Skogsbunn med hvitveis og stein
Inspirert av de vakre grønnfargene i bilde bilde nr. 645239 V#3, så strøk jeg til skogs. Her er noe av hva jeg fant...
Fornøyd med hvitbalansen (k 5400).
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Canon EOS-1Ds Mark II
  • EF 1.8/85 USM
  • Brennvidde85 mm
  • Blenderf/14
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 50, manuell eksponering.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_584734} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Inger-Lise S.

Et bilde som får meg til å lengte ut i skogen:) Godt å se på!

Inger-Lise
Kjersti N.

Dette kan vel kalles eksotiske Norge :) helt enig med Inger-Lise
Jan G.

Vakkert og spennende. Visste du at Jacob Weidemanns første malerier fra 1960-tallet hadde tittelen "Skogsbunn"? Dette er en arena hvor det er mange gode bilder å hente for den som kan se.
Mvh Jan
Carsten W.

Rolig og vakre farger.
Jeg tror jeg burde hoppe på t-banen og ta meg en tur ut av byen og inni skogen...;)
Lars Ivarson F.

skogbotnen er ofte ei utfordring med masse detaljar på eit lite område, som her..syns snittet ditt vart så 'omfattande'..syns også at kvitveisen nedst i biletet er det viktigaste 'elementet', så derfor ville eg ha senka øvstekanten til rundt midten av biletet, og fått eit kvitveispanorama, som heng saman..
Olav Bjarte K.

Til Lars: Mye enig. Denne gangen var det likevel den grønne mosen som jeg var opptatt av - og tok med blomstene i "samme slengen". Hvitveisbildene mine er på vent - og jeg venter på oppholdsvær - for ikke å bare fotografere duknakkede og sjenerte hvitveis.

Vh.
Ellen K.

Kjenner lukta av litt fuktig skogbunn, nydelig!
Solvår B.

Et nydelig vårbilde.
: ) Solvår
GEIR MAGNE S.

Jeg må nok vere enig med lars her .. Det blir for mange element i bildet og lite linjer for øyet å følge ..et strammere snitt ville nok funket bedre.:-)
Olav Bjarte K.

Takk til alle som hadde noen ord på hjertet - og til de som bare ville ta en titt!

Vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu