Kreta
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2011-12-05 11:44:45
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger194
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_562864} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .
Gjentakelsen av former med de sprikende buksebena og "bena" på brannhydranten sammen med de sterke fargekontrastene gjør dette motivet engasjerende for min del. Likeledes en velbalansert komposisjonen med den tunge forgrunnen og vinduet bak, som sammen med kryssende linjer gjør dette godt å se på. Et motiv som fikk meg til å bråstoppe. At det er fra Kreta er greit nok, men betyr ikke noe for opplevelsen. Kunne vært fra "hvorsomhelst" slik jeg ser det.
Harald N.
Takk for hyggelig tilbakemelding Kjell.
Harald
Øyvind T.
Liker også komposisjon og farger godt.

Brannhydranten leser også jeg som en menneskeskikkelse, men min mangler bein: Han venter på at de skal tørke.
Roar K.
At du her valgte en noe skrå kameravinkel tror jeg var en fordel for bildet. Elementene bygger opp til en fin komposisjon. Brannhydranten med sin gilde farge blir utvilsomt et sterkt blikkfang, kanskje i sterkeste laget da hverken klesklype eller fragmenter av gammel tag greier å oppveie. men det var nå slik det så ut og det er vel for mye forlangt at fotografen skulle male brannhydarnten i en mer dempet valør før eksponering. Men når dette er sagt så kan jeg gjerne henge meg på at den står der som en slags menneskelig figur og at motivet kunne vært nesten hvor som helst, men ikke her i Goa. Når jeg ser litt nærmere på hydranten og samtidig tenker på at det jo nærmer seg jul så har den jo litt av form og størrelse til å minne litt om en haugnisse.

Roar
Børge W.
Jeg også tenkte på det samme som de foregående kommentarene. Her står det en som venter på beina sine. Komposisjonsmessig utgjør vinduet, brannhydranten og buksa en trekant av elementer. Alle elementene har høy geometrisk gjenkjennelsesgrad. Kryss, kors og trekant. I sum gir dette et severdig bilde.
Harald N.
Takk til Øyvind, Roar og Børge for kommentarar.
Roar: Det kan vere at brannhydranten tek ufortent mykje oppmerksomhet, men stonga på høgre side pekar utover og veg opp (ikkje nok?)

Harald
Roar K.
Her ville maleren antagelig plassert noe rødt oppe til høyre for å balansere, noe vi fotografer ikke kan. Derfor trekker brannhydranten oppmerksom. Bortsett fra sort er jo rød den som trekker sterkest.
Men som jeg nevnte så er det kanskje ikke så dumt med en liten haugnisse på Kreta heller.

Roar
Harald N.
Hadde sete ein dompap på stonga hadde det vel vore perfekt.

Harald
Ivan H.
Synes dette er et spennede motiv. Litt fordi jeg synes klessnorer er et utmerket motiv, OG motivene er noe surrealistiske. Liker formene på hydranten og buksen, blir en liten kommunikasjon der. Stikka og vinduet er godt plassert i forhold til utsnitt og bukse/hydrant.

Bildet har sterke farger, samtidig som det fremstår som noe undereksponert (uten at det er negativt i seg selv). Men ang satureringen tror jeg ville valgt å tonet den litt ned på veggen. Den fremstår litt "mettet", om du forstår hva jeg mener. Kanskje også gjort den litt lysere?

Jeg lekte litt med å kutte i topp ned på vinduet. Men har slått fra meg dette da det vil ødelegge for kvadratet.

Synes du har et godt bilde her.
Harald N.
Takk for god kritikk Ivan. Bilete er tatt med Sony kompaktkamera, så det er ikkje allverden å gå på, men eg har lagt inn ein litt lysare versjon. Eg trur den blei betre.

mvh Harald
Galina L.
den er kult

mvh

gala
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu