Produksjon av neste års macromotiver 2!
Her er vel det store spørsmålet: Hvordan får jeg begge hodene skarpe?
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF Micro 105mm
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetEv +0,3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger265
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_54823} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Arild K.

Artig bilde, bra fanget !
En av måtene å få begge skarpe på er jo å blende ned objektivet, lukkertiden blir lengre og bakgrunnen tydligere.
Så jeg tror kansje en kombinasjon med å prøve å få begge insektene på samme plan som kamera og ved å blende ned det som trengs, bruk nedblendingsknappen, er å foretrekke.

Mvh AK
Trond H.

Enig med AK, veldig morsomt bilde. Du har jo litt å gå på med lukkertid, så en litt mindre blender er kanskje svaret ja... (uten at eg av den grunnnn ville vært i stand til å ta et tilnærmelsesvis like bra bilde....ennå ;) )

MVH TH
Eirik H.

Poenget er vel å få begge hovuda parallellt med filmen/billedbrikka. Då får du begge hovuda skarpe sjølv med stor blender. Trur det er slik i teorien iallfall :)
Avsluttet .

Kul makro. Grei komp!
IvAR.T
Øyvind K.

Teoretisk er det enkelt, verre i praksis. Som AK sier er det alltid en mulighet å blende ned, men det gir andre uønskede effekter, som skarpere bakgrunn. Ellers må insektene i samme plan, og det kan være ødeleggende for komposisjonen.

Jeg synes likevel at dette var et brukbart bilde, og komposisjonsmessig funker det absolutt bra.

-Øyvind
Kjetil H.

Virkelig bra dette, til tross for manglende dybdeskarphet.

Hva med en runde med kloneverktøyet i PS for å få begge hodene skarpe?? Selv Ingrid Espelid juksa litegranna :-)
Jan W.

Flott fanget.

Ellers enig med de foran at det er rom for tekniske forbedringer.
Men det er jo alltid såre enkelt å se i ettertid hva man kunne eller burde ha gjort.

Jan
Øyvind A.

Fint bilde dette, Jostein. Skarphet på begge hadde selvsagt vært å foretrekke, men likevel. For mye nedblending gir ofte sjenerende bakgrunn. Det beste her ville vel ha vært å justere standpunktet slik at de ble liggende i samme plan, det ville vel neppe ødelagt komposisjonen. Men slikt er jo lettere sagt enn gjort, da.
mvh Øyvind
Ketil K.

Fint bilde, velkomponert med nydelig bakgrunn. EV på +0,3 ville jeg også heller brukt på mindre blenderåpning/større dybdeskarphet. En oppletttingsblits på fx -2,0 (for å øke detaljeringen i mørke partier) kunne også vært anvendt. Skarphetsplanet tror jeg ikke er lett å treffe bedre enn du allerede har her.
Nils B.

Funker dette Jostein, men som du har oppdaget er dette ikke helt lett. Mange gode forslag over denne kommentaren, men når jeg forsøker meg på denne typen motiver skal jeg garrantere deg at mitt kamera ikke er i vadder. Det første jeg gjør er og finne den visuelle vinkelen og forøke og legge kamera i den. Blenderern er en selvfølge og det samme gjelder avstanden til målet. Men lett, neida det er det ikke.
mvh Nils
Nils B.

Funker dette Jostein, men som du har oppdaget er dette ikke helt lett. Mange gode forslag over denne kommentaren, men når jeg forsøker meg på denne typen motiver skal jeg garrantere deg at mitt kamera ikke er i vadder. Det første jeg gjør er og finne den visuelle vinkelen og forøke og legge kamera i den. Blenderern er en selvfølge og det samme gjelder avstanden til målet. Men lett, neida det er det ikke.
mvh Nils
Jostein M.

Takker for tilbakemeldinger. Tror en kombinasjon av det som blir sagt her er det som skal til. Neste gang får jeg ønske at de sitter på et 100% rett strå. Litt større dybdeskarphet. Bra lys, vri kamera så klikk. Da sitter`n tenker jeg.
Mvh
Jostein
Avsluttet .

Fint arbeid Jostein. Meget godt fanget. Forøvrig en interessant diskusjon.

Vh Svenn
Mehrzad G.

Dette likte jeg !

mvh Mehrzad

Vegard E.

Gjenbruk av tittel, ja. Like før du får jobb på desken nå ;)
Neida...synes dette er knall, jeg. Skulle jeg fått begge skarpe, ville jeg prøvd å plassere meg slik at det ble like lang avstand til begge. Men da tror jeg du kan si farvel til den pene komp'en din her.
Thorfinn B.

pluss for fin og rolig bakgrunn samt bra komp.
Stig S.

Åssen klarte jeg å gå glipp av denne da, mon tro.... Selvfølgelig er målet å få topp skarphet hele veien - der har du fått mange gode tips over. Men som helhet synes jeg dette bildet er veldig bra, ikke minst med tanke på komp og farger! Likte det - absolutt:-)

--stig--
Jonas L.

Meget pent.
Enig med TB.
mvh JL
Carsten A.

Så ikke dette før nå - meget fint gjort. Vel, det er bare en måte å gjøre det på, nemlig å få begge hoder i samme plan. Og så må opptaket også gjøres vinkelrett på det plan som dannes av hode og de bøyde kroppene. Sagt med andre ord, du har ett - 1 - valg mht. opptaksvinkel. Prinsippet er mao. enkelt å beskrive - men så var det utførelsen da.....

Dette er den eneste rød Agrion-arten vi har her i landet. I motsetning Lestes-artene holder denne vingene sånn noenlunde i samme plan som kroppen, såvel under parring som i hvilestilling på en plante.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu