romsdalsalper
Et knippe romsdalsfjell (og et gløtt av Romsdalen), sett fra Romsdalseggen. Fra v. bl.a. Vengetindene, med Blånebba foran, Kalskråtind, og Romsdalshorn
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-09-05 12:50:24
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger217
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_547852} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .

Ennå en gang drar du oss med ut i den ubeskrivelige dramatisk vakre norske fjellheimen.
Du skaper et sug og forrykker balansen hos den som betrakter dette bildet.
Det er en prisverdig, sjelden og god følelse.
Kjeglelys og minimale lokale regnbyger filer på taggene og gjør dem enda skarpere.
Morenene i forgrunnen er et betydningsfullt sannhetsvitne fra fortiden, antydning av sivilisasjon i nedre høyre hjørne viser vei inn i fremtiden, i godt samarbeid med elven.
Linjeføring og dybde styrker den gode helhetsopplevelsen som jeg har akkurat nå.
Estetisk, som nevnt, men også teknisk i særklasse, naturlig og helt befridd fra fiksfakserier - slik jeg ser det.
Takk for turen.
Tommy P.

Hva mer kan man si, som allerede ikke er sagt? :) Helt fantastisk. Liker veldig godt den lyse og fine fremsiden av fjellet, mens man kan bruke fantasien og tenke hva slags hemmeligheter som måtte skjule seg på den, tilsynelatende, mørke og dystre baksiden.
Lars Ivarson F.

først og fremst er det lyset som gjer dette biletet, som får fram dramatikken i biletet og skaper ei slags sangvinsk stremning hos den som ser..ville ha stramma inn i venstre kant..flotters
Odd G.

Er enig i alt det positive som er sagt over. Skal eg peike på to element som hever bildet ekstra, er det for det første liset, lysspelet, frå regntung grått i veenstre del, gjennom lys gjennom regn til solskin i høgre del. Vegen og dalbotnen som gir ein fargeklatt i det grå understrekar den dramatiske naturen med store høgder og djupner.
jon b.

Dramatisk, stemningsfullt, flott lys og bra komponert bilde fra romsdalsalpene.
Jon
Harald N.

Det er bare å slutte seg til all ros her.

mvhHarald
Fred S.

Takk for kommentarer. Ja, lyset er viktig her. Vi var heldige med været , for å si det slik; sol, varme og tørt fjell på den delen av turen der de største utfordringene befant seg( klyving og vandring på svært smale passasjer), og regn og mer dramatikk på himmelen på siste delen av turen. Dette er i det hele tatt en makeløs tur mht. naturmotiver, men avslutningen er et ork; nedstigningen til Åndalsnes fra det litt over 800 m høye "byfjellet" Nesaksla i øsende regnvær var et helvete....

vh fred s
Birthe H.

Mektig bilde med flott lys i v1!
Mvh. Birthe
Fred S.

Legger ut et bilde tatt noen timer tidligere. Det viser det panoramaet som møter en når en endelig kommer opp på selve egga, etter å ha vandret fra Vengedalen i småbratt terreng et par tre timer.Har ser en mer av Romsdalen, og dessuten Trollveggen/Trolltindene.
Stupet under steinen der kona sitter er nærmere 1000 meter....

fs
Line F.

Fikk Tidemand/Gude assosiasjon av dette nydelige bildet.. Fantastisk lys. Mykt og dramatisk på samme tid. Knallfint!
anders s.

nydelig stemningsbilde fra et nydelig stykke norge
åssen kom du deg opp? tok du heisen:-):-)
jeg for min del bruker mest 300mm,eren fra bilvinduet,da slipper jeg å bli svett:-)
mvh anders
Avsluttet .

Lyset! Som styrt flombelysning i en teatersal skinner de vakre strålene gjennom det tunge skydekket ned mot Romsdalen, innrammingen med den nære fjellskrenten og de fabelaktig Romsdalsfjell bak gjør dette til et storslagent naturfotografi fra et av de flotteste stedene i Norge....i mine øyne.

mvh Ulv
Kjell Ivar Ø.

Det er lyset i orginalen som bærer bilde Fred.
Fotogent vær men kanskje ikkje så triveleg tur vær. Flott komponert bilde.
mvh Kjell Ivar
Fred S.

Takk for nye kommentarer: Ja, hva har ikke lyset å si for et bilde...
Heis, Anders S ? Du har jo selv vært på Island og tatt flotte bilder; tok du heis der ? Latstaur; er uttrykket namdalingene bruker...
Ulv: Ja, definitivt et av de flotteste stedene i Norge, enten du snakker om Åndalsnes, eller Romsdalen i sin helhet. Men så har vi Helgelandskysten..... , og Lofoten, og Kjell Ivar Ø. er sikkert enig med meg i at toppen av alt er Sunnmøsalpene...

vh fred s.
Liv F. D.

Hei,
synes nesten dette bildet var enda bedte enn det forrige med sauen. Nydelig med lyset som bryter gjennon kommer i stråler fra en regntung veslandshimmel. Nydelig med det grønne mot Åndalsnes nede under Romsdalshorn. Liker også fjellformasjonen som går i en bue fra hornet og inn mot steinura. Fint at du tok med så mye i forgrunn (v-side) Det viser det golde fjellandskapet på nært hold, samtidig med at vi ser Trollveggen og alle de andre flotte fjellene i bakgrunn.

Jo - dette likte jeg definitivt!

mvh
Liv ")
Lone M.

Hei Fred :) Supert landskapsbilde. Minner mye om et kunstmaleri. Lyset er helt fantastisk flott. Lone :)
Ann T.

Wow Fred! Dette var et usedvanlig flott bilde! Et virkelig dramatisk bilde av mektig norsk natur. Lyset er fint fanget. Jeg føler at jeg vil skli helt ned i skråningen ned til dalen laaaangt nede hvis jeg kommer for nær til dette bilde. Få den ut i stor format og opp på veggen!

Best regards, Ann
Jon K. E.

Majestetisk, med dramatisk himmel. Flott!

mvh Jon
Torbjørn M.

Hei Fred.
Dette er meget meget flott, meget fin komposisjon, flotte farger, fine kontraster/lys og en god skarphet.
Mvh Torbjørn
Håvard F.

Lyset og det fine skinnet skydekket lager kler naturbildet ditt Fred. Vakkert
mvh
Håvard
Roger K.

Hei Fred!
Nå får du det til å krible i mine turføtter, men desverre har det blitt litt mindre av. Her har du i alle fall fanget et fantastisk lys i vår fjellheim. Krever litt fototeknisk forståelse og noe du mestrer godt. Spenning og mystikk der du får et lite glimt av en rolig dal nede i høyre hjørne. Sånt kan eg lik :-).
Mvh Roger
Heidi N.

Virkelig flotte fjell du har foreviget her! Fine utsnitt i begge bildene. Lys og farger sitter godt. Kan tenke meg at det er full uttelling når toppen er nådd. :)
Heidi
Fred S.

Hei, og takk til alle dere siste også. Veldig trivelig.

vh fred s
ingebjørg fyrileiv g.

Fabelaktig lys! Bildet er bra, men tenkt om du hadde hatt tela her... hoho, for noen muligheter!! Når det er sagt er det jo helt greit å se åkerflekken der nede. SIkkert fine fjell å springe opp :)

Hilsen Ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu