Lavkarbo
Bildet inngår i albumet Mat - Jeg skal lage et oppskriftshefte til mine barn. Bilder i denne serien skal brukes til dette.
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon AF-S Micro Nikkor 60mm 1:2.8G ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMat og Drikke
  • Lastet opp
  • Visninger109
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_564880} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Tomm H.

Det skal mye til å imponere med et ordinært motiv. Dybdeskarphet er vel i knappeste laget. Oppstillingen av tomatene er kanskje litt for snorrett? Lyset er skrått forfra og gir litt generende refleks. Ville nok tenkt mer på motlys for å få det litt mer spennende. Litt mer usymmetrisk plassering av tomater og kanskje noen vanndråper for å tilføre litt ekstra spenning. Men barna forstår nok at de skal ha tomater i retten uansett :-)
Carsten W.

Og jeg syns komposisjen er bra pga symmetrien.
Lyset vet jeg ikke. Jeg syns det er bra. Vanndraper kunne jeg forstille meg ogsa.

Men jeg tror at hensikten din var ikke a framstiller tomater men a skape et delikat bilde med enkle elgante former og lysende farger, fint komponert ikke sant?
Og dette klarte du uten tvil.
Avsluttet .

Hei Kirsten! Ja det er lika mange måter som fotografer når det gjelder komposisjoner og synspunkter ..Jeg liker dette så du har lykkets i mine øyne! Godt bilde med fine farger bra lys og kompen er annerledes og det liker jeg!
God adventshelg!
Hilsen
Tove
Solvår B.

Rødt, grønt og fristende.
Jeg liker bruken av dof og gjentagelsen av tomatene innover i bildet. Jeg har stor sans for dråper, men her savner jeg det ikke.
Ha en flott førjulshelg!
: ) Solvår
Trygve B.

Du er virkelig god på denne type bilder. Oppstilling, fargevalg, eksponering gjør bildet om til et kunstbilde. Dette var bra. Likte så godt den litt duse bakgrunnen og det røde i forkant. Det ga så flott liv til bildet. Mvh Trygve
Kirsten H.

Tusen takk til alle dere som ser at jeg prøver på noe mer enn en ren dokumentasjon. Jeg prøver å se hverdagslige motiver med andre øyne, selv maten vi spiser kan bli delikate kunstverk. Jeg lykkes ikke i alles øyne, det får så være. Men jeg har stor glede av bilder som dette som dekorasjon på kjøkkenet mitt, og som sagt, sammen med oppskriftene mine.
Trygve S. A.

Jeg er vel noe enig med de to første. Synes lyset ikke er helt optimalt, og kanskje er fokus i snevreste laget.
Men - alt skal kunne forsøkes, også det man har på benken.
Bjarte W.

Blir fine farger på 'tomatbilder'. Tror dette vil passe fint på kjøkkenet ditt. Jeg ville kanksje prøvd med en litt mindre blender noen ganger for å få litt utvidet DOF, men smaken er forskjellig, så.....
- Bjarte
Avsluttet .

Det er interessant å lese kommentarene til dette tomatbildet, og det er befriende å registrere at vi gudskjelov er så forskjellige i vår subjektivitet.
Det skal vi være glade for.
De fleste påståeligheter er følgelig forgjeves, for det finnes ingen sannheter, alt er bare en udefinerbar "tomatsuppe" av synspunkter,
og vi er alle veldig glad i tomater.
Først og fremst fordi de innehoder så mye lycopene.
Det er bra både for hjerte og kar, og ikke minst mot kreft.
Tomater har hjulpet meg i flere kritiske situasjoner, og jeg drømmer derfor om engang å ta et skikkelig bilde av denne vitamin- og antioksidantkilden, som takk for innsatsen.
Nå har Kirsten tatt dette bildet, og det er jeg glad for, for jeg tror ikke at jeg kunne gjort det noe bedre.
Jeg elsker alle de diffuse bevegelsene som kommer frem med bruk av så et begrenset fokus som dette her.
Litt fokus på stilken. og på første tomat til høyre, er mer enn nok til å skape tydelighet kombinert med rytmiske og dansende bevegelser innover i rekkene.
Jeg likte dette godt, og tror ikke at jeg er en avviker i så måte - når det kommer til stykket.
Nå er jeg på vei for å blande meg en skikkelig tomatjuice med noget attåt.
Velsignet være tomaten og dens artsfrender.
Velsignet være den som tar den billedsmessige utfordringen.
Vakker bilde.
Roar K.

Ja,ja, så blir det ketchup med noggo grønt attåt til jul i år også. Men er'em genmanipulerte så kan du jo gjemme dem til påskeketchup'n.
Litt synd for unga at de gode gamle Disneytegnefilmene ikke lenger sendes tidlig på julaften på NRK. Det var liksom det som ble min julaften før jeg dro på jobb for å kjøre julekvelden. Men Du har deg hvertfall fått med deg'n Doffen selv om alle de andre ekte tegnefigurene er historie.

Roar
Roar K.

deg foran hvertfall skulle vært DA.

Roar
Stein Adler B.

Fin komp og "dybde" i et enkelt og hverdagslig motiv, Kirsten !
Fin geometri og ikke minst så ligger fokus velplassert på den grønne stilken. Bra jobbet !
Mvh Stein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu