Vær deg selv nok
Bildet ble tatt i en travel gate i Sevilla i Spania. En fraskilt dame satt der og bad om hjelp. De aller fleste enset ikke damen et blikk en gang. Jeg kom til å tenke på Ibsen som innført begrepet: vær deg selv. Men trollene tilføyde: vær deg selv nok. Peer Gynt likte seg blant trollene. Peer var en egoist. Da kom jeg til å tenke på at trollet bor vel i oss alle. Vi kan så lett tåle andres nød, så lenge den ikke rammer oss selv.
Rent teknisk er ikke bildet noe spesielt. Det er bildets budskap som jeg ble hengende fast med.
Utstyr
  • nikon,coolpix p 300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetIkke noe spesielt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger135
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_559759} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Lisbeth S.

Godt dokubilde, komp, farger og lys
er bra, pluss for speilingen i vinduet.
mvh Lisbeth
Bent S.

Flott gatefoto og godt sett.

vh
Bent
Line H.

Reflekterte ord som passer til dokumentasjonen.
Alle kvinnenes ansiktsutrykk er talende i forhold til din siste setning.I et samspill mellom tigger og givere..ja gav de eller ikke ?
En liten bit Sevilla med viktig innhold.


Line






Elisabeth M.

Dette går jo rett i hjerterota både med bilde og tekst..
Jeg synes utsnittet ditt fra gatemiljø ble meget bra:)
vh/Elisabeth
Inger Anne Maritsdotter V.

Det går rett til hjertet mitt også,
det å ha empati for medmennesker....er visst ingen selvfølge....men en viktig menneskelig egenskap.......

Syns det er en god bildedok.
Liker utsnittet du har valgt,
et bilde som forteller en viktig historie.

Inger Anne
Solvår B.

Et flott, fortellende bilde.
Ansiktsuttrykkene på damene som går forbi og kvinnen som ber om hjelp, forteller mye. Hun ønsker virkelig ikke å sitte der. Fint med speilingen.
Jeg skulle gjerne hatt med beina på damene. Når de først er kuttet, ville jeg gjort et kutt nede nesten opp til damen som tigger.
: ) Solvår
Lars Ivarson F.

god doku der vinklinga også får med speglinga i glasa....flotters
Fred S.

Et motiv som etterhvert har blitt alminnelig, og et "motiv" en som turist ser stadig flere steder. Det spesielle med bildet ditt er selve tiggeren; en velkledd og tilsynelatende velstelt kvinne som har sett seg nødt til å ty til tigging.
Om hun virkelig er der av egen vilje, eller om det står andre bak tiggingen, vet en aldri. En vet heller ikke om dette er et symptom på finanskrisen i en del EU-land. Uansett er en bare nødt til å gå forbi de aller fleste, det er så mange av dem.
grei doku.

fred s
Trygve B.

Takk for kommentarer. Motivet berørte meg, og jeg er glad for at det også har berørt dere. Jeg stod lenge og observerte både forbipasserende og damen som tigget. Det som gjorde bildet for meg var i grunnen ikke damen som satt der, selv om det er trist nok, men de to lykkelige damene som har vært på shopping og som har nok med seg selv. De enset ikke henne som måtte ydmyke seg og sitte og be om almisser. Ja, Fred, det er nok et dilemma det du tar opp. Jeg ser det. I prat med spanjoler på stedet så sies det at 28 % av ungdommen er arbeidsløse, godt oppgående voksne sitter og selger lodd. Voksen ungdom kan ikke etablere seg, de må bo hjemme hos sine foreldre. Det er ikke lett. Jeg tror det er viktig at vi blir berørt av andres nød. Finanskrisen har påvirket mange spanjoler ganske hardt. Utrolig mange som går i søppelkasser og leter etter noe som kan brukes. Det er vondt at det skal være slike forskjeller.
Ottar P.

Fint gatebilde av en kjent situasjon, god undertekst.
Roar K.

Dette er jo noe man ser i Oslo hver eneste dag. Jeg er vel ikke av de beste sjøl heller der jeg stort sett innskrenker meg til å slenge et "gult kumlokk" i koppen til de slitne gutta og overlater Romfolket til andre. Her i India ser jeg meg godt om før jeg åpner lommeboka for ellers kommer en hel hærskare fordi de ser du gir. Har opplevd opp til kanskje 50-100 rundt meg etter å ha gitt en stakkar i Dehli eller Bombay så på markeder og i byer går jeg stort sett rett forbi her også. Tidligere hadde jeg alltid noe sånt som 10-20 10-rupisedler i løst i lomma som jeg ga til tiggere, men det har jeg slutta med for markedsdagen ble ødelagt av forfølgende tiggere helt inn på restauranten når jeg skulle ta meg litt mat og en øl.

Roar
Avsluttet .

Flott dokumentert av en side i livet som ikke er så rosaskimrende..fint med den tankevekkende underteksten som forsterker inntyrkket..veldig bra!
Hilsen
Tove
Maria E.

Godt dokumentert. Det første jeg tenkte var at hun som ber om hjelp kunne vært familie med hun som går forbi( Hun med briller). Syns de ligner veldig, eller er det meg som trenger briller? :)
God tekst til bilde..

Mvh. Maria
Trygve B.

Takk for kommentarer. Helt rett, Maria, hun er lik. Det ser jeg også. Dine briller er helt i orden.
Avsluttet .

Det er trist å se to velfungerende damer som er
så opptatt med sitt,at de ikke enser ei som sliter,og trenger hjelp.
Dette er et glimrende reportasjefotografi,og tatt veldig på kornet.
Fantastisk bra sett og gjort av deg TRygve.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu