Bonderomantikk
Bildet er tatt på Mo Gård -en av storgårdene i Jevnaker.
Utstyr
  • Canon 450D
  • Sigma 17-70
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger103
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_558137} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trond O.
Hei, fint fanget av noen interessante bygg. Fin natur med fine farger. Som du sier, bonderomantikk. Et litt vanskelig motiv å nyte på sett og vis, er sjarmerende med tilsynelatende skjeve bygg, men gir også en rar bevegelse i bildet. Tenker på bygg nr 2 som ser ut som det tipper forover. Det grå bygget bakfor og strømboksene blir en liten kontrast iforhold til tidsepoken, personlig kunne jeg tenkt meg uten. Men det er nok ikke lett å få til. Liker vinklingen for å få med naturen i umiddelbar nærhet, selv om det kanskje skjer litt vel mye i forgrunnen. Greiner, blader, tre, og øverst til høyre en liten glipe i innrammingen men som ikke gjør så veldig mye hvis man ikke skal nistirre og pirke.

Flott fanget, mvh. Trond.
Olav Bjarte K.
Hei! Jeg synes dette er et av dine beste bilder. Uten ei barmfager budeie på stabburstrappa ser jeg ingen romantikk i bildet, men det skildrer (en for oss) romantisk epoke. En bunad her hadde blitt i overkant. Personlig ville jeg ha hatt med litt mer bakke i forgrunnen, slik at ihvertfall en av gjerdestaurene hadde vært synlig i full lengde. Jeg er ingen tilhenger av å klone bort uønskede gjenstander i bilder, så koblingsboksene dokumenterer for meg ikke annet enn at bildet er tatt etter digitalkameraets oppfinnelse. Dette sagt uten å ville gå Trond i strupen. At ingen av bygningene synes i hele flater er også noe som trigger meg. Fine farger, fin kontrast.

Vennlig hilsen.
Olav Bjarte K.
Ps. Kom feil ut, stryk digitalkamera, skal være "kameraets". Ds.
Trond O.
Går meg ikke i strupen av slik, er heller ikke stor tilhenger av å klone bort ting som er i bildet. Var mer et bonderomantisk ønske at den ikke var der til å begynne med ;)
Harald G.
Rolig kara, det er bare et bilde.
Trond O.
Å, vi er så blide og enige at, men er en kjekk diskusjon mtp. kloning. Kan gjøre underverker, men er jo også en tukling med bilder. Og etikken rundt kloning og fiksing av bilder er støtt og stadig å se på forumet.

Og det er ikke bare et bilde, er et bra bilde! :)
Lasse B.
Dette synes jeg du har fått bra til. Gir meg en følelse av tilstedværelse og ro. Stien som fortsetter opp mot det gule huset gir bildet dypde. Det som forstyrrer harmonien er den skjeve veggen på det røde huset mot den hvite husveggen bakenfor. Er den så skjev eller er det et optisk fenomen? Strømboksen forstyrrer også litt, men jeg la ikke merke til den før andre påpekte det :)
Olav Bjarte K.
Harald, nå er vi der vi bør være! Ingen krangel, bare utveksling av synspunkter. Det må være dette vi har kritikken for - ikke bare søtladen enighet. Føler meg sikker på at mange er enig med meg i dette...

Appr kloning: Jeg har mest erfaring med film, og ønsker gjerne å låse meg selv ved å ikke klone. Det gjør at det blir litt mer vandring i teigen for å skjule objekter, f eks bak en busk. De som er yngre har kanskje et annet forhold til temaet, men da blir "gleden" av å finne vinkler borte, alt kan gjøres på kontoret. Det er vel derfor det finnes en bildekategori i forumet som heter manipulasjon? Vanskelig dette her - men JEG ønsker å f o t o g r a f e r e.

Vennig hilsen.
Sølvi Å.
Vakre høstfarger, rust og lysegrå vegger - idyllisk malerisk vakkert inntrykk !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu