Lille Blå likar å gå i kakeselskap. Favorittkake: Delfiakake med Villfuglblanding og Sukker...
... Eg har funne den ideelle ingrediensen til Delfiakaka: Villfuglblanding frå Harlem Foods omsett gjennom Rimi/Rema-kjeda. Dette er blanding av mange slags frø. Dei fleste er små og passar godt til små og unge fuglar. Prisen er berre 12.50/kg. Etter at eg kjøpte heile lageret hjå Rimi-Stord (24 kg), har selskapslivet teke seg monaleg opp her i Studalsmyra.
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_56187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Jeg ser du har funnet en usedvanlig fin plass å servere kaka di på også:-) Et fint fuglebilde, Arvid, men sskulle gjerne også sett stjerten.
PS: Tar du med deg oppskriften, pluss en smaksprøve, til Stavanger 23. august?
Mvh
Jostein
Helene E.
Bra tittel. Likte uttrykket til Lille Blå som du har klart å fange.
Helene
Povl Kjeld H.
Flot, ser også ud til at den lille blå synes det smager godt. Flot billede.
mvh - povl
Arvid B.
Jostein
Oppskrifta kan du få nå:
Smelt 1/2 kg delfiafeitt i ei grute.
Tilsett 1 kg. villfuglblanding frå Harlem Foods AS
Bland i ein LITEN kopp farin.
Fyll i passande formar.
Eg brukar:
Rekebeger frå ''Fiskarmannen''
Yoghurtbeger frå Tine
Lettrømmebeger frå Tine
Felstivalølglas frå Hansa (tåler ikkje oppvaskmaskin)
Ta-heim-embalasje frå China-house, Stord
....og som på dette bildet: Furugreiner som er bora opp med 50 mm kvistbor (Maskinjørnet, Stord (100.-))
For å gå den smelta kaka på plass i furugreina må eg bruka ein plastpose, klar pakketeip og eit skalpellblad. Litt bakvendt prosess, men det går nesten 1 1/2 kilo ''deig'' i to 40-50 cm greiner. Ei føremon med denne pakkemetoden er at fuglane sølar ganske lite ved denne matemetoden. Ulempa er at ikkje alle fuglar likar å eta på den måten.
Eg tek med meg smaksprøvar til deg og Nils (H). Dei andre får ha det så godt..!!!..
Arvid
Reidun G.
Blir alle fuglene blå når de spiser av denne kaken ?
Takk for oppskriften
Reidun
Øyvind K.
Fint bilde, men mangler muligens ørlite på skarphet, samt at stjerten burde vært med.
Vi snakkes forresten også i Stavanger den 23.
-Øyvind
Avsluttet .
Veldig bra, likte glimtet i øye
Dag Frode H.
Hei
Kjempe bra,glimte i øye er nevnt, ellers er da dette skarpt nok og med god fargegjenngivelse.
Mvh
Dag Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
PS: Tar du med deg oppskriften, pluss en smaksprøve, til Stavanger 23. august?
Mvh
Jostein
Helene
mvh - povl
Oppskrifta kan du få nå:
Smelt 1/2 kg delfiafeitt i ei grute.
Tilsett 1 kg. villfuglblanding frå Harlem Foods AS
Bland i ein LITEN kopp farin.
Fyll i passande formar.
Eg brukar:
Rekebeger frå ''Fiskarmannen''
Yoghurtbeger frå Tine
Lettrømmebeger frå Tine
Felstivalølglas frå Hansa (tåler ikkje oppvaskmaskin)
Ta-heim-embalasje frå China-house, Stord
....og som på dette bildet: Furugreiner som er bora opp med 50 mm kvistbor (Maskinjørnet, Stord (100.-))
For å gå den smelta kaka på plass i furugreina må eg bruka ein plastpose, klar pakketeip og eit skalpellblad. Litt bakvendt prosess, men det går nesten 1 1/2 kilo ''deig'' i to 40-50 cm greiner. Ei føremon med denne pakkemetoden er at fuglane sølar ganske lite ved denne matemetoden. Ulempa er at ikkje alle fuglar likar å eta på den måten.
Eg tek med meg smaksprøvar til deg og Nils (H). Dei andre får ha det så godt..!!!..
Arvid
Takk for oppskriften
Reidun
Vi snakkes forresten også i Stavanger den 23.
-Øyvind
Kjempe bra,glimte i øye er nevnt, ellers er da dette skarpt nok og med god fargegjenngivelse.
Mvh
Dag Frode