Januarlys
Tok et aldri så lite dykk i arkivet og fant dette.
Fotograf
Utstyr
  • Canon Powershot sx1 is
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger53
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_567296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trygve B.

Rolig og stilig bilde. Fint lys. Godt å se på. Mvh Trygve
Nils Sigve H.

He he :) Kankskje er det jeg som er rar, men jeg ser tydelig en dame (i skyene) som ligger og gjemmer seg bak åskammen. Hun kikker til venstre mot lyset og tar fokuset mitt bort fra tjernet. Facinerende bilde. Men nå pleier jo jeg å se damer i mange bilder. Slik som dette som jeg tok på en strand.
http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=156277

Heidi N.

Et enkelt og fint bilde hvor lyset på himmelen gjør det hele flott. :)
Heidi
Eli S.

Takk skal dere ha Trygve, Nils og Heidi for kommentarene deres.
Nei, Nils du er ikke rar for når du sier det, ser jeg også damen. Har bare ikke lagt merke til henne før nå.
:) Eli
Roar K.

Flott lys på vannet i den åpne råka.
Den lyse utbrente kilen i i skylaget kanskje noe markant i sin utbrenning. Jeg tenker en forsiktig demping med tilsetting av ørlite støy for å myke opp. Men for all del ikke så mye at støytilsettingen blir godt synlig. Nå ligger dette høylyset omtrent der dybdesuget skulle vært så skylaget over og den mørke skogen under sloss liksom litt om å være det mørke dybdesuget.
Kanskje hadde det i akkurat dette tilfellet vært bedre å tatt med litt mer oppe. Men jeg har intet fasitsvar. Bare nevner ting jeg ville prøvd ut.
Den spissnesa dama oppi der er kanskje ei heks eller trollkjerring for det er vel en del slikt oppi der du holder til?

Roar
Solvår B.

Nydelig lys som bryter gjennom skylaget og speiler seg i vannet.
Flott at du fikk et portrett av damen samtidig.
Ha en fin dag, Eli!
: ) Solvår
Eli S.

Takk til dere to siste også. :)
Roar: Dette med å dempe utbrenninger og tilføye støy, kan jeg ikke. Ei heller gubben i huset. Så dette må du forklare nærmere. Man lærer så lenge man lever, sies det. Føler meg ikke for gammel til ny lærdom enda, jeg. ;)
Ha en fin dag begge to.
:) Eli
Roar K.

Det du gjør er at du bruker f.eks. magic wand (tryllestaven) og isolerer ønsket område. Foretrekker du heller å tegne rundt med lasso så gjerne for meg. Deretter går du til feather som du finner etter å ha klikket select og modify. Sett den på 5 tenker jeg. Gå så til Noise (støy) og klikk Add noise(legg til støy). Prøv deg fram med kanskje 2-5 og se hva som skjer.Får du for mye så kan du gå til Edit og klikke Fade så får du opp en glidebryter der du kan redusere. Der finnes også en pil som gir en meny med mange brukbare filtre som kan være gode å ha innimellom. Når du har lagt til støy har området igjen informasjon - utbrent betyr at det ikke finnes informasjon i området og du kan derfor ikke f.eks. dempe lyset, tilføre kontrast, farge osv. Hvis du her demper lyset etter å ha tilsatt støy så kanskje du får liv i det. Dette er pirkearbeid som krever tid til du får erfaring. Noen ganger bruker jeg også blur på støyen, men det er helst på utbrente fugler der jeg skal illudere fjære og på utbrent vann der noe av vannbruset er utbrent. Som sagt her er det bare å prøve seg fram. Etterhvert kommer det. Tok tid for meg også. Men jeg liker jo å leke i ps og gjennom leken med disse raritetene mine har jeg lært mye om hvordan verktøy kan brukes slik at jeg også kunne overføre det på "normale" bilder.

Roar
Eli S.

Takk skal du ha, Roar.
Noterer meg det du har skrevet her. Prøver meg frem etterhvert.
:) Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu