Makrellterne
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • Nikon D100
  • 70-200 VR AFS
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetEV -1,0. Bildet er softet, men siden ternens form og bildets innhold er holdt uforandret for øvrig fra original anser jeg dette ikke som manipulasjon. Mottar gjerne kommentarer i så måte. Bildet er tatt på samme båttur som da Carsten Arnholm tok sitt lignende bilde av samme art.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger449
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_56553} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Kjell Arne S.

Whoa!
Herlig lys og duse farger! Virker nesten som i en drøm. Et virkelig flott sommerbilde!
Jostein M.

Hadde du ikke lagt til teksten der du fortalte at du og CA var i samme båt hadde jeg virkelig begynt å lure:-)

Dette var vakkert. Nesten som en engel som svever over vannet. Høres kanskje dumt ut men får litt sånn søndagsskole feeling av bildet. Ser ut som det er noen utbrente steder på fuglen men det passer bra her. Kan ikke si annet enn at det frister å prøve seg. Har jo skjønt at de snart flyr sørover så jeg får vel ta sjangsen en av de neste dagene.
Gratulerer med et flott bilde Kjetil.
Mvh
Jostein
Bjørn H.

Hei... Vakkert og stemningsfullt... Likte dusheten og tonegjenngivelsene her.. Herlig bilde !!!

Bjørn
Roger S.

flotte vinger , vannet er ganske fint også,flott lys

bra bilde

:-)
Kenneth P.

Dette var jo stemningsfullt og pent. Bra farger...

mvh Kenneth
Hans-Gunnar H.

Dette likte jeg meget godt Kjetil!
Fått til en utrolig fin stemning i bildet!
Vakkert!
MVH Hans-Gunnar
Hans-Einar O.

Fin softing og herlig lys!
Stemningsfullt og fint;-)
mvh Hans
Carsten A.

Dette ble meget bra, mer impresjonistisk i stilen enn det vi vanligvis forbinder med naturbilder, men likevel ekte i forhold til det synsinntrykk denne ''sommerfuglen'' gir. Skikkelig fint bilde, det eneste negative måtte være blåfargen på vannet, som ikke virker 100% treffende, kanskje litt for ren.

Hva manipulasjon er, og hvor grensen går, kan vi diskutere i det uendelige. Her er det overhodet ingen tvil om at softing under opptak (med softfilter) og etterføgende softing under kopiering i mørkerommet eller i PS knapt hadde gitt merkbart ulike resultater. Softing under opptak har vel aldri vært sett på som manipulasjon. Det er da mildt sagt lite logisk å betrakte softing under kopiering/digital bildebehandling som noe annet. Så for meg er dette et omtrent så realistisk og ekte stemningsinntrykk fra naturen som det er mulig å få til.

He-he, samme båt ja, tre BioFotinger, alle medlemmer av OKK, hvor 2 av dem (analogfotografen Gro Kongsten og digitalfotografen CA) takker for en skikkelig fin tur med utgangspunkt i Ketils hytte og båt ved Kurefjorden. Ellers var plasseringen i båten slik at mitt bilde nr. 75679 godt kunne vært av samme fugl i samme situasjon!
MVH CA
Øyvind K.

Dette var i likhet med Carstens bilde meget flott.

Bildene er på mange måter ganske like, og i likhet med Jostein så regnet jeg med at opptaket måtte være gjort på samme lokasjon som Carstens, noe du bekreftet i teksten.

Ternas venstre vinge har en litt uheldig posisjon, synes jeg, men uansett er det et flott bilde.


-Øyvind
Christian E.

He he, dette var ikke helt ulikt Carstens bilde, som jeg gav mange superlativer - og det fortjener dette også!

Very nice...

Mvh CE
Sondre V.

Nydelig!
Tom A. T.

Mykt og behagelig der refleksen på undersiden av vingen understreker stemningen. Etter min mening er dette et bilde av ypperste kvalitet.
mvh Tom T
Mehrzad G.

Flott bilde!

mvh Mehrzad
Jan W.

Aldeles nydelig Ketil!!!!

Ennå et fantastisk flott ternebilde.

Men det blir litt på samme måte som med uttrykket:
''å hoppe etter Wirkola''

Bildet til Carsten og ditt er så like at litt av opplevelsen ved det allerede er brukt opp. Men det er utrolig flotte bilder.

Jan

Ketil K.

Takker for alle kommentarene. Enig i at dette ble veldig like bilder, men interessant også å tolke forskjellene. Og derfor var det at jeg la dette ut. Synes Carstens bilde er bedre enn dette. Det er klarere, har bedre positur på nebb og den ene vingen, og han har brukt en større tele og større avstand som gir ham en bedre opptaksvinkel. I tillegg har han 1Ds som gir ham bedre bildekvalitet og farge/toneforløp. Mitt bilde har kanskje et noe sterkere drømmende uttrykk på grunn av sterkere softing. Ideen til bilde er heller ikke min, men ''lånt'' av Carsten, som jo har tatt mange slike bilder tidligere, hvorav det jeg mener er hans beste, se bilde nr. 4090 har en god del bedre positur på fuglen enn dette synes jeg. Men det er ikke lett å gjenta!
Avsluttet .

WOW - Helt rått =)
kai j.

På opfordring fra Ketil om hvordan dette bildet skal tolkes i forhold til inlegg jeg har hatt i Biofotosamenheng vedr bildemanipulering.
Er det følgende å si, så lenge man ikke fjerner eller tilfører elementer av vesentlig betydning for bildet synes jeg at saken er helt grei.
Men derimot om man hadde plasert en skarp terne in i et fint miljø og dertil later som om det var slik i opptaksøyeblikket blir det en form for villedning som jeg ikke har sansen for.
Bildet til Ketil er et fint ternebildet passe softet og har således ikke mye med den type manipulering jeg ikke liker.
Som jeg også skrev i naturfotografen det er lov å leke seg i Photoshop bare man opplyser om det og ikke presenterer bildet for annet en det er.

Vennlig hilsen kai.
Tom E. F.

En drømmende, vakker ''åpenbaring.'' Bukker og takker!
mvh Tom E. F.
Kjell G.

Jeg istemmer lovord. Det er bare å ta av seg hatten. - En fulltreffer!

Grenseoppgangen mot manipulasjon byr på hårfine marginer. Erlighet er jo et nøkkelord. En korrekt beskrivelse av hva som er gjort er avgjørende. Dette takler Ketil helt flint samtidig som Carsten tilskrives høyst fortjent kreditt for sine aldeles utsøkte bilder i samme genre.

Dette kommer klart ut på den riktige siden. At man kan få frem samme effekt på via filter, skulle også tale i samme retning.

Mvh Kjell
Ann F.

Stående applaus fra meg.
Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu