Maritim fred
Bildet inngår i albumet Bømlo -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger50
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_559476} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Roar K.

Ja, snart slutt på sesongen for i år.
Her får man inntrykk av en båt som har levd en god del år og som kunne ha litt av hvert å fortelle hvis den kunne og fikk lov. Hadde sjøl en 18 fots tøff tøff for 40 år sia.
Enkelt og fint utsnitt som forteller sin historie. Den litt skrå kameravinkelen gjør seg.
Man var ikke så nøye med kamufleringa før i tia. Her ville jeg sett om ikke annet eksosrøret under dørken og ut bak fremfor slik der man kan pådra seg stygge brannsår når man skal bak i båten. Men eieren er kanskje som de gamle gutta på motocross sykkel tilbake i 50-60 åra som hadde opparbeida seg beskyttelseshud på innsia av leggen.

Roar
Solvår B.

Her er det virkelig fred i sjela. Et flott utsnitt av den gamle båten.
: ) Solvår
Walter S.

Jeg må stoppe opplitt her og nyte lyseblå himmel og skyene som speiler seg i sjøen rundt denne gamle sliteren av en trebåt.

Trebåter har sjel, sies det - og det er ingen klisjè. Av alle båtene jeg har hatt, minnes jeg med mest glede de av tre.

Den tverre hekken tyder på at den har blitt brukt som garnbåt en gang. Mulig at det var en rulle der før, på tvers, helt akter.

Alt er innen rekkevidde fra styreplasse, kompass i gimball-oppheng, lensepumpe i messing, omstyring og dekompresjonshendel (?) på toppen av motorkassa og koblingen på siden. Det er grove dimensjoner på eksosrøret, så det tyder på at det er en liten diesel under kassa. En Sabb G-modell, kanskje - på 10 hk med vribar propell?

Et meget fint bilde av en staselig bruksbåt. Jeg liker det godt, fordi jeg er glad i båter.

Takk for titten!

Mvh,
Walter
Per Harald G.

Takk for kommentarane! Ei spesiell takk til Roar og Walter, som viser ein inngåande kjennskap til trebåtar. (Håpar du tar det fint, Solvår;-)Det var ei fryd å lese:-) Takk for at de tok dykk tid til å skrive desse fine og grundige kommentarane:-)
Per N.

Joda her er det sjel :-) Tenk bare på hva tid det tok å lage disse årene , høyst sannsynlig uten bruk av maskinell hjelp. Nostalgi dette her.
Flott formidlet ifra deg .
Ha en fin helg.
mvh Per
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu