Huttetu!!!
Ville tilstander oppi Drivdaln der den berykta flodhestjyplingen Willfred har gomla i seg heile vinterlageret med mandelpottitt.
Drivdalsgubben er fra seg av fortvilelse og flykter i redsel oppå taket der han med smultring på høygaffeln prøver å lokke flodhesten ut av kåken.
Gubben er blitt så lettskremt etter at han for ei tid tilbake under svært hasardiøst sprengningsarbeide nedi Drivdalshølen blei slynga ut i sfærene og tilbakela opptil flere runder rundt kloden uten gebiss og underhose...

Kjærringa huier og kjefter vilt der hu runder husnova og svartmeisen Per undrer seg storlig over hva gubben holder på med. Drivdalsugla holder oppsikt med dramaet der hu har fått besøk av Tor granmeis.

Men sjå dere:Bak gardinan står attpåklatten Simen og ler seg skakk over opptrinnet...
Makan tell tilstander!
Hva blir det neste?
Intet som overrasker meg mere....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-10-31 19:49:20
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-10-31 19:51:47
    Versjon #3
Utstyr
  • canon 7-d
  • sigma 120-300 mm, 2,8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger240
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_557897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Ingrid Milly L.

Ikke meg heller! Fantastisk seanse dette som har gått for seg oppi Drivdalen. Kunne vel ha vært dramatikk nok til teater for hele drivdalens innvånere og flere til dette.Men er det noen muligheter for flodhester til retrett fra dette området og til mer varmere vatn og sydligere bredder?
Fin underholdning og takk for smil..
Mvh. Ingrid Milly
Line H.

Å i hel...nå er hett oppi Drivdaln,Hva harn Willfred stelt i stand nå da.Den gutten er rene sluket. Ern sprengt? Huset eksploderer vært øyeblikk.Nei og nei.Alle mann til pumpene.Hent klyster,ring sjukestugu og vetrinærn.Her blir det rene borkekrigen mellom mann og føde.Best gubben beholder smultringen sjøl som nødproviant i bomberommet.Willfred er gul av kvalme stakkars.
Her er det bare å søke dekning, inn med gebisset,på med boxern,ta med kjærringa og ungen.Hvordan skal dette gå? Ikke en potitt igjen.Nå må Tove,Tyrin og Solvår komme med gode råd.
Huttemegglad jeg er i Asker nå......

Line x matmor med ribba kjøleskap...
elin a.

Hehe, det ble uttelling på loppisen ser jeg.
Strålende i ord og bilder, som vanlig fra deg:))
elin
Avsluttet .

Maken til drama! :)
Artig historie og bilder som vanlig fra deg.

mvh Øyvind
Line H.

Blir så satt ut av dette drama så jeg glemte å komentere bilde.
Blir så imponert av lekenheten og fanasien din.
T.o.m levende statister.Sannelig har du tålmodighet også.
Gode eventyrfarger.
Takk for nok en latter.

LIne
Dirk R.

hehe så bra og morsomt, herlig.
hilsen dirk
Knut Børge S.

Steike! Spennende saker dette. Venter spent på fortsettelsen. Fantasien din er bare fantastisk Hans Jørgen, og det er som alltids en fornøyelse å se bildene og lese historiene dine.

Knut Børge
Roy Arne K.

He he he he
Da er du og Drivdalsgubben i gang igjen???
Her er det ikke så mye å si annet enn at jeg liker det jeg ser.
Dette er skikkelig humoristik - det er bra.

RAK-foto
ketil g.

Dette kaller jeg kveldens scoop!

ketil
Frode L.

Hei Hans-Jørgen.

Det begynner virkelig og bli drama hos deg nå, nå må du trø varsomt frem.
Nok en herlig historie med flott bilder til, hadde sansen for han guttungen i vinduet.

Frode.
Svein Ove L.

He he.. Fantastisk fantasi du har..
Og gode bilder..
Elisabeth M.

Hahaha - ler meg skakk:) Fantastisk!
Og hvilket drama der oppe i Drivdalen - hvor enn det måtte være... Håper det er langt unna her...!
Veldig bra Hans-Jørgen, - er imponert over koreografien med fuglene:))
Ha en fortsatt fin kveld - takk for latteren:)
vh/Elisabeth
Eli S.

Så det var der han havna, han Wilfred. De hær må ha gått støggeli fort. Om fredan seinnt æ hain og mamman hains me hurtigruta mellom Trondhjæm og Bergen. Åsså havn'n i Drivdal'n. Koss i all værden ha de gått for sæ? De kain vi bare spekkuler på. Gnir mæ i haue æ no.

Du imponerer stadig vekk med disse historiene dine med flotte bilder i tillegg.

Ha ein fin kveld fortsatt og takk for latteren.
:) Eli
Duy P.

Et godt smil eller knekkende latte før øyne faller ned.
Er dette bua du fant på markedsmotivet mr Tyrin. Det krydder mye her. Venter på fortsettelsen fra eventyrskogen fra Drivdalen.

duy
Solvår B.

Odd E. - nå synes jeg du bør ha dårlig samvittighet, altså. :))) Hvis du hadde sendt litt av din stooore mandelpotetavling til Line da Willfred og Mamma var på besøk, så hadde ikke Line sendt dem ut på vandring, og Eli hadde ikke fått besøk og satt dem på Hurtigruta og.....
Jeg tror Willfred har sneket seg av Hurtigruta mens Mamma slumret på øverste dekk. Antakelig hadde han motorsykkelen et sted. Ellers hadde det vært umulig å komme seg SÅ fort til Drivdalen. Han har kjent lukta av mandelpotet helt ut til kysten. Her trengtes ingen GPS. Lukta var nok. Jeg tør ikke tenke på hvilken fart det har gått i.
Og slik skjer altså dette dramaet i Drivdalen. Jeg synes ikke vi kan bebreide Willfred. Han er god på bunnen, men fryktelig sulten. Ser jo at han allerede har fått sin straff, så gul som han er blitt. Har sikkert voldsomme magekramper.
Nå blir det vel slik da Odd E. at du må sende mandelpotetavlinga di til Gubben. Du kan ikke la hele slekta sulte gjennom vinteren.

Nok en ellevill historie fra deg Tyrin, og fuglene spiller på lag. Herlige bilder.
: ) Solvår
Håvard F.

Hehe takker for smilet Hans-Jørgen :)
Ha en fin dag
mvh
Håvard
Bjarte W.

Veldig kreativt og bra. Fin komp - god humor - liker dette.
- Bjarte
Lisbeth S.

Her skjer det ting som alltid og takk for det, et meget Kreativt og stilig underholdende bilde med veldig artig undertekst,
mvh Lisbeth
Odd E. k.

God morgen Tyri!

Ler meg skakk Tyri, kattene flykter opp på taket og i trærne her i huset, i vill fortvilelse over høylytt gapskratt..
Makalause tilstander i drivdalen der gubben har gått på sterke medikamenter etter den skremmende ferden etter den kraftige eksplosjonen, der han for opp fra Drivdalen og ut i rommet ute av stand med å kommunisere med noen, så tannlaus som han var.
Sist gang Flodhesten herjet driftsbygningen, så endte det i forferdelse. Håper ikke Willfred leter etter den siste potteta nå da. Skummelt med gubben på taket da, enn om han ramler ned i gapet til Willfred. Jeg har bestilt kokpotet idag som kommer til Wilfred, blir tømt ut på tunet, der lukten kan spre seg med vinden og lokke slekten tilbake til drivdalen så ikke Line får de i fanget. Attpåklatten Simen har ikke opplevd styr på garden før, så innerst inne er han vettaskremt, men lar latteren trille i undring bak gardina. Drivdalsugla kjenner godt historien på garden, den er våken natten gjennom og vet hva som lusker i buskene natterstid.
Hun er mildt sagt sjokkert over at historien med flodhesten gjentar seg.
Kjerringa på garden tar snart ut skilsmisse nå, greier ikke alt oppstyret med gubben. Eli, orkdalssodd vil kunne roe ned situasjonen, ta deg en tur med toget da, kaffe og vafler forventes at du også tar med, gubben frakter deg til gards fra stasjonen i hest og kjerre. Solvår, gubben har enda ikke glemt eplene som forsvant av treet, men mulig du kan godsnakke med han da nede i veien hvis han er neddopet på medikamenter. Da kan du være med på selskapet. Det er meldt en frisk fønvind ned dalen om dagen, så godt å kunne sitte på tunet og smake på trakteringa Eli tar med, langbordet er utplassert, bare maten venter...
Hutteme tu, Tyri, litt av en domumentasjon du viser fra elendigheten!

Mvh

Odd E.
Marit O.

Herlig historie og bilder Tyrin
fantasien din er som vanlig på topp :)


Fin dag!

Mvh

Marit
Tommy S.

Hei

Blir ikke lett å få den flodhesten ut av huset.
Artig bilde med en like artig historie.

Tommy S
Inger Anne Maritsdotter V.

Fantaastiske bilder og en fabelaktig historie,
fra både deg, Odd og Solvår,
for et drama:))

Hærlig, Tyrin(!!)

Gler meg til fortsettelsen;))

Inger Anne
Avsluttet .

Kjempemorsomt og flott foreviget!!
Hilsen
Tove
Bent S.

Artig serie og god historie :)

vh
Bent
Tove H.

Håh... det er det frekkeste! Ser jeg at Drivdalsgubben på taket stjeler smultringen fra Willfred med den fordømrade høygaffelen sin? Skal den stakkars flodhestungen dø av sult? Se... han er alt blitt gul av sult!!!!
Jeg blir syk av å se sånne bilder! Lille Willfred som la seg på hjul etter pottitduften, eller smultringduften... brøt alle fartsgrenser ... kjørte i timesvis i rundkjøringen i Hvittingfoss... gul og svimmel veltet han av sykkelen i eventyrskogen. Smultringer er bedre enn pottitter, hyyyylte han... Men akk, her var det noen som ikke unnet ham maten. Kan du Solvår, med dine kjempekrefter, ta og skambanke denne drivdalsgubben en gang for alle, putekrig holder ikke... kan du banke litt vett inn i knollen på ham?
Så kan du si takk for sist for de eplene med det samme :-)
Pass på at gubben holder seg unna Willfreds kokte pottitter fra Odd E, ellers har vi ingen Willfred mer...
For en strålende dokumentasjon, for en fantastisk serie, Tyrin! Eventyrlig bra tatt!

Tove
Hans-Jørgen H.

Takker så mye!
Veldig morosamt...
Du har nok helt rett i dine antakelser Solvår...
Arme Willfreden blei nok satt på diett bestående av muffins og skoleboller av hu Line som var pottittlaus og Orkdalssodden hennes Eli festa seg dårlig tell tarmtottan og kom ut igjen som gasskyer som la seg som et skoddebelte oppeteer heile Trondheimsfjorden og la seg som et teppe over Lerkendal stadion så trønderne knapt fant veien tell nettmaskan i kampen mot Brann.
Da han sto på hurtigrutas dekk og kjinte den liflige eimen av mandelpottitt oppfra fjellom var ikke veien sein opp tell Drivdaln...
Nå satser vi på at han Odd kjøer opptell flere hengerlass med kokepottitt opptil Drivdalskåken..
og at itte den arge gubeen setter høygaffeln i snuta pån..Trur han er for lettskremt til slikt Tove etter romferden som nok tæra styggelig på nervan..
Ottar P.

Her er det meste nevnt, så jeg henger meg på. En fantastisk levende historie i ord og bilder.
Du skulle vært eventyrforfatter!!!!

Liv F. D.

Hehehe, ler av deg og disse komiske bildene og historiene Hans-Jørgen.

Takk for latteren :)))

mvh
Liv ")
Tone A.

Hipp hurra for kombinasjonen natur,fuglar, løgne figurar og humoristiske forteljingar. Takk for all låtten og fantasien som eg har fått frå dine bilde. Og du har hatt stor tålsemd til å få tatt akkurat dei bilda som står til forteljinga.
Mange gonger har eg skrive at dette må du laga bok av.
Gratulera så mykje med boka, Hans-Jørgen!
Nå vil eg så gjerne få tak i ei bok fortast mogleg.
Denne serien her har så mange figurar og får fram flott dramatikken. Herlege Simen som ler i vindauget til galskapen utanfor.Wilfred kosar seg med mandelpotetene ganske så upåakta trass sinte Drivdalsgubben. Ikkje rart at du har tråla loppemarket for å få tak løgne figurar. Det knallrøde huset gir ein flott kontrast her, innslaget med fuglane og den duse bakgrunnen med flott lys er eit pluss.
Gratulera så mykje med boka!
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu