syn, Fred,
og denne majestetiske naturen er vi så heldige å ha i "lille Norge" som byr på vakker og variert natur.
Første gang eg åpnet dette bildet trodde eg at eg var kommet til Nepal eller alpene i Europa....men vi trenger altså ikke å dra lengre for å oppleve slik utsikt som dette.
Flott formidlet, og artig med den sauen i bildet, den er med å skape liv.

Mvh Inger Anne
Fred S.

Takk for nye kommentarer:..og sauen har nok fire bein, regner jeg med, dessuten bjelle og rødt øremerke, så helt fredløs er den ikke.
..og la gå, Ketil H; jeg har nok mine visjoner i forhold til hva slags bilder jeg ønsker å ta, men å omsette visjonene til praktisk handling og konkrete resultater er ikke så lett bestandig.

vh fred s
Birthe H.

Forresten tror jeg det er en spælsau!
Mvh.Birthe
Lars Ivarson F.

syns håvard f seier det fint..sauen gjer biletet..flotters
Avsluttet .

Setter man tankene og fantasien litt i sving, blir det assosiasjoner til "hei, da skrek han villt den styggen"....bortsett fra at dette er Romsdalseggen og ikke Gjendin-eggen, ja noe Peer Gyntsk fikk jeg ut av dette nesten surrealistiske bildet....men detter er dog virkelighet, og ikke en av Peers løgner til mor...storslagent..igjen.

mvh Ulv
Kirsten H.

Dette er definitivt en spælsau. De er små og lette til beins, dessuten hører de til rasene som ikke er foredlet, en slags ursau. Jeg har spunnet mye garn fra denne sauetypen. Spørs om du fanger denne i garnet, he, he...
mvh Kirsten
Fred S.

Skulle akkurat til å takke Ulv S da du også dukket opp Kirsten H: Takk til deg også, veldig hyggelig, og også fint med info fra en som har god kjennskap til både sau og ull.

Ulv: Interessant assosiasjon, og jeg assosierere videre, til en artig tilfeldighet når vi først snakker om egger og firbeinte ( eller trebeinte):
Dagen etter at hadde sett Peer Gynt på Gålå i fjor sommer, gikk vi "gjendineggen", eller rette sagt Besseggen. Der møtte vi av alle ting en diger reinsbukk. Den stod i ro, og lot seg fotografere av fjellvandrere som var mer eller mindre overveldet over møtet.

PS: Nå er det forståsegpåere som hevder at Bessegen ikke er Ibsens Gjendinegg, men at det derimot er Knutshøe, som ligger på motsatt side av Gjendevatnet.....

Og når vi først er inne på Besseggen: Hittil har den vært Norges mest omtalte egg. Bare vent, om få år har Romsdalseggen inntatt den posisjonen. Besseggen er faktisk "barneskirenn" sammenlignet med Romsdalseggen

vh fred s
Fredrik S.

Dette var virkelig flott!

Nydelig fjelllandskap, med spennande lysspel, og fine haustfargar. Dei dramatiske og truande skyene gir bildet liv.

Den ruskete sauen er sjølvsagt eit pluss. Det var noko med oppsynet på denne sauen som liksom passa seg så godt til det ville landskapet. Det er jammen ikkje lett å få til spennande bilder av ein sau til fjells, men det har du absolutt fått til her.

Det er jo høgt til fjells, men den blir nok henta innan vinteren kjem. Eg har ofte vore med på sauesanking til langt ut i oktober. Har imidlertid sjeldan sett ein såpass shabby variant som denne :p

Mvh Fredrik S
Trygve B.

Mektig bilde. Dette er du god på. En natur som tar pusten fra en. prikken over i'en er sauen som skaper et veldig perspektiv over dette bildet. Bare det å fange en sau akkurat der, er jo en kunst i seg selv. BRA.
Fred S.

..og takk til Fredrik S og Trygve B.

Har forresten lagt ut sauen en smule forstørret. Ser jo ut som den har "kjøpepels" utenpå ulla. Konkluderer også med at det ikke er en trefoting, noe annet ville jo egentlig være utenkelig, men litt moro å lufte absurde tanker...

vh fred s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu