robben island
Pa tiden a fa litt sol...;)
Bildet er tatt 2 ar siden og viser porten til fengselen Nelson Mandela satt in i 27 ar.

Etter har lest noen kommentarer syns jeg at litt mer forklaring og flere versjoner ville vaere bra:
Idag er stedet et museum. Der er mulig a fa guided tours. Guidene er tidligere insatte av fengslen. Fyren som guided oss satt inni der i 7 ar og viste oss cellen. Omtrent 60 kvadratmeter for 60 fangene. Forste senger kom pa plass i hans femte ar. För de hadde tepper og sovet pa gulvet.
Stedet er bra vedlikehold. Man ma huske at dette var en fengsel for alle politiske fangene i Apartheidstiden og dermed en av viktigste historiske steder i Sörafrika. Bra at de bruker ressourser for a oppholde museumet. De har visst en del andre problemer ogsa.

Ogsa kom der litt krtikk om kvalitaeten av bildet. Jeg brukte en Canon Powershot som kan stappes i bukselomma.
Sörafrika er et gjestfri land med beste servitörer i verden. Jeg fölte meg alltid trygg der nede ogsa nar vi kjörte borte fra vanlig turistveier.
En gang vi kjörte oss vill og havnet i midten av en hometown. Vi spörrte oss ut igjen og hadde ikke noe problem.
Men man ma ikke glemme at der finnes masse fattig folk i Sörafrika og derfor syns jeg er det ikke meningsfullt a provosere eller friste med a baere en helt arsverk rund halsen.
Ogsa derfor jeg liker min gammle Canon Powershot;)

PS Lars spörrte om dette og han er ikke förste: bildet er ikke manipulert. Denne pussig bild-i-bild effekten skyldes sola som sto rett over oss og danner denne sma skyggen unner porten som danner en slags ramme.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-11-29 14:38:15
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2011-11-29 14:40:31
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2011-11-29 14:41:22
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2011-11-29 14:46:27
    Versjon #5
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_562624} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Kirsten H.

Fin dokumentasjon fra et sted som ikke så mange har vært. Interessant skilt. Lyset er jo veldig sterkt her, vanskelig å håndtere. I etterkant kan man tenke både gråfilter og nedblendig. Men et velkomponert bilde som sikkert er av interesse for mange.
mvh Kirsten
Gisle H.

I utgangspunktet ser dette ut som et ganske ordinært turist-knips fra inngangspartiet til Robben Island, med et utsnitt og komposisjon ganske lik andre turist-knips tatt på nøyaktig samme sted. Med andre ord et helt OK reisebilde for å bevare minnet om en tur til et eksotisk sted, jf. http://tinyurl.com/ckf4d4c

Men så ser det ut til at det er gjort noe med tekstur og skarphet som jeg ikke helt får grep om. Vet ikke helt hva som har skjedd her, men for meg ser det ut som det stakkars bildet har vært utsatt for en unødvendig brutal støyfjerning som har gitt det et plastikk-aktig uskarpt utseende uten tekstur eller detaljer. Er det noe kameraet har funnet på av seg selv, eller det gjort med vilje? Stygt er det uansett.
Avsluttet .

Flott at du dokumenterte et historisk sted som dette Carsten!! Spent på hvordan det ser ut i svart/hvitt også jeg!
Hilsen
Tove
Lars-Anders M.

Ser ut som om det er ett bilde som er satt opp mot veggen. Er porten ekte?
Mvh
LAM
Avsluttet .

Viktig og god dokumentasjon fra et historisk sted!

Hilsen Arild
Eirik B.

Hm. Interessant motiv. Liker utsnittet med porten ikke helt i sentrum. Den litt blasse gulfargen som går igjen både her og der gjør mye for bildet synes jeg. Sterkt sollys, men likevel ingen utbrente partier eller distraherende skygger.

Synes fasaden ser veldig velholdt og ren ut. Hvordan var forholdene på innsiden?


Mvh
Eirik Bøe
Trygve B.

Dette var veldig interessant. Likte alle versjonene. Spesielt cellen. Godt dokumentert dette. Bra, Carsten. Mvh Trygve
Gunnar E.

Hei Carsten !
Flott dokumentasjon - og jeg har selv versjon 5 i eget arkiv etter et besøk på øy for noen år siden. Sterk historie - som heldigvis nå er historie.
Well done -:) !!
Gunnar
Eirik B.

Hei igjen Carsten! Veldig kjekt å få se flere bilder herfra. Jeg må si at jeg er overrasket over hvor godt et fengsel i Sør Afrika faktisk er. Mon tro om det fikk en ansiktsløfting da det ble museum, og eventuelt hvor kummerlig forholdene var før dette.

Det var veldig interessant å lese det du hadde skrevet sammen med disse bildene.

Mvh
Eirik Bøe
Eirik B.

Det skulle stå" hvor godt VEDLIKEHOLDT et fengsel i Sør Afrika faktisk er".
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu