Blåmeis
Jeg øver fortsatt på småfugl-foto. Jeg har vanskelige arbeidsforhold. Må stå bøyd i en underlig vinkel og bruker gardinene som kamuflasje der jeg stikker linsa ut fra soveromsvinduet.
Fuglene ser meg med en gang. Ryggen min verker, og fuglene sitter på naboenes tak og venter på at jeg gir opp. DA er det full fart til maten.
Enkelte ganger er de så sultne at de flyr til maten selv om jeg er der med kameraet. Da er de ikke stille i ett sekund. Jeg synes godt de kunne posere for meg når jeg forer dem. :)))
Utstyr
  • Nikon D90
  • Nikkor 70-300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger147
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_555692} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Lars Ivarson F.

stilig av blåmeisa i rutsjebanen..flotters
Kolbjørn P.

flott bilde av blåmeisen dette Solvår, stilig historie
mvh Kolbjørn
Bjarte W.

Ser ut som den er klar til å hoppe av gårde, eller kanskje den holder øye med matfatet og venter på klar bane? Fanget i rette øyeblikk. Fint og skarpt med en behagelig dus bakgrunn.
- Bjarte
Svein Ove L.

Et greit bilde av lille blå i fin positure. Fin dus bakgrunn.
Du får prøve å sette deg ved vinduet uten å gjemme deg bak gardina for de blir fort vandt til deg.. Gardina i bevegelse skremmer fuglene.
Heidi N.

Godt forsøk dette her. Litt mørkt ansikt på fuglen, i tillegg er det ikke helt 100% i fokus. Rolig og fint miljø rundt.
Heidi
Harald N.

Fint av blåveisen på hoppkanten.

Mvh Harald
Kirsten H.

He, he....jeg kjenner igjen beskrivelsen under. Jeg fant også ut at meisene ble fort vant til at jeg beveget meg inne i rommet. Hvis jeg gjemmer ansiktet mitt bak kameraet når jeg nærmer meg vinduet, går det bra. Fint av den lille blåmeisen, rolig og fin bakgrunn. Vi får øve videre, en dag dukker det opp en sjelden fugl, og da gjelder det å ha teknikken inne. Ha en fin dag!
mvh Kirsten
Janne F.

Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen din og synes som deg at det moro å prøve seg på nye motiver. Inspirerende når man føler at man nærmer seg. Mangler litt på skarpheten her, men en fin positur på fuglen og god komp.

Tror nok på åpenheten så fuglene venner seg til deg. Her forleden satt likegodt svartemeisen seg på foten min! Lykke til videre.

Hilsen Janne
Oddmund K.

Bra bilde av blåmeisa i stilig positur og morsom undertekst...småfuglene bryr seg lite om jeg er der så jeg setter kamera på stativ ca 3 m fra foringa, fleecejakke over kamera og objektiv demper lyden...campingstol og kaffe :)
Mvh Oddmund
Helge H.

Fint av meisen i fin positur. Jeg begynte selv i det små for ca 1 år siden. Sto i stua og tok bilder gjennom vinduet. Nå ha jeg avansert til kamo og stativ.

hh
Avsluttet .

Slitomt å være fuglefotograf høres det ut som..men du fikk jo et fint bilde..liker komp og farger og fin positur!
Håper tyggen er bedre nå!
hilsen
Tove
Solvår B.

Tusen takk for tilbakemeldingene og gode råd!
Fuglene må altså bli vant til meg. De reagerer ikke når de ser meg gjennom vinduet. Campingstol og stativ høres ikke så dumt ut - hvis det skulle bli opphold en dag.
: ) Solvår
Trygve B.

Den var flott, Solvår. Her her har du gjort en kjempejobb . Vær stolt over dette bildet. Jeg har ikke noe å bemerke utover kun et ord: flott. Mvh Trygve. Ja og så den fine teksten til. Det var jo halve gleden å lese den.
Maria E.

Flott bilde Solvår!!!
Vi har flyttet og her kommer det mange fugler, så snart skal jeg også prøve meg på dette :)

Ha forsatt en fin dag.

Maria
Alf B.

Flott bilde med artig undertekst å ja er enig att det ikke er lett ta bilde av småfuglene men syns du har grett deg bra jeg ble jo riktig så fint dette da.

Alf
Bent S.

Flott av blåmeisen, fin bakgunn og god komp.

vh
Bent
Gunnar F.

Flott av blåmeisen i fint miljø. Godt komponert med fin bakgrunn. Mvh Gunnar
Solvår B.

Tusen takk alle sammen!
Maria - så hyggelig at du er tilbake på dotten. Jeg har lurt på hvor du ble av. Gleder meg til å se nye bilder fra deg.....og fra alle dere andre.
: ) Solvår
Duy P.

Hei Solvår.
Kjenner meg igjen at det koster smerter og ... for et motiv.
Selv om ikke helt skarpt, men artig positur, difus bakgrunn og fine farger. Keep on :)

duy
Frode L.

Hei.

Her har du fått mange gode råd :-)
Fin sitteplass, ikke helt skarp, men det kommer nok, fint lys og flotte farger mot en fin bakgrunn.

Frode.
Hans-Jørgen H.

Nei å nei Vårsol....
Slit ikke ut rygg og nerver med å stå krumbøyd bak gardinan...
Kjøp inn ei dukkestue e.l snarest og innstaller deg i hagan, eller skjær høl i vaggpanelen og lag deg skyveglugge.
Mulig Pedron eller broren er drevne snekkere og monterer ei tittarbu snøggere enn svint...
Men de er vel kanskje allerede jaga over alle hauer...Så her er gode råd dyre Solvår!
"Svensken" på den fine greina er flott han!
Good luck med prosjekt "tittarbua mi"
Tyrin.
Elisabeth M.

Flott komponert av blåmeisen - ser ut som han er i startgropa:))
Skjønner godt historien din. Har ofte tenkt at naboer eller tilfeldig forbipasserende må tro jeg har tørna helt, når jeg har fotogymmen!! Altså vandrende rundt i merkelige stillinger for meg selv:))Hehe
Men mange gode tips her:)
Bra jobba Solvår:)

vh/Elisabeth
Solvår B.

Tusen takk Duy, Frode og Tyrin!
Godt å få oppmuntrende ord fra drevne fuglefotografer. Jeg kommer aldri til å bli like god som dere, men jeg er så sær at jeg synes det er artig med "umulige" prosjekter. Det er slik jeg lærer, selv om det kan ta tid.
Tyrin - Jeg bor i veldig tettbygd strøk (og har gode naboer - en med et epletre), men hvis jeg skal få en tittarbu, blir det umulig å få gode bilder. Naboens kjøkkenvindu eller .....mitt soveromsvindu..eller...som bakgrunn, er vel neppe det fugleelskerne ønsker seg. Ikke jeg heller.
: ) Solvår
Solvår B.

Tusen takk til deg også Elisabeth! Du kom imellom.
Naboene mine har vent seg til kameraet mitt nå. De vet at jeg verken ser eller hører når jeg kryper rundt. Nå spør de: Har du ikke kameraet med i dag?..hvis det skulle hende.
: ) Solvår
Torbjørn M.

Hei Solvår
Det er et nudelig bilde du her viser av den skjønne fugelen. Bildet har en fin beskjæring, fine farger, fine kontraster/lys og en god skarphet. Fin bakgrunn i bildet.
Mvh Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Velkomponert flott bilde av kjøttmeisen!
Teknisk også upåklagelig.(etter mitt syn:)

Inger Anne
Bjørn T.

Nært og fint av blåmeisa. Fine farger og komp, framstår kanskje litt vel mørk og mangler litt på skarphet. Du har fått mange gode råd her - jeg liker å bruke monopod, gir rimelig god støtte samtidig som du har en del fleksibilitet. Mvh Bjørn
Erik L.

Ettersom du ikke har lagt ut så veldig mange meise-bilder forutsetter jeg ta du er i begynnelsen av din karriere som småfugl-fotograf.
Med det som utgangspunkt, synes jeg du har fått til et meget severdig resultat. Det er godt eksponert, flott positur på fuglen, et spennende miljøinnslag med kvisten og rolig bakgrunn.
Fuglen har rimelig skarphet med en god del detaljer i fjærdrakten.
Komposisjonen sitter og helhetsinntrykket er meget godt.
Jeg ser for meg at du nå raser inn på nærmeste KID-butikk og kjøper kamuflasjegardiner, for dette går bare en vei -> fremover.
mvh. Erik
Lisbeth S.

Et meget godt fuglefoto, må passe deg så du ikke blir tatt som spaner bak gardinen !, denne har du i hvertfall fått god blikkontakt med.
mvh Lisbeth
Liv F. D.

Hei Solvår,
så utrolig nydelig av blåmeisen. Vakkert levert fra deg!

mvh
Liv ")
Odd E. k.

Et nydelig bilde av blåmeisen oppe på kvisten. Upåklagelig skarpt og i flotte farger. Utmerket bakgrunn, positur og utsnitt. Meget bra fanget Solvår.

Mvh

Odd E.
Solvår B.

Tusen takk alle sammen! Jeg blir oppmuntret til å jobbe mer med fuglefoto.
Erik - Jeg prøvde meg litt i fjor også. Husker du ikke alle bildene jeg har lagt ut? Slikt må en lærer huske. hehe. Det blir ikke kamuflasjegardiner på mitt soverom. :))
: ) Solvår
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu