Tett på!!!
Enda et måkebilde fra meg, men denne gangen kom jeg virkelig tett på og lyset var flott. I tillegg synes jeg det var en litt spennende bakgrunn som hadde noen spennende farger!
Utstyr
  • Canon EOS D-60
  • Canon EF 80-200, 2,8L m/2x conv.
  • Brennvidde400 (640)mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger248
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_54830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Rune N.

Dette var flott!

mvh
Rune
Jostein M.

Joda dette var tett på. Synes det mangler litt skarphet. Tror også ev 0,3 - 0,7 ville fått fram en del mer struktur i fjærfrakten. Flott bakgrunn som skaper ekstra liv i bildet.
Mvh
Jostein
Torgeir S.

Hei og takk for kommentarer! Jeg ville nok ikke ''pushet'' bildet mer med USM, jeg har brukt det som jeg mener tjente bildet godt nok. I tillegg er det et utsnitt som jeg syntes fungerte bra nok! Hadde dette snittet dekket hele billedbrikken ville selvfølgelig skarpheten vært enda bedre men her har jeg snittet ut til 1786x1250 pixels.

Mvh. Torgeir

http://tsfoto.no
Fredrik M.

Wow! Dette var virkelig flott! Denne måsen var jammen ikke særlig sky av seg :-) Genialt og vakkert.

mvh hr Meyer
http://hrmeyer.starthotel.dk
Torbjørn L.

flott med gode detaljer :)

mvh

Torbjørn
Jan W.

Fint portrett med flotte farger!

Men her er mine forslag til forbedringer neste gang.
For å kunne få med alle de flotte detaljene i fjærdrakten som bør vises i slike close-up portretter kan du forsøke å komme så nær at du kan ta bilde uten konverteren. Det burde ikke være noen stor utfordring når det gjelder måker. Konverteren fjerner nemlig det meste av detaljene i fjærdrakten, selv om du blender ned til f9. Jeg går utifra at blender instillingen du oppgir er uten konverter faktoren. Det er jo umulig å få f4,5 med en 2x konverter på et f2,8 objektiv.
Jeg ville også vurdert farge inndelingen på bagrunnen og forsøkt med flere bildevinkler. Personlig synes jeg det hadde gitt en bedre balanse i bildet med selve hodet omgitt av en farge.

Vel det var mine 2 skillings.

Jan
Torgeir S.

Hei Jan, takk for fyldig kommentar. Vel, jeg må nok være enig at det kan være mulig å komme nært nok uten konverter, men jeg likte fargene og lyset som fremkom på dette bildet. 4,5 i blender er det korrekte blendertall men ikke korrekt lysmengde som vil bli 2 blendere mer som i dette tilfellet vil bli 9,5. Er også litt enig i fargeinndelingen men jeg syntes begge disse fargene var så knalle i lag, og dessuten så var faktisk denne måsen så pass sky at den stakk av før jeg fikk tatt flere!

Mvh. Torgeir
Tom E. F.

Flott eksemplar av fiskemåke, Torgeir!
mvh Tom
Dag Frode H.

Hei
Flott portrett dette, men synd at så mange detaljer i fjærdrakta ble borte.
Mvh
Dag Frode
Øistein T.

utrolig flott!! og ja, fargekombinasjonene var elegante! USM gir ingen ytterligere oppskarping her forresten.
Carsten A.

Vel, bildet er jo OK, men enig i at den noe ''glattslikkete'' fjærdrakten ikke gjør seg så bra. Om årsaken ligger i kombinasjonen objektiv/konverter skal være usagt, effekten her minner mye om overdreven støyfjerning (f.eks. med program av typen Neat Image). Ut fra dette er jeg litt usikker på hvilken rolle bildebehandlingen har hatt for resultatet. Og mer USM på dette bildet vil være direkte feil.

Ellers er det nok litt vel raskt å si at ''Konverteren fjerner nemlig det meste av detaljene i fjærdrakten, ...'', slik JW gjør. Dette avhenger sterkt av hvilket objektiv og hvilken konverter som er i bruk. Selv bruker jeg ofte Canon 70-200/2.8 med en 2x Canon Mk.II konverter, og det gir resultater som bare er litt svakere enn objektivet selv (og det er jo enestående bra) - dette vurdert ut fra full åpning eller 1 trinns nedblending (altså effektiv blender f/5.6 eller f/8). Mitt bilde nr. 70144 er et eksempel på 400mm med 2x konverter. Også med mitt tidligere Nikon-utstyr har jeg fått meget bra resultater teknisk sett med kombinasjoner av bestemte objektiv og dedikerte konvertere, se f.eks. bilde nr. 70248

MVH CA
Per R. G.

flott
monica p.

Flott måke med en flott bakgrunn, men er nok enig i at detaljene i fjærdrakta har forsvunnet litt, men den fikser du neste gang ikke sant???:o)
Bildet var fint uansett.
Mvh Monica:o)

Ps: skal svare på den mailen din så snart jeg en gang får tid i livet..................Sukk,råstress for tiden.
Mehrzad G.

Dette var skarpt og flott !

mvh Mehrzad
Hans-Einar O.

Tett og fint med herlig bakgrunn! Ville gjerne hatt øyet ørlite grann skarpere, samt litt mere tegning i fjærdrakten som nevnt.
Ellers bare suuupert ;-)
mvh Hans
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu